Individuele rondreis Papua – reizen op maat

Papua reizen | Rondreizen Papoea | Bouwstenen Papua

Lees hier alles over individuele reizen naar Papua en tref de benodigde informatie voor úw rondreis Papua. Bent u op zoek naar een minder toeristisch gebied in Indonesië, met rijke cultuur en bijzondere inheemse stammen bij de Baliem Vallei, prachtige natuurgebieden met de meest bijzondere vogelsoorten en adembenenemde onderwaterwereld van Raja Ampat? Dan is dit de bestemming voor u! Op Papua staat u een waar avontuur te wachten. Puur Azië stelt uw individuele rondreis naar Papua volledig op maat en naar uw wensen samen. Onze Papua reizen kunt u tevens uitstekend combineren met een reis naar de andere eilanden van Indonesië.

Voorbeeldreizen Papua

Rondreis Papua,
informatie over reizen door Papua

Een rondreis Papua is een absolute aanrader omdat het een van de meest ongerepte reisbestemmingen ter wereld is! Papua (of Papoea) is het grootste en meest oostelijk gelegen deel van Indonesië. Het beslaat de helft van ’s werelds op één na grootste eiland Nieuw-Guinea. Het Indonesische deel van Nieuw-Guinea ligt aan de westkant en is verdeeld in twee provincies: Papua en West-Papua.

Papua is misschien wel het jongste deel van Indonesië, maar de rijke stammentradities van Papua beslaan duizenden jaren. Mede daardoor is het absoluut de moeite waard om een rondreis over Papua te maken. Het is een unieke plek waar sommige bewoners nog steeds op hun voedsel jagen met pijl en boog. Een plek waar nog zo weinig wegen zijn dat er moet worden gevlogen of gevaren tussen de verschillende steden. Dus, in tegenstelling tot andere delen van Indonesië, kunnen de provincies die voorheen bekend stond als Irian Jaya, aanvoelen als een ander land. Vele Papua’s, die van oorsprong Melanesiërs zijn en etnisch verschillen van andere Indonesiërs, zouden dat ook li