Individuele rondreis Thailand:

Hoogtepunten van Thailand

Thailand is een prachtig land. Er is van alles te zien en te beleven. Het land heeft prachtige natuur en wildlife, culturele hoogtepunten en oogverblindende eilanden. Tijdens deze rondreis bezoekt u de échte hoogtepunten van Thailand. Tot slot geniet u aan het prachtige strand het eiland Koh Samet. Deze rondreis is een absolute aanrader wanneer u in één vakantie het beste van Thailand wilt zien!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis Thailand: Bangkok – Kanchanaburi – Ayutthaya – Sukothai – Chiang Mai – Koh Samet

Dag 1 – Aankomst Bangkok

Aankomst op het vliegveld van Bangkok. Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok staat er een medewerker van onze lokale partner klaar om u naar uw hotel in Bangkok te brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Bangkok is de bruisende hoofdstad van Thailand. Een stad waar u zich niet hoeft te vervelen, maar ook eentje met veel tegenstrijdigheden. Hypermoderne warenhuizen staan pal naast 200 jaar oude dorpshuisjes, goed onderhouden en in goud beklede tempels grenzend aan oude en nalatige steegjes en kleine primitieve eetstalletjes worden overschaduwd door luxueuze bars en restaurants in de top van torenhoge wolkenkrabbers. Dit is de charme van Bangkok en samen met de gastvrijheid van de Thai gaat u het hier geweldig vinden!

Het zal geen enkel probleem zijn om vrije tijd in te vullen want Bangkok heeft veel te bieden! Naast de vele shoppingmalls, zoals bv Siam Discovery; Terminal 21 en Siam Paragon (luxe) zijn er tal van leuke markten te bezoeken. Thailand’s grootste markt, Chatuchak genaamd, ooit begonnen als vlooienmarkt op Sanam Luang, is een markt met meer dan 8000 kraampjes.

Ook leuk (in de avonduren) is de nachtmarkt Asiatique The Riverfront aan de oever van de Chao Phraya Rivier of breng een bezoekje aan het hoogste gebouw van Thailand, de Baiyoke Sky Tower. Op de 84e verdieping heeft u een geweldig uitzicht over de stad en op de 79e verdieping kunt u heerlijk lunchen.

Overnachting in Nuovo City Hotel, 4*, inclusief ontbijt

Dag 2 – Bangkok

Vandaag gaat u Bangkok verkennen! Bezoekt u de meest belangrijke bezienswaardigheden zoals het Grand Palace van Bangkok met de Wat Phra Keow (tempel). Dit paleis was van 1782 tot 1946 de officiële residentie van het koningshuis en blijft de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. De paleizen inclusief de troonzaal zijn architectonisch een groot meesterwerk en trekken dagelijks duizenden bezoekers. De felle kleuren van de paleizen die in hun schoonheid in de zon weerspiegelen zijn zelfs in werkelijkheid bijna “oogverblindend”!  De Wat Phra Keow tempel is de meest vereerde plek van het land en herbergt de beroemde smaragden boeddha die dagelijks door duizenden bezoekers wordt aanbeden! Aansluitend een bezoek aan de er naast gelegen Wat Pho, het grootste tempelcomplex van Bangkok. Wat Pho herbergt o.a. een liggende boeddha van maar liefst 46 meter lengte en 15 meter hoogte. Ook is Wat Pho de bakermaat van de traditionele Thaise massage en worden hier dagelijks massage lessen gegeven die al om 5 uur in de ochtend beginnen.

Excursietip:

Geniet tijdens een fietstocht volop van het ware karakter van Bangkok. U ziet het Bangkok uit de tijd dat het nog een stad was met een rustiger levenstempo en het stadsleven zoals vandaag de dag nog ver te zoeken was. U fietst deels door China Town, door kleine woongemeenschappen en over smalle paden waar u geniet van flora en fauna. In dit deel van Bangkok komen nog maar nauwelijks auto’s en vormt dit een groot contrast met de files en drukte van de stad. Bijna iedereen die u tegenkomt wuift u vriendelijk tegemoet en schoolkinderen zwaaien u glimlachend na. Een geweldige en relaxte fietstocht waarbij u na afloop met recht kunt zeggen “nu hebben we het echte Bangkok gezien”.

Overnachting in Nuovo City Hotel, 4*, inclusief ontbijt

Dag 3 – Bangkok – Kanchanaburi

Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald. U gaat naar de beroemde drijvende markt van Damnoen Saduak waar u het laatste stuk een boottocht door de kanalen zult maken met een longtailboot. Deze markt ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok. Ondanks dat de markt tegenwoordig door massa’s toeristen wordt bezocht is het nog steeds een kleurrijk schouwspel om te zien hoe de Thai al varend hun koopwaar weet aan te bieden.

Vervolgens naar de beroemde Maeklong trein markt, in Thailand Talad Roftai genaamd. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is helemaal dicht gebouwd met o.a. parasols, manden en kisten. Komt er een trein aan, dan wordt de treinrails vrijgemaakt en kan de trein probleemloos passeren. (Helaas heeft deze trein soms enorme vertraging en kan het daadwerkelijk passeren van deze trein niet 100% worden gegarandeerd.) Het is prachtig en fotogeniek schouwspel! Vervolgens gaat u zelfs aan boord van deze unieke lokale trein. U vertrekt met de trein naar Baan Laem. De treinrit duurt een uur en u kunt genieten van de prachtige omgeving vanuit de trein. Aangekomen in Baan Laem staat een traditionele fietstaxi (samlors) voor u klaar. U maakt een tocht door Baan Laem en stopt bij bezienswaardigheden. Een leuk en traditioneel spektakel!

De lunch is vervolgens in Kanchanaburi waarna de gids u op het boemeltreintje zet. De spoorlijn begint waar nu de beruchte “Birma Spoorlijn” ophoudt. Gelukkig rijdt de trein heel voorzichtig over de gevaarlijk uitziende houten viaducten, zodat u goed van de vergezichten kunt genieten. Hierna gaat u naar de aanlegplaats vanwaar een longtailboot u over de River Kwai naar het Floatel brengt. Het Floatel zijn op bamboevlotten gebouwde bungalows midden in de jungle met een fantastisch uitzicht over de rivier.

Overnachting in River Kwai Jungle Rafts, 2,5*, inclusief ontbijt en diner

Dag 4 – Kanchanaburi

Na het ontbijt, brengt de bootsman u terug naar de landingsplaats en gaat u naar het natuurreservaat waarin zich de beroemde Erawan watervallen bevinden. Hier heeft u gelegenheid te zwemmen in een van de 7 “terrassen” waaruit de watervallen bestaan. Ook kunt u langs de watervallen omhoog lopen, een behoorlijke klim, maar zeker de moeite waard. Vervolgens verlaat u het natuurreservaat en gaat u weer richting Kanchanaburi. U brengt een bezoek aan de beroemde brug “Bridge Over The River Kwai”, het oorlogsmuseum en oorlogsbegraafplaats.

Overnachting in Royal River Kwai Resort, 4*, inclusief ontbijt en diner

Dag 5 – Kanchanaburi – Ayutthaya

Vandaag reist u verder naar uw volgende bestemming, Ayutthaya. Ayutthaya is de voormalige hoofdstad van Thailand en destijds een van de rijkste en machtigste steden van Zuidoost-Azië. Dat is nog steeds te zien aan alle tempels en paleizen die deze stad rijk is. Ayutthaya was ook een handelsstad en de eerste Europeanen hier waren de Portugezen, gevolgd door de V.O.C. die hier in 1604 voor het eerst aanlegden. Het historische belang, de ruïnes en de overige architectonische hoogstandjes van deze bijzondere stad levert Ayutthaya een plaatsje op de werelderfgoedlijst van UNESCO op.

Excursietip:

Maakt u in de middag een interessante fietstocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Ayutthaya waaronder de Wat Chai Wattanaraan, een van de mooiste tempels uit het Khmer tijdperk.

Overnachting in iuDia by the River, 4*, inclusief ontbijt

Dag 6 – Ayutthaya – Sukothai

Deze ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar het treinstation van Ayutthaya (taxi of tuktuk pakt u nabij het hotel). U reist per trein naar Phitsanulok. Op het treinstation van Phitsanulok wordt u opgehaald en per transfer naar uw hotel in Sukhothai gebracht.

Sukhothai is een kleine stad die van 1237 t/m 1350 de hoofdstad van Thailand was. De stad is nu een indrukwekkende verzameling van ruïnes en het oude koninkrijk Sukhothai. In tegenstelling tot de ruïnes in Ayutthaya zijn ze in Sukhothai goed bewaard gebleven. De meeste bezienswaardigheden zijn te vinden in het Historisch Park Sukhothai. Om de bijzondere stad te beschermen staat Sukhothai op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Wij raden aan om de stad per fiets te ontdekken.

Overnachting in Ruean Thai Hotel, 3,5*, inclusief ontbijt

Dag 7 – Sukothai – Chiang Mai

Per bus (openbaar vervoer) rijdt u in zo’n 6 uur naar Chiang Mai. Aangekomen bij het busstation in Chiang Mai gaat u op eigen gelegenheid (taxi) naar uw hotel.

Chiang Mai is de op één na grootste stad van Thailand. De stad ligt aan de oever van een rivier in een groene vallei in het bergachtige noorden. Chiang Mai werd in 1296 door Koning Mengrai gesticht en wordt ook wel de meest kleurrijke stad van Thailand genoemd. De stad beschikt nog over kilometers lange stadswallen en de oude binnenstad ademt een sfeer uit waarbij je jezelf al snel terug waant in een lang verleden. Ondanks dat de stad in de afgelopen 30 jaar enorm is gegroeid lijkt het meer op een “uit de kluiten gewassen dorp” dan een stad. In zijn “heyday” stond Chiang Mai vooral bekend om zijn vele soorten kunst, variërend van houtbewerking, schilderen en vele andere zaken. In die tijd was Chiang Mai een ware trekpleister voor handelsreizigers die hier goede deals wisten te maken. In de afgelopen 50 jaar heeft de handvaardigheid industrie een enorme groei doormaakt. De aangeboden artikelen werden zo populair dat ze over de gehele wereld worden geëxporteerd. Ook staat deze streek bekend om zijn vele olifanten die vele jaren bij boskapping in de jungle hebben gewerkt. Sinds 1987 is het kappen van bomen echter verboden en werden deze jumbo’s als het ware werkloos. In veel olifantenkampen werd een opvang gevonden en werden ze tevens een trekpleister voor het internationale toerisme. De stad is een combinatie van schitterende natuur, heilige tempels en een relaxte sfeer. Chiang Mai en omgeving is zo adembenemend mooi dat het als bijnaam ‘De roos van het Noorden’ heeft.

Overnachting in Shewe Wana Boutique Resort & Spa, 3,5*, inclusief ontbijt

Dag 8 / dag 9 – Chiang Mai

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Het zal absoluut geen probleem zijn de vrij te besteden tijd in Chiang Mai in te vullen! Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om een dagje lekker bij het zwembad te blijven liggen maar mocht u erop uit willen, er is ontzettend veel te zien en beleven in Chiang Mai.

Breng een bezoek aan een van de belangrijkste en mooiste tempels in het noorden van Thailand, de Wat Phra Doi Suthep. Prestigieus gelegen en met een schitterende pagode is deze tempel zeker een bezoek meer dan waard. De tempel dateert uit 1346. De tempel is niet alleen mooi, hier vandaan geniet men tevens van een indrukwekkend panorama over de stad Chiang Mai en zijn groene valleien.

Breng vanuit Chiang Mai een bezoek aan een van de mooiste natuurgebieden van het land, het Nationaal Park Doi Inthanon. Doi Inthanon is de hoogste berg van Thailand met zijn 2596 meter en staat bekend om zijn uitzonderlijke flora en fauna. Er komen diersoorten voor die elders in Thailand niet te vinden zijn, vooral bijzondere vogels. U kunt tijdens een wandeling genieten van het uitzicht en de prachtige natuur.

Breng ‘s avonds een bezoek aan de gezellige en beroemde avondmarkt, slenter over de markt en koop mooie souvenirtjes. Of ga naar een Kantoke diner. Dit is een bijzondere eet-ervaring, een combinatie van klassieke Thaise dans met muziek en Thais eten.

Overnachting in Shewe Wana Boutique Resort & Spa, 3,5*, inclusief ontbijt

Dag 10 – Chiang Mai – nachttrein

Excursietip:

Brengt u vandaag de dag door met olifanten, een bijzondere en leerzame ervaring! U wordt opgehaald bij het hotel en rijdt naar de jungle waar de olifanten zich bevinden. Onderweg stopt u bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor de Jumbo’s. Even later arriveert u en zult u merken dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat u er bent, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleedt u zich om en gaat u de rest van de dag gekleed in een mahout (= olifanten verzorger) outfit. Vervolgens krijgt u uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geeft u ze te eten en vervolgens begint u aan een wandeling door de velden en jungle. Vervolgens wandelt u weer terug en is het tijd geworden om afscheid te nemen. De olifanten verdwijnen langzaam aan de jungle in waar ze de rest van de middag en nacht in alle vrijheid hun gang kunnen gaan. In de ochtend komen ze weer terug wetende dat ze eten krijgen van de Thaise mensen die de olifanten al jarenlang verzorgen. En dit is nodig want de jungle heeft hier helaas niet meer voldoende voedsel te bieden. Bovendien is er op deze manier een controle mogelijk op eventuele ziektes en verwondingen die op deze manier meestal snel kunnen worden opgelost. Een leerzame dag over het leven van de olifant. Zo kan het dus ook!

Aan het einde van de middag wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het treinstation gebracht waar u aan boord gaat van de comfortabele slaaptrein naar Bangkok.

Overnachting aan boord van de nachttrein, 2e klasse slaapplaatsen

Dag 11 – Nachttrein – Bangkok – Koh Samet

In de vroege ochtend rolt de locomotief met aanhang Bangkok weer binnen. U wordt opgehaald en naar de pier gebracht (transfer). Hier gaat u aan boord van de ferry naar Koh Samet.

Koh Samet is een geliefd eiland dat vlakbij Bangkok ligt. Het is de perfecte plek om even de stad te ontvluchten. Het eiland heeft een prachtige jungle en prachtige witte zandstranden. Door de gunstige ligging heeft het eiland weinig last van het regenseizoen in Thailand. Het noorden van Koh Samet is levendig met hotels, restaurantjes en activiteiten. Het zuiden is wat rustiger en daar zijn meer luxe resorts.

Overnachting in Samed Club, 3*, inclusief ontbijt

Dag 12 / dag 13 – Koh Samet

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Geniet van de zon, zee en strand en kom helemaal tot rust!

Overnachtingen in  Samed Club, 3*, inclusief ontbijt

Dag 14 – Koh Samet – Bangkok

Vandaag is het tijd om dit prachtige eiland te verlaten. U wordt per boot naar het vasteland gebracht en vervolgens naar de luchthaven van Bangkok gebracht. Hier stapt u op de vlucht richting Nederland. Einde van een bijzondere rondreis door Thailand!