Individuele rondreis West-Maleisië – reizen op maat

West-Maleisië reizen | Rondreizen West-Maleisië | Bouwstenen West-Maleisië

Lees hier alles over individuele reizen naar West-Maleisië en tref de benodigde informatie voor úw rondreis West-Maleisië. Een rondreis door West-Maleisië is een uitstekende eerste kennismaking met Azië. Het westelijk gedeelte van Maleisië betreft het schiereiland welke grenst aan Thailand. West-Maleisië is goed ontwikkeld en is makkelijk te bereizen. Zeker voor wie niet eerder in Azië heeft gereisd is een rondreis Maleisie heel prettig om een eerste Azië ervaring mee op te doen.

West-Maleisië kan ingedeeld worden in de Oostkust, Westkust en het Binnenland. Hier is een verscheidenheid aan landschappen te vinden. Zo vindt u veel jungle, palmolie- en rubberplantages, theevelden, mangrovebossen maar ook hier en daar platte vlaktes.

Vraag reisvoorstel aan

Voorbeeldreizen West-Maleisië

Hoogtepunten van Maleisië

, , ,

Welke highlights mag u niet missen tijdens de vakantie naar Maleisië? Puur Azië maakt het u makkelijk met onze rondreis langs dé hoogtepunten van West-Maleisië & Borneo.

Familiereis Singapore & West-Maleisië

, , ,

Tijdens deze familiereis verkent u wereldsteden Singapore en Kuala Lumpur, bewandelt u de canopy walk in de jungle van Taman Negara en geniet u aan het strand van Langkawi.

Huwelijksreis Indonesië & Maleisië combinatie

, , ,

Op zoek naar een huwelijksreis? U heeft hier dé honeymoon gevonden! Tijdens deze bijzondere rondreis combineert u de jungle van Sumatra met West-Maleisië.

Aapjes kijken in het oerwoud van Taman Negara

, ,

Een van de oudste regenwouden ter wereld en dus een absolute must tijdens uw rondreis door Maleisië. Een schat aan ontdekkingen en avonturen voor natuurliefhebbers.

Langkawi, Juweel van Kedah

, ,

Langkawi staat synoniem voor een tropisch paradijs, met heldere wateren, relatief ongerepte stranden en jungle die nog intact is.

Eilandhoppen & duiken langs de oostkust

, , ,

Idyllische bounty eilandjes staan u te wachten wanneer u gaat eilandhoppen langs de oostkust van West-Maleisië. Bedekt met jungle, witte stranden en kristalheldere zee.

Exclusieve luxe bij het Pangkor Laut Resort

, , ,

Verblijf in een exclusief, luxe resort op een privé-eiland, met het award-winnende Spa Village Pangkor Laut. Afgelegen baaitjes en prachtige stranden treft u in dit stukje paradijs.

Even tot rust in The Banjaran

, ,

Het is tijd om alle zorgen, onrust en stress achter u te laten en weer op te laden. De omgeving is adembenemend en zo rustgevend dat u hier wel zou willen blijven.

Formule 1 Grand Prix Singapore

, ,

Bent u gek van Formule 1 en wilt u dit graag combineren met een stedentrip Singapore, dan is dit de reis voor u! In september vindt de Grand Prix in Singapore plaats.

In de voetsporen van Expeditie Robinson

, ,

Heeft u altijd al mee willen doen aan Expeditie Robinson? Of vraagt u zich af hoe het is om te leven op een onbewoond eiland? Droom niet verder, deze fantasie kan nu de uwe zijn!

Rondreis West-Maleisië,
informatie over reizen door het binnenland van West-Maleisië

Grote kans dat uw reis start in de hoofdstad Kuala Lumpur. In deze stad heerst een mix van verschillende achtergronden en staan modern en traditioneel lijnrecht tegenover elkaar. Modern om alle enorme wolkenkrabbers en luxueuze winkelcentra, traditioneel in de typische wijken ‘Chinatown’ en ‘Little India’ met oude gebouwen. Het is zeker de moeite waard om in Kuala Lumpur een paar dagen te verblijven en een bezoek te brengen aan een aantal imposante gebouwen en niet te vergeten te genieten van de Maleisische keuken. Kuala Lumpur is een bruisende stad waar u zich tot in de late uurtjes kunt vermaken.

Het landschap in het binnenland bestaat voornamelijk uit bergen en jungle. Wees hiervan getuige en bezoek het Taman Negara National Park, het oudste regenwoud ter wereld!

Highlights West-Maleisie

Bezoek de highlights West-Maleisië in het binnenland. Zo moet u zeker een bezoek brengen aan de Cameron Highlands. Prachtige theevelden sieren dit landschap. Deze hooglanden zijn uitermate geschikt om mooie wandelingen te maken, zeker gezien het aangename klimaat wat hier heerst.

Naast deze zijn er nog meer nationale parken en natuurgebieden te bezoeken in het binnenland. Denk ook eens aan het Endau-Rompin en Penang nationaal park of het Royal Belum State park in het noorden of Lake Kenyir in het oosten.

Voor een actieve rondreis Maleisië is het erg leuk om het binnenland van West-Maleisië te combineren met Maleisisch Borneo. Wij helpen u graag bij het plannen van uw perfecte rondreis Maleisie.

Rondreis West-Maleisië,
informatie over reizen langs de westkust van West-Maleisië

Deze kant van Maleisie beslaat een gebied met mangrovebossen, palmolieplantages en vlakke ruimtes. Hier zijn zowel de populaire eilanden Penang, Langkawi en Pangkor te vinden als ook een aantal kleinere en rustigere eilanden met prachtige stranden in Maleisie.

Ondanks de moesson tussen de maanden juni en september is deze regio van Maleisie het gehele jaar prima te bezoeken.

Naast eilanden heeft de westkust van Maleisie meer te bieden. Zo is de historische stad Melaka, welke op het vasteland van Maleisie ligt, een absolute must tijdens uw rondreis West-Maleisië. De stad is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO en in de oude binnenstad vindt u nog Nederlandse invloeden terug uit het Nederlandse koloniale verleden.

Rondreis West-Maleisië,
informatie over reizen langs de oostkust van West-Maleisië

Aan de oostkust van West Maleisie zijn de ‘bounty’ eilanden te vinden. De veelal ietwat kleinere eilanden zoals Perhentian, Redang, Lang Tengah, Kapas en Tioman zijn werkelijk prachtig en uitermate geschikt om te duiken in Maleisie. Daarnaast heerst er een heuse strandsfeer. Juist op deze eilanden zijn veelal kleinschalige resorts te vinden. Heerlijk om te relaxen tijdens uw rondreis Maleisie.

Elk jaar tussen de maanden november en maart heeft de oostzijde te maken met een hevige moesson. U doet er goed aan de regio in deze periode niet te bezoeken.

De oostkust is heerlijk om uw rondreis Maleisië mee af te sluiten, na een actieve rondreis of in combinatie met Borneo.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan