Duurzaam op reis

Duurzaam op reis met Puur Azië staat voor reizen naar bijzondere en authentieke bestemmingen waarbij u de lokale bevolking ontmoet, geniet van overweldigende natuur en na afloop terug kunt kijken op een unieke reiservaring. Onze missie is het ondersteunen van een duurzame samenleving en duurzame handel. Ons duurzaamheidsbeleid moet alle negatieve effecten op de natuurlijke en sociale omgeving minimaliseren. We ondersteunen alle lokale partners naar meer duurzaamheid en creëren meer duurzaamheidsbewustzijn bij onze gasten.

Onze reizen worden georganiseerd met het oog op duurzaamheid, met respect voor de locals, de cultuur, de natuur en het milieu. Op de bestemmingen werken we samen met lokale organisaties, zodat uw geld bij de lokale bevolking terechtkomt en het de lokale economie bevordert. Persoonlijk contact vinden we belangrijk en samen met onze lokale partners zijn we altijd op zoek naar pure locaties. Dit alles doen we bijvoorbeeld door u te laten koken of eten bij de locals thuis en waar mogelijk excursies en hotels/guesthouses aan te bieden die uitgaan van duurzaam toerisme. We bieden zoveel mogelijk kleinschalige accommodaties aan en waar mogelijk bieden we bijvoorbeeld treinreizen aan. Op deze manier ervaart u een bijzondere vakantie, maar kunnen ook de komende generaties nog genieten van de mooie bestemmingen op onze planeet!

CO2 Compensatie

Reizen is fantastisch, maar heeft helaas ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Vliegen is de meest vervuilende vorm van reizen. Wij voelen ons als reisorganisatie verantwoordelijk. Via onze brancheorganisatie VvKR hebben we een samenwerking met Trees for All waarmee de CO2-uitstoot van uw reis wordt gecompenseerd door middel van het planten van bossen en bomen voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. VvKR doet dit onder meer met een jaarlijkse donatie aan Trees for All van minimaal 125 bomen.

Bij Trees for All kunt u ook zelf op eenvoudige wijze CO2 compenseren. Dit kan door middel van een aantal bomen per reis te doneren, met een minimale donatie van twee bomen, dit kan via de volgende link: //treesforall.nl/forms/plant-een-boom-met-campagnecode/. Op deze manier draagt u op een eenvoudige manier bij aan het tegengaan van ons gezamenlijke klimaatprobleem.

Trees for All - duurzaam reizen met Puur Azië

International Tourism Plastic Pledge

In 2019 heeft Puur Azië de International Tourism Plastic Pledge getekend. Hiermee nemen we actie om onze reisbestemmingen plastic afvalvrij te houden, zodat u, andere reizigers en de lokale bevolking nog jarenlang kunnen blijven genieten van de ongerepte schoonheid van de bestemmingen die we aanbieden. Samen met zo’n 215 andere ondertekenaars van de pledge erkennen we de noodzaak om samen te werken aan minder plasticvervuiling en werken we samen met MVO Nederland aan een concreet plan om plasticgebruik op bestemmingen wereldwijd te reduceren en plasticvervuiling te voorkomen. Om de impact te maximaliseren is de International Tourism Plastic Pledge in 2021 overgegaan in het Global Tourism Plastics Initiative, hiermee kunnen organisaties wereldwijd samenwerken aan de aanpak van plasticvervuiling op de vakantiebestemmingen en kan er op gecoördineerde wijze actie worden ondernomen. Het Global Tourism Plastics Initiative is ontwikkeld binnen het Sustainable Tourism Programme van het One Planet Network, een multi-stakeholder samenwerking die zich richt op de implementatie van o.a. verantwoorde consumptie en productie. De GTPI wordt geleid door het UN Environment Programme en de World Tourism Organization, in samenwerking met de Ellen MacArthur Foundation. MVO Nederland is betrokken als onderdeel van de Advisory Group en treedt op als actieve ambassadeur van de GTPI.

Puur Azië is