Individuele rondreis Papua – reizen op maat

Papua reizen | Rondreizen Papoea | Bouwstenen Papua

Lees hier alles over individuele reizen naar Papua en tref de benodigde informatie voor úw rondreis Papua. Bent u op zoek naar een minder toeristisch gebied in Indonesië, met rijke cultuur en bijzondere inheemse stammen bij de Baliem Vallei, prachtige natuurgebieden met de meest bijzondere vogelsoorten en adembenenemde onderwaterwereld van Raja Ampat? Dan is dit de bestemming voor u! Op Papua staat u een waar avontuur te wachten. Puur Azië stelt uw individuele rondreis naar Papua volledig op maat en naar uw wensen samen. Onze Papua reizen kunt u tevens uitstekend combineren met een reis naar de andere eilanden van Indonesië.

Vraag reisvoorstel aan

Voorbeeldreizen Papua

Rondreis Papua,
informatie over reizen door Papua

Een rondreis Papua is een absolute aanrader omdat het een van de meest ongerepte reisbestemmingen ter wereld is! Papua (of Papoea) is het grootste en meest oostelijk gelegen deel van Indonesië. Het beslaat de helft van ’s werelds op één na grootste eiland Nieuw-Guinea. Het Indonesische deel van Nieuw-Guinea ligt aan de westkant en is verdeeld in twee provincies: Papua en West-Papua.

Papua is misschien wel het jongste deel van Indonesië, maar de rijke stammentradities van Papua beslaan duizenden jaren. Mede daardoor is het absoluut de moeite waard om een rondreis over Papua te maken. Het is een unieke plek waar sommige bewoners nog steeds op hun voedsel jagen met pijl en boog. Een plek waar nog zo weinig wegen zijn dat er moet worden gevlogen of gevaren tussen de verschillende steden. Dus, in tegenstelling tot andere delen van Indonesië, kunnen de provincies die voorheen bekend stond als Irian Jaya, aanvoelen als een ander land. Vele Papua’s, die van oorsprong Melanesiërs zijn en etnisch verschillen van andere Indonesiërs, zouden dat ook liever hebben.

Rondreis Papua met privéchauffeur en -gids

Een individuele rondreis over Papua is een uitdaging en is niet goedkoop. Het gebied is nog weinig op toeristen ingesteld. Daarom is een georganiseerde rondreis Papua met privéchauffeur en –gids aan te raden. Degenen die ervoor kiezen een georganiseerde rondreis over Papua te maken, zullen onder de indruk zijn van de charme van de volkeren, de veerkracht van de culturen, de grootsheid van de dramatische landschappen en de idyllische uitzichten over zee. Een rondreis over Papoea is een onvergetelijk avontuur!

Ontdek ongerept Papua tijdens een rondreis

Leer tijdens een rondreis Papoea over de inheemse culturen, ga op zoek naar een grote variatie aan wildlife in de regenwouden, maak de meest prachtige trekkingen door de bergen en ontdek de sublieme onderwaterwereld. Ontdek tijdens een bijzondere Papua rondreis de ongerepte gebieden.

De Baliem Vallei is heel vruchtbaar. Er wonen traditionele stammen, waaronder de Dani en Korowai. De traditionele kleding van mannen bestaat er uit enkel een peniskoker en de vrouwen dragen slechts een rokje van gras. De Korowai leven zeer geïsoleerd en zijn alleen te bereiken door middel van een boottocht en jungle wandeling.

Het Arfak gebergte in Manokwari is hét gebied voor de echte vogelaars. In dit gebied treft men unieke flora en fauna, zoals de paradijsvogel en boomkangoeroes.

Voor duikers en snorkelaars is Raja Ampat the place to be! Raja Ampat, oftewel ‘de vier koningen’, is een archipel van zo’n 1000 eilanden en wordt ook wel het laatste paradijs op aarde genoemd. De eilanden bevinden zich in het hart van de Coral Triangle en is een van de meest bio-diverse maritieme gebieden op aarde. De wateren rondom Raja Ampat zijn gezegend met de mooiste koraaltuinen ter wereld, boordevol kleurrijke vissen. De tropische eilanden bestaan uit schitterende witte zandstranden, jungle en kraakhelder turquoise water.

In de Cenderawasih Baai is het mogelijk om te snorkelen met walvishaaien.

Surat Jalan: reisvergunning Papua

Om naar Papua te reizen heeft men naast het visum voor Indonesië een speciale reisvergunning, oftewel Surat Jalan, nodig. Wanneer u uw rondreis over Papua via Puur Azië boekt, regelen wij de Surat Jalan voor u en ligt de reisvergunning voor u klaar bij aankomst op Papua.

Wat is de beste reistijd voor Papua?

Het klimaat op Papua is tropisch (warm en vochtig) en kent constante temperaturen (rond de 30°C). Het hele jaar door vallen er korte maar hevige buien die weer snel worden opgevolgd door opklaringen. Aan de kust is het goed uit te houden vanwege de zeewind. In de hooggelegen Baliem Vallei is het frisser met temperaturen van rond de 20°C. De beste reistijd voor Papoea is in de droge periode, van juni tot november. Vanaf eind oktober begint het orkaanseizoen op het zuidelijk halfrond, Papoea ligt echter net buiten het gebied dat jaarlijks te maken heeft met tropische stormen en orkanen.

De beste reistijd voor Raja Ampat is oktober tot april. Duiken bij Raja Ampat kan in principe het gehele jaar door. De allerbeste periode om te duiken (en snorkelen) bij Raja Ampat is half oktober t/m half december omdat de zee in deze maanden het kalmst is. Het reuzenmanta-seizoen is van eind oktober tot eind april.

Individuele rondreis Papua

Papua heeft meer dan genoeg te bieden voor een prachtige individuele rondreis, oftewel een rondreis met alleen uw eigen reisgezelschap! Wilt u een rondreis Papua met kinderen maken? Puur Azië biedt ook familiereizen naar Papua aan voor een rondreis Papoea met uw gezin. In overleg met u stelt Puur Azië uw rondreis Papua volledig naar wens samen!

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan