Individuele rondreis Sulawesi – reizen op maat

Sulawesi reizen | Vakantie Sulawesi | Rondreizen Sulawesi | Bouwstenen Sulawesi

Lees hier alles over individuele reizen naar Sulawesi en tref de benodigde informatie voor úw rondreis over Sulawesi. Een vakantie naar Sulawesi staat garant voor extreem interessante cultuur en de meest prachtige onderwaterwereld. Wilt u absoluut van het gebaande pad? Dan is dit de bestemming bij uitstek voor u! Puur Azië stelt uw individuele rondreis naar Sulwesi volledig op maat en naar uw wensen samen. Onze Sulawesi reizen kunt u tevens uitstekend combineren met een reis naar de andere eilanden van Indonesië.

Bekijk onze voorbeeldreizen Sulawesi.

Rondreis Sulawesi, informatie over reizen door Sulawesi

Wilt u een rondreis in Indonesië buiten de gebaande paden? Dan is Sulawesi het eiland voor u! De gigantische kustlijn van dit eiland bestaat uit prachtige zandstranden, koraalriffen en een ongelooflijke variatie aan zeeleven. Onderwijl worden de binnenlanden overschaduwd door hoge bergen en jungles vol met wildlife. Verschillende culturen hebben geleerd naast elkaar te leven. Ontmoet tijdens uw rondreis de Tana Toraja met hun uitgebreide begrafenisceremonies waar buffels worden geofferd en palmwijn rijkelijk vloeit. Dichtbij, in Mamasa draait het leven om de Christelijke kerk, en in het verre noorden bieden de Minahassa u pittige gerechten aan van gestoofde bosrat tot gegrilde vis. De kustregio’s worden voornamelijk bewoond door de Buginezen, de bekendste zeevaarders van Indonesië.

Absoluut hoogtepunt tijdens uw vakantie op Sulawesi is een bezoek aan Tana Toraja, vanaf Makassar. Wanneer u hier een begrafenisceremonie bijwoont, zult u zich zeker afvragen of u wellicht bent beland in een culturele documentaire! Dan vervolgt u de rondreis naar Tentena of Pendolo waar u kunt genieten van de koele lucht bij het rustige Poso meer. Reis naar de afgelegen maar o zo mooie Togean Eilanden waar u kunt eilandhoppen van het ene spectaculaire strand naar het andere en prachtig kunt duiken en snorkelen. Vervolgens nog verder naar het noorden, naar Bunaken. Als u niet zoveel tijd heeft kunt u ervoor kiezen om enkel het noorden van Sulawesi te bezoeken tijdens uw vakantie, aangezien de afstanden hier kort zijn en hier ’s werelds mooiste duikgebieden te vinden zijn. Bezoek hier ook het regenwoud in het Tangkoko Nature Reserve. Maar bij weinig tijd kunt u natuurlijk ook kiezen voor een rondreis over het culturele deel van Sulawesi, Tana Toraja en het zuiden van Sulawesi. Gaat u liever nog meer van het gebaande pad? Reis dan naar het Lore Lindu National Park op Centraal Sulawesi, waar u de tarsier kunt spotten, maar nog specialer: ontdek hier heuse megalieten uit de oudheid!

Sulawesi is een groot eiland. U kunt ervoor kiezen om uw gehele vakantie op Sulawesi te besteden en in enkele weken de Trans Sulawesi van zuid naar noord te bereizen. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen een deel van Sulawesi tijdens uw rondreis te bezoeken en dit te combineren met de andere Indonesische eilanden. In overleg met u stelt Puur Azië uw reis naar Sulawesi volledig naar wens samen!

Voorbeeldreizen Sulawesi

Juwelen van Tana Toraja

, ,

Een reis naar Tana Toraja op Sulawesi voelt als een reallife culturele documentaire. Uitvoerig geschilderde huizen met bootvormige daken liggen tussen rijstterrassen.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan