Individuele rondreis Sri Lanka – reizen op maat

Sri Lanka reizen | Rondreizen Sri Lanka | Bouwstenen Sri Lanka

Lees hier alles over individuele reizen naar Sri Lanka en tref de benodigde informatie voor úw rondreis Sri Lanka. Een rondreis Sri Lanka is een geweldige keuze wanneer u niet al te veel tijd heeft, maar toch goed wilt kennismaken met een Aziatisch land. Sri Lanka heeft namelijk de grootte van Nederland en België en er is veel te zien en te doen. Met eindeloze stranden, tijdloze ruïnes, vriendelijke bevolking, roedels olifanten, prachtige treinreizen en de beroemde thee is er voor ieder wat wils. Sri Lanka kan het gehele jaar uitstekend bezocht worden. Als het regenseizoen in het oosten is, is het zonnig in het westen en vice versa. En wist u dat u de rondreis Sri Lanka prima kunt afsluiten aan een van de prachtige stranden van de Malediven?! Puur Azië regelt uw reis van A tot Z voor u, wij stellen uw rondreis Sri Lanka volledig op maat en naar uw wensen samen!

Lees meer over Noordoost Sri Lanka, de binnenlanden en Zuidwest Sri Lanka.

Vraag reisvoorstel aan

Weet u al wat u wilt? Geef ons uw wensen en ideeën door en wij sturen u een reisvoorstel op maat. Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan of neem gerust contact met ons op. Eerst inspiratie opdoen? Bekijk hieronder al onze voorbeeldreizen Sri Lanka.

Voorbeeldreizen Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka,
informatie over reizen door Noordoost Sri Lanka

Door jarenlange onrust en een burgeroorlog tussen Tamils en Singalezen (1983 – 2009) werden de stranden aan de oostkust maar weinig bezocht door toeristen tijdens een rondreis Sri Lanka. Nu het gebied weer rustig is, is de tijd rijp voor meer bezoekers. Nieuwe hotels schieten als paddenstoelen uit de grond, het oosten is echter nog veel minder ontwikkeld dan het westen en het zuiden van Sri  Lanka. Er bevinden zich hier prachtige stranden, goede accommodaties en men kan er tijdens de rondreis activiteiten ondernemen van duiken tot zonnen tot surfen. Absoluut de moeite waard dus om te bezoeken tijdens uw individuele rondreis Sri Lanka! Populaire plaatsen om te verblijven aan de oostkust zijn Arugam Bay en Trincomalee.

Sri Lanka tips

In het hoge noorden van Sri Lanka heeft u de stranden veelal voor uzelf. Het toerisme is er nog minimaal. Jarenlang was dit gebied volledig afgesloten voor reizigers, maar is nu klaar om ontdekt te worden. U treft door het hele noorden hindoeïstische goden kleurrijk geschilderd op de toegangspoorten van tempels, waar vriendelijke priesters u zullen verwelkomen. Maak kennis met de Tamil cultuur tijdens uw rondreis Sri Lanka. Schijnbaar eindeloze kustlijnen krullen rondom het vasteland en de eilanden van de Jaffna regio. Kustwegen en bootritjes naar de geïsoleerde eilandjes laten u de sublieme schoonheid van dit gebied zien. De noordoost moesson vindt jaarlijks plaats van december tot en met maart. Het noorden is echter over het algemeen een stuk droger.

Rondreis Sri Lanka,
informatie over reizen door het binnenland van Sri Lanka

De culturele driehoek met eeuwenoude schatten, zoals tempels, ruïnes en weelderige jungle mag u uiteraard niet missen tijdens een individuele rondreis Sri Lanka. Verken de tempels van Polonnaruwa en Anuradhapura per fiets en beklim Lion Rock in Sigiriya en ontdek de ruïnes van het rotsklooster tijdens uw vakantie. In de binnenlanden treft u de meeste regenwouden en wildparken bestaande uit heidegebieden en steppe met wildlife variërend van olifanten tot inheemse vogelsoorten. Udawalawe National Park is de meest betrouwbare plek voor het spotten van olifanten (er leven er maar liefst zo’n 500!) tijdens uw individuele rondreis Sri Lanka. In dit park heeft u tevens de meeste kans op het spotten van ander wild vanwege de vele open vlaktes. Voor het spotten van vogels bent u hier eveneens aan het juiste adres, er leven namelijk meer dan 400 soorten waarvan 26 soorten uniek. Het beste te spotten van februari tot en met maart. Hiervoor kunt u onder andere het regenwoud van Sinharaja Forest Reserve of Knuckles Range bezoeken tijdens uw rondreis Sri Lanka. Een bezoekje aan Pinnewala Elephant Orphanage in de buurt van Kandy mag u eveneens niet missen tijdens uw vakantie in Sri Lanka.

Ella Sri Lanka

Ook treft u in de binnenlanden de beroemde theevelden van Sri Lanka. De beroemde treinreis van Nuware Eliya naar Ella mag u niet missen, deze treinreis door de groene en heuvelachtige binnenlanden wordt ook wel gerekend tot een van de mooiste ter wereld! Een hoogtepunt van uw rondreis Sri Lanka!

Rondreis Sri Lanka,
informatie over reizen door Zuidwest Sri Lanka

Aan de westkust bevinden zich de meest ontwikkelde stranden van Sri Lanka. De zuidkust heeft echter de meest prachtige stranden van Sri Lanka en is het thuis van walvissen en schildpadden, zeker een bezoekje waard tijdens uw individuele rondreis dus! U treft er nog authentieke visserdorpjes, zoals Kogalla. Ga surfen in Hikkaduwa of verblijf in een van de adembenemende boutique hotels gelegen aan de stranden rondom Bentota. Bezoek een stukje Nederlands koloniaal verleden tijdens uw vakantie in de forten van Galle of Colombo. Yala National Park is een van de beste plaatsen in Azië om luipaarden te spotten. De zuidwest moesson vindt plaats van mei tot en met september, in deze periode kunt u beter reizen naar de zonnige oostkust van Sri Lanka.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan