Het coronavirus zorgt momenteel voor veel onrust en veel reizigers vragen zich daardoor af of het nog wel veilig is om naar (Zuidoost-)Azië te reizen. Ondanks alle media aandacht is er echter vooralsnog geen reden om niet naar een van onze bestemmingen (Indonesië, Maleisië, Thailand, Sri Lanka en Vietnam) te reizen. Het reisadvies voor Zuidoost-Azië is niet aangepast door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, enkel het reisadvies voor China is aangescherpt.

Voor al onze bestemmingen geldt dat de lokale overheden voorzorgsmaatregelen hebben genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo worden bijvoorbeeld reizigers op vliegvelden uitvoerig gecheckt, worden er meer grenscontroles uitgevoerd en worden vluchten naar China gestaakt. Wist u trouwens dat Thailand en Maleisië in de top 3 staan in Azië voor ‘Meest Voorbereide Landen voor een pandemie’ in de Global Health Security Index 2019?

Wat dekt de reis- en annuleringsverzekering?
Reisverzekering:
Wordt u tijdens de vakantie ziek en moet u naar het ziekenhuis? Deze kosten worden normaliter gedekt wanneer u een dekking Medische kosten heeft afgesloten. Ook kosten voor eventueel langer verblijf of terugkeer naar huis worden in dit geval normaliter vergoed.

Annuleringsverzekering:
Voor annuleringsverzekeringen geldt over het algemeen dat er geen dekking is. Dus als u niet meer wilt reizen, dan worden de kosten niet vergoed.

Voor de exacte dekking van uw reis- en annuleringsverzekering raden wij u aan om rechtstreeks contact op te nemen met uw verzekeraar. Dekkingen kunnen namelijk per verzekeraar verschillen.

Hieronder enkele basismaatregelen die de World Health Organization (WHO) adviseert te nemen ter bescherming tegen het coronavirus:

  • Was uw handen regelmatig met zeep en water.
  • Houd tenminste 1 meter afstand tussen uzelf en andere mensen, m.n. degenen die niezen, hoesten en koorts hebben.
  • Voorkom het aanraken van uw ogen, neus en mond.
  • Hoest en nies met neus en mond in de binnenkant van de elleboog.
  • Raadpleeg een arts bij koorts, hoesten en moeite met ademhalen (luchtwegklachten).

Uiteraard houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en informeren we onze reizigers wanneer de situatie verandert. Bij vragen, neem gerust contact met ons op.

Reizen naar Zuidoost-Azië en het coronavirus - Puur Azië