Project omschrijving

Individuele rondreis Sri Lanka:

Huwelijksreis Geheimen van Ceylon

Op huwelijksreis naar Sri Lanka. Met eindeloze stranden, tijdloze ruïnes, vriendelijke bevolking, roedels olifanten, prachtige treinreizen en de beroemde thee is er in Sri Lanka voor ieder wat wils. Tijdens deze prachtige huwelijksreis kunt u aan het begin even uitrusten en bijkomen van alle huwelijksperikelen. Daarna gaat de huwelijksreis echt van start en bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Ceylon. Tot slot brengt u nog wat dagen in een hutje aan het strand door. U verblijft in prachtige huwelijksreis waardige accommodaties, niet altijd super-de-luxe maar wel bijzonder en gedenkwaardig! Deze individuele rondreis naar Sri Lanka is een absolute aanrader wanneer u op zoek bent naar iets bijzonders!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route huwelijksreis Sri Lanka: Negombo – Tangalle – Tissamaharama (Yala NP) – Ella – Kandy – Sigiriya – Nilaveli – Wilpattu – Negombo

Dag 1 – Aankomst Colombo – Negombo

Start van uw huwelijksreis. U komt aan op de luchthaven van Colombo. U wordt opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel in Negombo gebracht.

Negombo is gelegen op ongeveer 20 minuten rijden van de luchthaven. Het is een goed startpunt om een rondreis door Sri Lanka te beginnen. Een prima plek om even bij te komen van de lange vluchten en te acclimatiseren. U kunt een bezoekje brengen aan Negombo. Langs de “Beach Road” van Negombo treft u diverse hotels, restaurants en winkeltjes.

Overnachting in Jetwing Lagoon, deluxe kamer, inclusief ontbijt

Dag 2 – Negombo – Tangalle

U wordt deze ochtend opgehaald bij uw hotel door uw chauffeur/gids. Uw huwelijksreis door Sri Lanka gaat nu echt beginnen! Hoewel de afstanden niet groot zijn, kunnen de ritten soms wat langer duren vanwege druk verkeer en lage snelheid.

Bezoekt u vandaag onderweg één van de Schildpadden opvangcentra (optioneel). De lokale bevolking graaft de schildpad eieren uit op het strand en verkoopt deze eieren voor consumptie. Stichtingen willen dit voorkomen en kopen de eieren, broeden deze uit en zetten de baby schildpadjes uit op het strand, zodat ze naar zee kunnen lopen en in vrijheid volwassen kunnen worden. In het opvangcentrum kunt u zien hoe zij het georganiseerd hebben en met een beetje geluk bent u erbij, wanneer de eieren uitkomen.

Onderweg brengt u een bezoek aan het “Dutch Fort” in Galle. Het is één van de mooiste forten in Zuidoost Azië. U kunt een wandeling maken in de smalle straten of op de muur naar de zee kijken. Er zijn nog diverse gebouwen, die herinneren aan de tijd dat de V.O.C. het Fort als uitvalbasis gebruikte, waaronder een Nederlandse kerk. Er zijn diverse restaurants en hotels binnen het complex.

U kunt vandaag een fietsexcursie doen (optioneel). Uw chauffeur brengt u naar de fietswinkel nabij Galle. U maakt onder leiding van een gids een mooie fietstocht door de rijstvelden, de kaneelplantages en langs de oever van het Kogalla meer. U passeert ook het Eluvila Vogel Reservaat. Er zullen hoofdzakelijk rustige weggetjes genomen worden. Uiteraard wordt er gestopt, wanneer u het wilt, maar ook om onderweg een kingkokosnoot te drinken en te eten. Totale fietsafstand: 26 km op een mountainbike (ca. 2,5uur). Na uw bezoek aan Galle en het bijzondere fort rijdt u verder naar Tangalle.

Tangalle is een klein en charmant stadje aan de zuidkust van Sri Lanka. Een waar paradijsje. De belangrijkste reden om deze plaats te bezoeken zijn de perfecte verlaten stranden. U kunt hier heerlijk uitrusten en bijkomen van de rondreis. Tangalle is van oorsprong een vissersdorpje, nog steeds is dit de belangrijkste bron van inkomsten voor de locals. De stranden zijn hier nog rustig en vredig. De zee kan hier af en toe ruig, evenals de stroming, met name in de middag. Hierdoor kan men hier goed surfen (er is een goede surfschool te vinden in het plaatsje). Langs het strand treft u enkele kleine caféetje/restaurants.

Overnachting in Palm Paradise Beach Cabanas, villa, inclusief ontbijt

Dag 3 / dag 4 – Tangalle

Deze dagen zijn ter vrije besteding, u heeft alle tijd om heerlijk te relaxen.

Bezoekt u Turtle Watch Rekawa (optioneel). Van april tot september leggen hier groene hawksbill en zelfs leatherback schildpadden hun eieren. Tours worden gerund door vrijwilligers van het non-profit Turtle Conservation Project en door locals. De nadruk ligt hier op het beschermen van de schildpadden, dus camera’s met flitsers en andere lampen zijn niet toegestaan. Vraag bij uw hotel om te checken wat de condities zijn op het moment van uw verblijf, als er geen schildpadden worden gezien kunt u een andere avond. Anders dan de schildpadprojecten aan de westkust worden de eieren hier met rust gelaten in het zand en worden beschermd.

Brengt u een bezoek aan een VOC-fort uit de 17e eeuw in Tangalle (optioneel).

Overnachtingen in Palm Paradise Beach Cabanas, villa, inclusief ontbijt

Dag 5 – Tangalle – Tissamaharama (Yala National Park)

Uw huwelijksreis gaat verder, u rijdt vandaag verder naar Tissamaharama.

U kunt een bezoek brengen aan de Kataragama tempel (optioneel), op zo’n 20 km vanaf Tissamaharama gelegen. De tempel is voor Hindoes de heiligste plaats in Sri Lanka, omdat hier de tempel van Skanda staat. Hier komen de pelgrims offergaven brengen; op Poya dagen komen duizenden mensen hier baden in de heilige rivier Menik Ganga. Boeddhisten brengen een bezoek aan de Kirevehara Dagoba, welke gebouwd is in de 2de eeuw. Hier heeft Boeddha op één van zijn bezoeken aan Sri Lanka gemediteerd. Binnen het complex is ook een Moskee en een kerk aanwezig.

Daarna verder naar uw eindpunt van vandaag, Tissamaharama, gelegen in het zuiden van Sri Lanka. Het is de dichtstbijzijnde verblijfplaats wanneer men een safari in het Yala National Park gaat maken. In het dorp staat een grote Dagoba en het heeft een groot meer.

Overnachting in Saraii Village, superior tree house, inclusief ontbijt

Dag 6 – Tissamaharama – Ella

Deze ochtend staat u een gedenkwaardig onderdeel van uw huwelijksreis te wachten, u gaat op safari in het Yala National Park (optioneel). Geniet van dit heuse avontuur!

Yala National Park is het bekendste National Park van Sri Lanka. Het heeft een oppervlakte van 979 km². U wordt bij uw hotel opgehaald door een fourwheeldrive jeep, die u meeneemt naar het park. Vaak ziet  al buiten het park wilde olifanten en andere dieren; in het  park gaat u op zoek naar luipaarden, olifanten, krokodillen en veel andere soorten dieren, waaronder veel vogel soorten.

Na de safari reist u verder naar Ella. Ella is een klein dorpje, met slechts 2 straatjes waar wat winkeltjes en aan aantal restaurants gevestigd zijn. De sfeer is er relaxed. Het plaatsje ligt tussen diverse bergen met schitterende vergezichten op Ella Gap. Het is hier meestal een stuk koeler dan in de lager gelegen dorpen en steden. Vanuit dit dorp kunnen er diverse activiteiten ondernomen worden, waardoor het de moeite van een verblijf van één of meerdere dagen waard is.

Overnachting in Morning Dew, deluxe kamer, inclusief ontbijt

Dag 7 – Ella

Deze dag is ter vrije besteding.

Onze optionele tips voor uw verblijf in Ella:

Wanneer u wilt en durft, kunt u in Ella een brommer huren (kost ca. 8 euro) en de omgeving gaan verkennen. U rijdt langs de theeplantages of kiest ervoor om naar de Buduruwagala temple te gaan. Het is een rots waar verschillende figuren zijn uitgehakt. U zult waarschijnlijk weinig of geen andere buitenlanders tegenkomen op deze mooie en rustige oord.

Er zijn 2 bergen die u kunt beklimmen:

  • De top van de Ella Rock is in ca. 2,5 uur te beklimmen. Er zit een stevige klim in, dus dit is niet voor iedereen aan te bevelen. De moeite wordt beloond met een adembenemend uitzicht.
  • De Little Adam’s Peak is ook voor minder geoefende wandelaars te beklimmen.
    In ca. 45 minuten bent u boven en zult beloond worden met een prachtig uitzicht.

De Ravana Falls liggen ca. 15 minuten rijden vanaf Ella. U kunt lekker afkoelen onder de 25 meter hoge waterval. In het weekend is dit de plek waar Sri Lankanen graag gaan baden en verkoeling zoeken.

Buiten Ella heeft u de mogelijkheid om een Canopy trail te lopen en nog meer spannende activiteiten in de natuur te doen. U kunt met uw chauffeur overleggen waar en wanneer de beste tijd is om deze activiteiten te doen en wat de prijzen zijn.

Een absolute aanrader tijdens uw huwelijksreis door Sri Lanka is een bezoek aan Lipton’s Seat in Haputale. Vlakbij Dambatenne theefabriek rivaliseert Lipton’s Seat uitkijkpunt met de uitzichten van World’s End (Horton Plains). Dit uitkijkpunt is echter gratis. De Schotse theebaron Sir Thomas Lipton hield toezicht op zijn ‘rijk’ vanaf dit punt. Neem het smalle aangegeven betegelde pad vanaf de theefabriek en klim ongeveer 7 km door de weelderige theeplantages naar het uitkijkpunt. Vanaf de theefabriek duurt de klim ongeveer 2,5 uur. Tijdens de wandeling heeft u gezelschap van de Tamil theeplukkers die onderweg zijn naar hun werk.

Overnachting in Morning Dew, deluxe kamer, inclusief ontbijt

Dag 8 – Ella – Kandy

Vandaag wordt u door uw chauffeur naar uw volgende bestemming van de huwelijksreis over Sri Lanka gebracht, naar het beroemde Kandy. U heeft een prachtige rit voor de boeg.

Breng onderweg zeker een bezoek aan een theeplantage en theefabriek (optioneel). Tijdens de rondleiding kunt u zien hoe de thee geplukt en verwerkt wordt. Uiteraard zult u de thee ook proeven!

Kandy is na Colombo de drukste stad van Sri Lanka. Na Polonnaruwa is het de hoofdstad van Sri Lanka geworden totdat de Engelsen in 1815 het bewind gingen voeren. Het is de moeite waard om het centrum te bezoeken. Ga lunchen bij de pastry shop van het Queens hotel; het is betaalbaar.Loop vandaar uit ook het hotel in en proef de koloniale sfeer van het hotel.

Overnachting in The Kandyan Manor, deluxe kamer, inclusief ontbijt

Dag 9 – Kandy

Deze dag is ter vrije besteding.

Bezoekt u vandaag de grootste bekendheid van de stad, de Tempel van de Tand. Hier wordt naar men zegt namelijk een tand van Boeddha bewaard. Al vanaf de 4de eeuw, met een korte onderbreking in 1283, is de tand in Sri Lanka. Driemaal daags wordt er door monniken een ritueel rondom de tand uitgevoerd, waar veel Boeddhisten bij aanwezig zijn.

Overnachting in The Kandyan Manor, deluxe kamer, inclusief ontbijt

Dag 10 – Kandy – Sigiriya

U rijdt vandaag verder naar de culturele driehoek van Sri Lanka.

Onderweg kunt u een stop maken bij de Knuckles Mountain Range. Knuckles Range is een bergketen noordoostelijk van Kandy. Uw chauffeur brengt u door dit prachtige gebied naar het beginpunt van uw wandeltocht door de jungle. Begeleid door een gids, maakt u een wandeling door de jungle. Na ca. 1,5 uur komt u in een, op één familie na, verlaten dorpje, waar u een traditionele maaltijd geserveerd krijgt. Na het eten, loopt u terug naar het startpunt. U zult verbaasd zijn over de vele verschillende kleuren groen en regelmatig stoppen om te genieten van de omgeving. Met enig geluk ziet u dieren. Daarna verder naar Sigiriya.

Overnachting in Kumbukgaha Villa, private villa, inclusief ontbijt

Dag 11 – Sigiriya

Deze dag is ter vrije besteding, hieronder onze optionele tips.

Een beklimming van Sigiriya Lion Rock is een must, wanneer u goed ter been bent.
Sigiriya Lion Rock is een 180 meter hoge rots, van een overleden vulkaan. Koning Kasyapa heeft in de 5de eeuw op het plateau een paleis gebouwd. Restanten van het paleis met de bijgebouwen en de badruimte zijn nog steeds te zien. Via een trappen kunt u naar boven, waarbij u langs de wereldberoemde fresco’s komt. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht over de tuinen en de omgeving.

De Dambulla Grotten Tempel bestaat uit meer dan 80 grotten, waarvan 5 grotten het meest interessant zijn. In de grotten vindt u beelden en schilderingen over het leven van Boeddha, maar ook van de Hindoe goden Vishnu en Ganesh. In 1 van de grotten bevindt zich een 14 meter, uit de rotswand gehouwen, liggend beeld van Boeddha.

Overnachting in Kumbukgaha Villa, private villa, inclusief ontbijt

Dag 12 – Sigiriya – Nilaveli (omgeving Trincomalee)

U rijdt vandaag verder naar uw strandverblijf in Nilaveli.

Brengt u onderweg een bezoek aan Polonnaruwa. Per fiets (optioneel) kunt u gemakkelijk, zonder veel inspanning,  binnen een paar uur de meeste bezienswaardigheden in de stad bezoeken. Polonnaruwa, de 2de koningsstad, was van de 9de tot de 14de eeuw, met enkele onderbrekingen,  de hoofdstad van Sri Lanka. Een bezoek aan Polonnaruwa is, doordat er meer in betere staat  zijnde bouwwerken te zien zijn, interessanter dan Anuradhapura. Let wel op de vele apenfamilies die tussen de ruïnes leven; ze zijn erg brutaal en grissen alles weg wat maar mogelijk is. Daarna door naar uw strandbestemming voor de komende dagen.

Nilaveli ligt aan de oostkust van Sri Lanka. Het heeft de mooiste gouden stranden van Sri Lanka en de oceaan is er uitnodigend. Door de Tamil onrust is dit gebied lange tijd niet toegankelijk geweest voor toeristen, maar nu genieten vele mensen van dit mooie stukje Sri Lanka. Voor de kust van Nilaveli, op korte afstand van Trincomalee, ligt Pigeon Island waar u prachtig kunt duiken en snorkelen.

Overnachting in Nilaveli Beach Resort, premium deluxe ocean view kamer, inclusief ontbijt

Dag 13 / dag 14 – Nilaveli

Deze dagen zijn ter vrije besteding. U kunt deze dagen heerlijk relaxen aan het strand en bijkomen van de huwelijksreis.

Onze optionele tips:

Vanaf Nilaveli Beach vertrekken boten naar Pigeon Island. Het Pigeon Island National park bestaat uit twee eilandjes. Het dankt zijn naam aan de rotsduiven, die hier hun thuisbasis hebben. Voor de kust treft u meer dan 100 koraalsoorten en veel soorten vissen, die tussen het koraal zwemmen.

Vanaf juni tot september zwemmen voor de kust van Trincomalee blauwe vinvissen en potvissen. Vanaf Nilaveli en Uppuveli Beach worden er excursies aangeboden.

U kunt een bezoek brengen aan Fort Frederick, het grootste Nederlandse fort in Sri Lanka. Het is gebouwd door de Portugezen, maar is in 1639 veroverd op de Portugezen. Het fort is toen herbouwd. Nu maakt het Srilankaanse gebruik van het fort, maar u kunt het bezoeken.

Niet ver van Fort Frederick, op de Swami rots staat de Koneswaram tempel. Deze tempel is gebouwd ter ere van de god Shiva. Met gepaste kledij kunt u de tempel bezoeken. Vraag uw chauffeur wat passend is.

De Hindoeïstische Mari Amman Kovil tempel beheert de Kanniya warmwaterbronnen. Volgens de overlevering zijn de bronnen al  5000 jaar oud, uit de tijd van koning Ravana.
Er zijn 7 bronnen met elk een eigen temperatuur. Door de kwarts bodem is het water helder.
Men zegt, dat het water een helende werking heeft tegen o.a. artritis en reuma.

Overnachtingen in Nilaveli Beach Resort, premium deluxe ocean view kamer, inclusief ontbijt

Dag 15 – Nilaveli – Wilpattu

U rijdt vandaag verder naar Wipattu.

Brengt u onderweg een bezoek aan Mihintale (optioneel), gelegen op ca. 11 km van Anuradhapura. In het jaar 247 voor Christus heeft prins Mahinda hier een ontmoeting gehad met koning Devanampiya Tissa. Hier is toen het Boeddhisme in Sri Lanka begonnen. Nog elk jaar met het Poson feest in juni, trekken veel Boeddhisten naar deze plek, om de gebeurtenis te herdenken met het leggen van lotusbloemen en jasmijnen op de 1.840 treden naar de top van de berg, waar een tempel staat. In de 9de eeuw is op het tempelterrein door monniken een ziekenhuis gebouwd waarvan de resten nog te zien zijn.

Daarna door naar uw eindbestemming van vandaag, Wilpattu, waar u morgen weer een jeepsafari staat te wachten. Het tentenkamp waar u deze nacht is absoluut onvergetelijk tijd uw huwelijksreis door Sri Lanka!

Overnachting in Big Game Camp Wilpattu, luxe tent, inclusief ontbijt

Dag 16 – Wilpattu – Negombo

Het Wilpattu National Park is het grootste National Park van Sri Lanka. Er leven hier o.a. olifanten, luipaarden, lippenberen, waterbuffels, krokodillen, varanen en slangen. Water drinken zij uit de vele meertjes in het park. Met een 4×4 jeep maakt u een safari op zoek naar bovenstaande dieren (optioneel).

Daarna rijdt u verder naar de eindbestemming van uw prachtige rondreis, naar Negombo. De nacht voor uw vertrek is het prettig om in de omgeving van Negombo te verblijven, omdat de reis naar het vliegveld vanaf hier kort is.

Overnachting in Jetwing Lagoon, deluxe kamer, inclusief ontbijt

Dag 17 – Vertrek Negombo – Colombo

Vandaag is het tijd om dit prachtige land te verlaten. U wordt door uw chauffeur naar de luchthaven van Colombo gebracht. Hier stapt u op de vlucht richting Nederland. Einde van een bijzondere huwelijksreis door Sri Lanka!

Prijsindicatie

Vanaf € 1675,- per persoon bij 2 personen

Inbegrepen: alle overnachtingen in de aangegeven hotels en kamertypes, vermelde maaltijden, auto met privé chauffeur volgens bovenstaand reisschema

Niet inbegrepen: visum, vliegtickets intercontinentale vluchten, optionele activiteiten, entreegelden bezienswaardigheden/excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, overige maaltijden

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!