Individuele rondreis Borneo – reizen op maat

Borneo reizen | Rondreizen Borneo | Bouwstenen Borneo

Lees hier alles over individuele reizen naar Maleisisch Borneo en tref de benodigde informatie voor úw rondreis Maleisisch Borneo. Een rondreis Borneo staat garant voor de meest indrukwekkende flora en fauna. Maleisisch Borneo is opgedeeld in twee provincies, Sabah en Sarawak. Terwijl Sabah meer op natuur gericht is, richt Sarawak zich meer op cultuur. Droomt u van een rondreis Maleisie door een wereld van groene jungles, traditionele dorpjes, vreemde dieren en modderige trekkings naar het onbekende Azië? Dan is Borneo the place to be voor u! Een rondreis Borneo belooft u al deze magische stereotypen en nog veel meer!

Vraag reisvoorstel aan

Voorbeeldreizen Borneo

Rondreis Borneo,
informatie over reizen door Sabah

De provincie Sabah op Borneo is één grote tropische tuin met zeer gevarieerde fauna en vele fruit houdende bomen. Op Borneo zijn veel dieren en de machtige Mount Kinabalu die reikt tot aan de hemel. Sabah is gezegend met schitterende grotten, koraalriffen, bossen en bergen, de perfecte bestemming voor een avontuurlijke rondreis Borneo!

Borneo bezienswaardigheden

Bewonder de bezienswaardigheden van Borneo. Beklim de granieten maanlandschappen naar de top van Mount Kinabalu voor een ultieme Borneo zonsopkomst. De modderige Kinabatangan rivier stroomt door de jungle, een ware thuishaven van fluorescerende vogels en brutale makaken. Neem uw verrekijker mee als u de rivier bezoekt, kans is groot dat u een neushoornvogel spot of met een beetje geluk ziet u een orang-oetan die zijn nest bouwt. In het Sepilok Orang-oetan Centrum zult u zeker oog in oog komen te staan met onze roodharige aanverwant, de orang-oetan. Voor de ultieme jungle ervaring gaat u naar Danum Valley. Geniet van prachtige vergezichten, groen zo ver als het oog kan reiken in het beschermde primaire oerwoud van Danum Valley. En dan is er nog het verleidelijke koraalrif van Sipadan, dat u niet gemist mag hebben. De Semporna archipel is een absolute aanrader voor duik/snorkel liefhebbers, het duiken op Borneo rondom Mabul is dan ook wereldberoemd.

De jungle van Sabah is dan nog wel wild en ongerept, maar het is een populaire bestemming voor een rondreis Borneo en de verblijfsmogelijkheden zijn beperkt. Wij raden u daarom absoluut aan om van tevoren uw rondreis door dit deel van Maleisie vast te leggen! U kunt uw reis door Sabah op Borneo uitstekend combineren met een rondreis West-Maleisië of Sarawak.

Rondreis Borneo,
informatie over reizen door Sarawak

Met zijn bloeiende inheemse bevolking die gekenmerkt wordt door diverse dialecten en stammen, zijn de oorspronkelijke bewoners van Sarawak de bewaarders van de verloren tradities en de oude verhalenvertellers van Borneo. Veel van de gemeenschappen houden nog vast aan de longhouse levensstijl, een begeerde wijze van een gemeenschappelijk leven doordrenkt door honderden jaren van mythes en legendes. De populatie van 2,2 miljoen bestaat vooral uit het oorspronkelijke volk, de Dajaks en een minderheid wordt gevormd door de Orang Ulu.

Maar vergis u niet, Sarawak op Borneo biedt zoveel meer dan alleen blaaspijpen, rijstwijn en heilige dansen. In Sarawak treft u vele natuurlijke wonderen. De stad Kuching vormt een uitstekende basis voor uw rondreis Sarawak, vanwaar u de traditionele longhouses van de Dajaks, de wildreservaten en de nationale parken kunt bezoeken. De Niah Caves onthullen de 40.000 jaren van menselijke geschiedenis in dit gebied. In Gunung Mulu Nationaal Park treft u gigantisch grote grotten die meer vleermuizen huisvesten dan dat er mensen zijn in Sarawak. Mis niet de trekking naar de Pinnacles, een vreemde formatie van kalkstenen uitstekende rotsen. Al swingend van boom naar boom patrouilleren wilde makaken en neusapen langs de zuidkust in het Bako National Park, ook zeker een bezoekje waard tijdens uw rondreis Borneo!

Kortom, een rondreis over Borneo is een absolute droomreis, een plek waar fantasieën uitkomen! U kunt uw rondreis Sarawak uitstekend combineren met een rondreis West-Maleisië of Sabah.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan