Individuele rondreis Sulawesi – reizen op maat

Sulawesi reizen | Rondreizen Sulawesi | Bouwstenen Sulawesi

Lees hier alles over individuele reizen naar Sulawesi en tref de benodigde informatie voor úw rondreis Sulawesi. Een individuele rondreis Sulawesi staat garant voor interessante cultuur en de meest prachtige onderwaterwereld. Wilt u absoluut van het gebaande pad? Dan is Sulawesi de bestemming bij uitstek voor u! Puur Azië stelt uw individuele rondreis Sulwesi volledig op maat en naar uw wensen samen. Onze Sulawesi reizen kunt u tevens uitstekend combineren met een reis naar de andere eilanden van Indonesië.

Voorbeeldreizen Sulawesi

Rondreis Sulawesi, informatie over reizen door Sulawesi

Wilt u een rondreis Indonesië maken buiten de gebaande paden? Dan is Sulawesi het eiland voor u! De gigantische kustlijn van dit eiland bestaat uit prachtige zandstranden, koraalriffen en een ongelooflijke variatie aan zeeleven. Onderwijl worden de binnenlanden overschaduwd door hoge bergen en jungles vol met wildlife. Verschillende culturen hebben geleerd naast elkaar te leven. Ontmoet tijdens uw rondreis Sulawesi de Tana Toraja met hun uitgebreide begrafenisceremonies waar buffels worden geofferd en palmwijn rijkelijk vloeit. In Mamasa draait het leven om de christelijke kerk, en in het verre noorden bieden de Minahassa u pittige gerechten aan van gestoofde bosrat tot gegrilde vis. De kustregio’s worden voornamelijk bewoond door de Buginezen, de bekendste zeevaarders van Indonesië.

Sulawesi rondreis tips

Absoluut hoogtepunt tijdens uw individuele rondreis Sulawesi is een bezoek aan Tana Toraja, vanaf Makassar. Wanneer u hier een begrafenisceremonie bijwoont, zult u zich zeker afvragen of u wellicht bent beland in een culturele documentaire! Dan vervolgt u de rondreis naar Tentena of Pendolo waar u kunt genieten van de koele lucht bij het rustige Poso meer. Reis naar de afgelegen maar o zo mooie Togean Eilanden waar u kunt eilandhoppen van het ene spectaculaire strand naar het andere en prachtig kunt duiken en snorkelen.

Rondreis noord Sulawesi of zuid Sulawesi?

Als u niet zoveel tijd heeft kunt u ervoor kiezen om alleen een rondreis noord Sulawesi te maken, aangezien de afstanden hier kort zijn en hier ’s werelds mooiste duikgebieden te vinden zijn, zoals Bunaken. Bezoek hier ook het regenwoud in het Tangkoko Nature Reserve. Maar bij weinig tijd kunt u natuurlijk ook kiezen voor een reis over het culturele deel van Sulawesi, Tana Toraja en een rondreis zuid Sulawesi. Gaat u liever nog meer van het gebaande pad? Reis dan naar het Lore Lindu National Park op Centraal Sulawesi, waar u de tarsier kunt spotten, maar nog specialer: ontdek hier heuse megalieten uit de oudheid!

Rondreis Indonesische eilanden

Sulawesi is een groot eiland. U kunt ervoor kiezen om uw gehele vakantie op Sulawesi te besteden en in enkele weken de Trans Sulawesi van zuid naar noord te bereizen. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen een deel tijdens uw rondreis Sulawesi te bezoeken en dit te combineren met de andere Indonesische eilanden. In overleg met u stelt Puur Azië uw rondreis Sulawesi volledig naar wens samen!

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u