Individuele rondreis Java – reizen op maat

Java reizen | Vakantie Java | Rondreizen Java | Bouwstenen Java

Lees hier alles over individuele reizen naar Java en tref de benodigde informatie voor úw rondreis door Java. Het eiland van het koloniale verleden, dat is wat u zult treffen tijdens uw rondreis over het eiland Java. Buiten de interessante geschiedenis treft u er tevens prachtige natuur, bestaande uit jungle en vulkanen, en de meest belangrijke tempels van Indonesië, de Borobudur en Prambanen. Naar onze mening is een bezoek aan Java een absolute must wanneer u een rondreis gaat maken door Indonesië. Puur Azië stelt uw individuele rondreis naar Java volledig op maat en naar uw wensen samen. Onze Java reizen kunt u tevens uitstekend combineren met een reis naar de andere eilanden van Indonesië.

Bekijk onze voorbeeldreizen Java.

Rondreis Java, informatie over reizen door Java

Java, het eiland van de gigantische steden, de fascinerende natuurlijke schoonheid en diepgaande tradities in kunst, dans en spiritualiteit. Het eiland is maar liefst drie keer groter dan Nederland. Bijzonder aan een rondreis over Java is dat er nog veel herinneringen terug te vinden zijn uit de Nederlands koloniale tijd. Buiten de steden treft u betoverende landschappen; kleurrijke rijstvelden, theevelden, rivieren, met dichte jungle bedekte heuvels en meer dan 40 vulkanen.

Bezoek de steden Jakarta met het oude centrum Batavia met vele herinneringen aan de Nederlands koloniale tijd, Bandung met rondom de theevelden en de gezellige studentenstad Yogyakarta tijdens uw vakantie op Java. Een absoluut hoogtepunt van uw rondreis over Java is de Borobudur, het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld, gelegen op zo’n 40 km van Yogyakarta. Sinds 1991 staat dit monument op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook het Prambanan tempelcomplex is een bezoek waard tijdens uw rondreis, dit is de grootste hindoetempel van Indonesië. Op Oost-Java mag u vulkaan de Bromo niet missen, een adembenemend maanlandschap van surrealistische schoonheid. Prachtig hier is de zonsopkomst, wanneer de kleuren het meest indrukwekkend zijn. Of spendeert u uw vakantie toch liever weg van de massa? Bezoek dan de Ijen vulkaan. Dit gebied is dicht bebost en herbergt koffieplantages. Als u hierheen gaat tijdens uw rondreis naar Indonesië moet u absoluut de wandeling doen naar het spectaculaire kratermeer. Met de prachtige vergezichten en het koele klimaat kunt u hier prima een paar dagen met uw hoofd in de wolken vertoeven!

Vanaf Java kunt u per ferry de korte oversteek maken naar Bali. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen een gedeelte van Java te bereizen en uw rondreis te combineren met andere eilanden. Puur Azië organiseert uw vakantie naar Java graag voor u!

Voorbeeldreizen Java

Hoogtepunten van Indonesië

, , ,

Welke highlights mag u niet missen tijdens de vakantie naar Indonesië? Puur Azië maakt het u makkelijk met onze rondreis langs dé hoogtepunten van Sumatra, Java en Bali.

Familiereis Java en Bali

, , , ,

Tijdens deze familiereis wordt u over het groene Java gevoerd, daarna naar Bali waar u in Ubud verblijft en tot slot naar het relaxte eilandje Nusa Lembongan.

Avontuurlijk Oost Java

, ,

De minst dichtbevolkte Javaanse provincie is Oost-Java. Het is een wilde regio met duizelingwekkende bergtoppen, rokende vulkanen en ongerepte plaatjes.

Schildpadden bij Sukamade

, ,

Op het strand van Sukamade op Java verschijnen bijna elke avond schildpadden om eieren te leggen. U kunt nu zelf getuige zijn en helpen bij het loslaten van babyschildpadjes!

Het kloppende hart van de Javaanse cultuur

, ,

Als Jakarta Java’s financiële kracht is, is Yogyakarta de ziel. Ontdek de bezienswaardigheden in Yogyakarta en omgeving, waaronder Borobudur en Prambanan!

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan