Project Description

Individuele rondreis West-Maleisië:

Cultuur & historie

Stel u voor, een stad met een skyline bestaande uit minaretten, koepels en wolkenkrabbers, kleurrijke straatjes met voedselstalletjes in de schaduw van een bladerrijke hemel van vijgenbomen, dat is wereldstad Kuala Lumpur! Toen Kuala Lumpur echter nog een moeras was en Penang nog verre van de ‘Parel van de Orient’, was Melaka reeds een van de belangrijkste handelsposten van Zuidoost Azië. In de loop der tijd verloor Melaka deze rol, echter van de oude architectuur en de vroegere ‘way of life’ is veel behouden gebleven. In 2008 werd Melaka’s Chinatown dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Een mix van Maleis, Chinees, Indisch en Europees erfgoed is in de stad nog steeds terug te vinden. De traditionele keuken, waaronder de beroemde Maleis-Chinese Nonya keuken, is zo heerlijk dat alleen het eten al een reden is om de stad te bezoeken! Een bezoek aan Kuala Lumpur en Melaka is een absolute must tijdens uw vakantie naar Maleisië.

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis West-Maleisië: Kuala Lumpur – Melaka

Dag 1 – Aankomst Kuala Lumpur

U komt aan in Kuala Lumpur en wordt naar uw hotel gebracht. Uw rondreis over West-Maleisië gaat van start.

Ontdek het oude en nieuwe deel van het bruisende Kuala Lumpur en dompel u onder in het karakter en de charme van de stad! Bekijk de meest iconische bezienswaardigheden, waaronder het koninklijk paleis, het nationale monument, Merdeka (Independence) Square met een panorama aan fascinerende gebouwen in diverse architectonische stijlen en de befaamde Petronas Twin Tower. Het beeld dat u ziet op straat is contrasterend, moderne wolkenkrabbers en koloniale architectuur staan naast elkaar. Ga even terug in de tijd met een bezoekje aan het National Museum, een fascinerend museum gewijd aan de Maleise geschiedenis en cultuur. Bewonder de moderne constructie van de National Mosque. Aanschouw de plezierige combinatie van Oosterse en Westerse architectuur bij Kuala Lumpur Railway Station. Bekijk de indrukwekkend Chinese Thean Hou Temple, een groot bouwwerk dat authentieke traditionele stijl combineert met moderne architectonische stijl. In het Royal Selangor Visitor Center krijgt u inzicht in onder andere het smeden van tin.

Ga vanavond een hapje eten bij Jalan Alor, dichtbij Bukit Bintang. Vanaf 5 uur ’s middags transformeert de straat hier in een groot openlucht restaurant met honderden plastic tafeltjes en stoeltjes en rivaliserende verkopers die om uw aandacht schreeuwen. Om souvenirs of kleding te kopen, kunt u vanavond nog een bezoekje brengen aan Chinatown.

Overnachting in Kuala Lumpur, inclusief ontbijt.

Dag 2 – Kuala Lumpur

Ontdekt u vandaag de multiculturele invloeden van Maleisië tijdens een tour naar de Batu Caves. Ontdek de hindoeïstische tempel, een massieve lijmstenen grot waarin verschillende Hindoe godheden staan opgesteld. Voordat u de 272 treden beklimt, zult u zich verbazen over het indrukwekkende 43 meter hoge gouden beeld van Lord Murugan. Terwijl u de trap oploopt, wordt u begroet door brutale aapjes. Boven aangekomen gaat u Cathedral Cave binnen, de grootste grot van het complex met een hoog plafond en beeldrijke Hindoeïstische heiligdommen. Ontdek het grottencomplex en leer over de historische en culturele waarde van de verschillende karakters.

Op de weg terug kunt u een bezoekje brengen aan Little India in Brickfields, wees getuige van de kunst van het batik ontwerpen en de tin kunsten waar deze regio om bekend staat. Wat vroeger een simpele residentiële buurt net buiten Kuala Lumpur was, is vandaag de dag getransformeerd in een kleurrijke gemeenschap met straten met aparte winkeltjes en restaurantjes.

Mocht u nog geen genoeg hebben van het sightseeën (of plakt u natuurlijk een extra nachtje aan het verblijf in Kuala Lumpur), dan kunt u vanavond een tripje maken naar het platteland, naar het Kuala Selangor Wetland Reserve. U wordt beloond met een adembenemend schouwspel in de mangrove, thuis van het vuurvliegje! Anders dan andere torretjes hebben vuurvliegjes de opmerkelijke mogelijkheid om een synchroon knipperlicht te produceren gedurende de avond. Zodra de zon ondergaat stapt u op de boot en bent u getuige van de ongekende schoonheid van deze insecten. Dit bijzondere fenomeen mag u niet missen!

Overnachting in Kuala Lumpur, inclusief ontbijt.

Dag 3 – Kuala Lumpur – Melaka

Vandaag vervolgt u uw rondreis over West-Maleisië. Ongeveer 150 kilometer ten zuiden van Kuala Lumpur (twee uurtjes rijden) ligt Melaka. Gesticht in 1403 is Melaka de oudste stad van Maleisië. De stad staat bol van fascinerende geschiedenis en multicultureel erfgoed. De Portugezen, Nederlanders en Britten hebben in vroeger tijden eeuwen geheerst over Melaka’s zijde- en kruidenhandel en deze indringers hebben een ongeëvenaard erfgoed van historische relieken en monumenten achtergelaten. De schoonheid van het stadje is erkend en in 2008 is het tot UNESCO Werelderfgoed uitgeroepen.

Herleef geschiedenis terwijl u langs de historische gebouwen, waaronder het Stadthuys, St. Paul’s Church en het machtige fort Porta de Santiago (gebouwd door de Portugezen in 1512), loopt. Melaka is tevens de geboorteplaats van ‘Peranakan’, een mix van Chinese en Maleise nakomelingen. Bezoekt u ook Cheng Hoon Teng Tempel, het Malacca Museum en Christ Church.

Overnachting in Melaka, inclusief ontbijt.

Dag 4 – Melaka

Vandaag gaat u een fietstocht maken in het landelijk buitengebied van Melaka. U ontdekt onder begeleiding van een gids in zo’n drie uur tijd het fascinerende landschap. U rijdt door palmolie- en rubberplantages en ziet onderweg innemende kampongs (dorpjes) met haar bewoners. Deze fietstocht is niet al te zwaar en kan door bijna iedereen gedaan worden. Geniet van het landschap dat aan u voorbij trekt en stop en praat onderweg met de locals. Als u moe wordt, kunt u even gaan rusten. Tijdens deze tocht zult u het échte Maleise plattelandsleven ervaren.

Slentert u ’s avonds door het Heerenstraatje en Jonkerstraatje. Er is een leuke avondmarkt die een bezoekje waard is. Een bezoek aan Melaka is niet compleet als u geen heerlijke Baba Nonya maaltijd heeft gegeten!

Overnachting in Melaka, inclusief ontbijt.

Dag 5 – Melaka – Einde

Na het ontbijt checkt u uit bij uw hotel. Vandaag vervolgt u uw rondreis over West-Maleisië naar een andere bestemming of uw reis eindigt in Melaka.

Prijsindicatie

De prijs voor deze reis is op aanvraag.

Inbegrepen: alle overnachtingen, vermelde maaltijden, vermelde vervoer

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, entreegelden, eventuele camera/video fees, fooien, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een rondreis door Maleisië en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Prijs is op aanvraag en afhankelijk van reisperiode, aantal reizigers, reisduur, enz. Wilt u de rondreis in omgekeerde volgorde doen, inkorten, verlengen of meerdere bouwstenen in één Maleisië rondreis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw culturele rondreis door Maleisië met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen vakantie is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan