Gezond op reis

U gaat op reis en moet er dan niet aan denken om ziek te worden. Reizen is een avontuur. Gezondheidsrisico’s horen daarbij. Toch kunt u zich tegen een groot aantal van deze gezondheidsrisico’s beschermen. Ga gezond op reis!

Slechte hygiëne

Een aantal reizigersziekten wordt verspreid door een slechte hygiëne. Denk bijvoorbeeld aan een verkoper op een lokale markt die na een toiletbezoek zijn handen niet goed wast. De ziekteverwekkers die bijvoorbeeld hepatitis A en buiktyfus kunnen veroorzaken, kunnen dan gemakkelijk terechtkomen op die sappige meloen die u bij een marktkraampje koopt. Zorg dan ook altijd dat uw persoonlijke hygiëne optimaal is. Het gebruik van anti-bacteriële handgel kan al een verschil maken.

Muggen

Naast een slechte hygiëne zijn muggen eveneens grootaandeelhouder in het verspreiden van reizigersziekten. U heeft vast wel eens gehoord van malariamuggen die de ziekte malaria overbrengen. Maar ook gele koorts, chikungunya en dengue (knokkelkoorts) worden verspreid via muggenbeten. Voor sommige gebieden is het risico op een malaria-infectie zo groot dat malariapillen worden aanbevolen. Daarnaast is het altijd belangrijk om mugwerende maatregelen te treffen: draag bedekkende kleding, smeer de blote huid in met een middel dat DEET bevat en slaap ‘s nachts onder een klamboe.

Reisvaccinaties

Een aantal gezondheidsrisico’s kunt u dus zelf (deels) verminderen. Toch kan het nodig zijn om reisvaccinaties te halen. Soms zijn deze zelfs verplicht. Maar veel vaker is het gewoon beter voor uw eigen gezondheid om u tijdig voor vertrek te laten vaccineren met de voor uw reisbestemming benodigde reisvaccinaties. Dat kan via Thuisvaccinatie.nl.

Thuisvaccinatie.nl

Puur Azië werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Zij bieden een unieke service: vaccinatie bij u thuis, door een erkende arts op het moment dat u het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie.nl vaccineren voornamelijk buiten kantooruren en in weekenden, maar kunnen natuurlijk ook gewoon overdag bij u langskomen. U kunt ervoor kiezen om bij deze gelegenheid gelijk het hele gezin te laten vaccineren.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan meer over de werkwijze en de voordelen van Thuisvaccinatie.nl. Hoewel Thuisvaccinatie.nl bij u aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Bovendien worden uw reisvaccinaties meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ervaar het gemak van Thuisvaccinatie.nl. Bekijk welke reisvaccinaties u voor uw reisbestemming nodig heeft.

Thuisvaccinatie - Puur Azië

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u