Project omschrijving

Huwelijksreis Indonesië & Maleisië combinatie

U gaat trouwen en wilt een bijzondere en onvergetelijke huwelijksreis? Zoek niet verder, u heeft hier dé honeymoon naar Indonesië & Maleisië gevonden! Tijdens deze prachtige huwelijksreis combineert u de jungle van Sumatra met het beste van West-Maleisië. De rondreis door Indonesië en Maleisië start met even een paar dagen bijkomen van alle huwelijksstress in een heerlijk luxe, kleinschalig en sfeervol boutique hotel in metropool Kuala Lumpur. Daarna is het tijd voor avontuur in de jungle van Sumatra, waar u oog in oog komt te staan met orang oetans en olifanten. Dan reist u terug naar West-Maleisië. U krijgt een goede indruk van West-Maleisië met een bezoek aan cultureel Penang en de theevelden in de Cameron Highlands. Vervolgens door naar de oostkust waar u heerlijk nog een paar dagen geniet op bounty eilandje Lang Tengah, met recht Bounty met de hoofdletter B te noemen!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route combinatie rondreis Indonesië & Maleisie: Kuala Lumpur – Sumatra, Bukit Lawang – Tangkahan – West-Maleisië, Penang – Cameron Highlands – Penarik – Lang Tengah

Dag 1 – Aankomst Kuala Lumpur

Uw huwelijksreis door Indonesië en Maleisië is begonnen! In de vroege ochtend komt u aan op het vliegveld van Kuala Lumpur. U wordt opgehaald op de luchthaven en naar uw hotel in Kuala Lumpur gebracht. Na het ophalen van de bagage loopt u verder naar de aankomsthal, hier wacht een vertegenwoordiger van onze lokale partner u op met een bordje met daarop uw naam vermeld.

Stel u voor, een stad met een skyline bestaande uit minaretten, koepels en wolkenkrabbers, kleurrijke straatjes met voedselstalletjes in de schaduw van een bladerrijke hemel van vijgenbomen, dat is wereldstad Kuala Lumpur!

Ontdek het oude en nieuwe deel van het bruisende Kuala Lumpur en dompel u onder in het karakter en de charme van de stad! Bekijk de meest iconische bezienswaardigheden, waaronder het koninklijk paleis, het nationale monument, Merdeka (Independence) Square met een panorama aan fascinerende gebouwen in diverse architectonische stijlen en de befaamde Petronas Twin Tower. Het beeld dat u ziet op straat is contrasterend, moderne wolkenkrabbers en koloniale architectuur staan naast elkaar. Ga even terug in de tijd met een bezoekje aan het National Museum, een fascinerend museum gewijd aan de Maleise geschiedenis en cultuur. Bewonder de moderne constructie van de National Mosque. Aanschouw de plezierige combinatie van Oosterse en Westerse architectuur bij Kuala Lumpur Railway Station. Bekijk de indrukwekkend Chinese Thean Hou Temple, een groot bouwwerk dat authentieke traditionele stijl combineert met moderne architectonische stijl. In het Royal Selangor Visitor Center krijgt u inzicht in onder andere het smeden van tin.

Ga een hapje eten bij Jalan Alor, dichtbij Bukit Bintang. Vanaf 5 uur ’s middags transformeert de straat hier in een groot openlucht restaurant met honderden plastic tafeltjes en stoeltjes en rivaliserende verkopers die om uw aandacht schreeuwen. Om souvenirs of kleding te kopen, kunt u vanavond nog een bezoekje brengen aan Chinatown.

U verblijft de komende nachten in een absoluut huwelijksreis-waardig boutique-stijl hotel gelegen net iets buiten het centrum, een heuse oase in de drukte.

Overnachting in Villa Samadhi, inclusief ontbijt

Dag 2 / dag 3 – Kuala Lumpur

U kunt verder de stad verkennen. Bezoekt u de bezienswaardigheden van de stad. Uiteraard is er een Hop-On Hop-Off bus in Kuala Lumpur die langs alle bezienswaardigheden rijdt.

Hieronder onze optionele tips.

Ontdekt u vandaag de multiculturele invloeden van Maleisië tijdens een tour naar de Batu Caves. Ontdek de hindoeïstische tempel, een massieve lijmstenen grot waarin verschillende Hindoe godheden staan opgesteld. Voordat u de 272 treden beklimt, zult u zich verbazen over het indrukwekkende 43 meter hoge gouden beeld van Lord Murugan. Terwijl u de trap oploopt, wordt u begroet door brutale kleine aapjes. Boven aangekomen gaat u Cathedral Cave binnen, de grootste grot van het complex met een hoog plafond en beeldrijke Hindoeïstische heiligdommen. Ontdek het grottencomplex en leer over de historische en culturele waarde van de verschillende karakters.

U kunt een bezoekje brengen aan Little India in Brickfields, wees getuige van de kunst van het batik ontwerpen en de tin kunsten waar deze regio om bekend staat. Wat vroeger een simpele residentiële buurt net buiten Kuala Lumpur was, is vandaag de dag getransformeerd in een kleurrijke gemeenschap met straten met aparte winkeltjes en restaurantjes.

Ongeveer 150 kilometer ten zuiden van Kuala Lumpur (twee uurtjes rijden) ligt Melaka. Toen Kuala Lumpur nog een moeras was en Penang nog verre van de ‘Parel van de Orient’, was Melaka reeds een van de belangrijkste handelsposten van Zuidoost Azië. Gesticht in 1403 is Melaka de oudste stad van Maleisië. In de loop der tijd verloor Melaka deze rol, echter van de oude architectuur en de vroegere ‘way of life’ is veel behouden gebleven. In 2008 werd Melaka’s Chinatown dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Een mix van Maleis, Chinees, Indisch en Europees erfgoed is in de stad nog steeds terug te vinden. De stad staat bol van fascinerende geschiedenis en multicultureel erfgoed. De Portugezen, Nederlanders en Britten hebben in vroeger tijden eeuwen geheerst over Melaka’s zijde- en kruidenhandel en deze indringers hebben een ongeëvenaard erfgoed van historische relieken en monumenten achtergelaten. De traditionele keuken, waaronder de beroemde Maleis-Chinese Nonya keuken, is zo heerlijk dat alleen het eten al een reden is om de stad te bezoeken! Herleef geschiedenis terwijl u langs de historische gebouwen, waaronder het Stadthuys, St. Paul’s Church en het machtige fort Porta de Santiago (gebouwd door de Portugezen in 1512), loopt. Melaka is tevens de geboorteplaats van ‘Peranakan’, een mix van Chinese en Maleise nakomelingen. Bezoekt u ook Cheng Hoon Teng Tempel, het Malacca Museum en Christ Church.

Mocht u nog geen genoeg hebben van het sightseeën (of plakt u natuurlijk een extra nachtje aan het verblijf in Kuala Lumpur), dan kunt u vanavond een tripje maken naar het platteland, naar het Kuala Selangor Wetland Reserve. U wordt beloond met een adembenemend schouwspel in de mangrove, thuis van het vuurvliegje! Anders dan andere torretjes hebben vuurvliegjes de opmerkelijke mogelijkheid om een synchroon knipperlicht te produceren gedurende de avond. Zodra de zon ondergaat stapt u op de boot en bent u getuige van de ongekende schoonheid van deze insecten. Dit bijzondere fenomeen mag u niet missen!

Overnachtingen in Villa Samadhi, inclusief ontbijt

Dag 4 – Kuala Lumpur – Medan – Bukit Lawang

U vervolgt vandaag uw rondreis naar Sumatra, Indonesië. U wordt deze ochtend vroeg bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. U vliegt naar Medan, de hoofdstad van Sumatra, Indonesië. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar Bukit Lawang gebracht. U passeert kokosnoot-, palmolie- en rubberplantages. In ongeveer 4,5 uur rijdt u over een deels slechte weg (hobbelen!) naar uw hotel aan rand van de jungle.

Bukit Lawang staat bekend om de Orang-Oetans die u hier kunt zien. Vanaf een platform heeft u uitzicht op deze bijzondere dieren. Een bijzondere ontmoeting staat u te wachten. Garanties op het zien van de Orang-Oetans kunnen wij u niet geven (het blijven wilde beesten), maar de kans is aanzienlijk dat u de dieren zult zien!

Overnachting in Ecolodge Bukit Lawang, inclusief ontbijt

Dag 5 – Bukit Lawang

De Orang-oetans zijn in dit gebied vanuit gevangenschap weer teruggezet in de natuur. Doordat de Orang-oetan geen natuurlijke vijanden heeft, zijn ze van nature nieuwsgierig.

Regelt u bij uw lodge een gids die het gebied op zijn duimpje kent (dit is het voordeligste). Na het ontbijt gaat u op pad. U loopt stroomopwaarts langs de rivier en steekt vervolgens de rivier over. Daarna gaat u dieper het oerwoud in via een lastigere route, op zoek naar de orang-oetans en andere apen in het wild.

Bij het boeken van de jungletrekking kunt u zelf aangeven hoe lang u de jungle in wilt, bijvoorbeeld een halve dag (4 uur) of een hele dag. Eventueel kunnen we deze trekking ook vooraf voor u vastleggen, laat ons gerust weten als u dit wilt.

Na terugkomst uit de jungle kunt u een verfrissende douche nemen en lekker relaxen bij uw hotel of bezoekt u het nabijgelegen stadje.

Overnachting in Ecolodge Bukit Lawang , inclusief ontbijt

Dag 6 – Bukit Lawang – Tangkahan

Per jeep gaat u ‘off road’. In ongeveer 3 uur rijdt u over onverharde wegen naar het Gunung Leuser Nationaal Park. Om daar te komen moet er een rivier overgestoken worden, dit gebeurt per ‘primitieve’ ferry of afhankelijk van de waterhoogte waadt u met de jeep door het water. Dit is pas échte jungle!

Uw hotel wordt beheerd door lokale bewoners en is prachtig gelegen op een plek waar twee rivieren samenkomen. De lokale Batakkers (bevolkingsgroep in dit gebied) hebben er zelf voor gezorgd dat het regenwoud hier wordt beschermd zonder hulp van buitenaf, dit is ook de reden waarom ze het toeristische project zijn begonnen. Geniet u van een hartverwarmend welkom!

Overnachting in Mega Inn, inclusief ontbijt

Dag 7 – Tangkahan

Tangkahan is een verborgen paradijsje op Sumatra, gelegen in het grensgebied van het Gunung Leuser Nationaal Park. Aan de oevers van de twee samenkomende rivieren ziet u een variatie aan vegetatie, kleurrijke rotsen en Sumatraanse Olifanten. Het heldere blauwgroenachtige rivierwater geeft tezamen met het panoramische uitzicht een mysterieuze sfeer.

Tangkahan is tevens de basis van de Conservation Response Unit (CRU), die bestaat uit een groep voorheen gevangen Sumatraanse Olifanten met hun mahouts (olifantverzorgers). De mahouts patrouilleren elke vrijdag samen met de olifanten in het park om op deze wijze de lokale bevolking te beschermen voor wilde olifanten die leven in dit gebied.

Gaat u na het ontbijt naar de rivier waar u de mahouts gaat helpen met het wassen van de olifanten. Daarna kunt u de jungle ingaan voor een trekking. Wist u dat er in dit gebied ook wilde orang oetans leven?! Een andere mogelijkheid is om al tubend de rivier af te zakken. Maakt u een stop bij de Fantastic Buluh Waterval waar u een natuurlijke douche kunt nemen. Daarna kunt u heerlijk relaxen, zonnen en zwemmen in de rivier. ‘s Middags kunt u lopend het dorpje bezoeken en in contact komen met de lokale bevolking.

Overnachting in Mega Inn, inclusief ontbijt

Dag 8 – Tangkahan – Medan – Penang

Tijd om de jungle te verlaten en uw rondreis weer te vervolgen, terug naar Maleisië! U vertrekt in de loop van de ochtend naar het vliegveld van Medan. De rit duurt een kleine vier uur, maar u kunt rustig aan doen. Aangekomen op de luchthaven neemt u afscheid van uw chauffeur. U vliegt van Medan naar Penang. Na aankomst op de luchthaven van Penang wordt u opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

Gelegen op het knooppunt van de grote Aziatische koninkrijken en de machtige Europese koloniale rijken heeft het eiland Penang lange tijd dienst gedaan als de link tussen deze twee werelddelen en was het een belangrijke doorvoerhaven voor de Europese en Midden-Oosterse markten. Deze geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat de cultuur op Penang het meest divers is van heel Maleisië; kosmopolitisch en fascinerend. Het hoogtepunt van dit alles is ongetwijfeld George Town, de belangrijkste stad op Penang, met een stadscentrum waar het échte oude Azië nog terug te vinden is; denk aan riksja’s rijdend langs gewatermerkte Chinese winkeltjes met de geur van wierook in de lucht.. Daarentegen zou het zonde zijn om het overvloedige tropische, de met palmen omzoomde stranden, de vissersdorpjes en de bergachtige jungle te negeren.

Overnachting in Muntri Grove, inclusief ontbijt

Dag 9 / dag 10 – Penang

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Een absolute must tijdens uw verblijf op Penang is een bezoek aan George Town. De meest overduidelijke attractie hier is de architectuur. Veel toeristen dromen weg bij het zien van de romantische vervallende winkeltjes. Maar misschien nog indrukwekkender is de filmsetachtige wirwar van gebouwen, mensen en cultuur. In George Town vindt u Chinese tempels in Little India en moskeeën in Chinatown. Westerse wolkenkrabbers torenen boven de architectuur uit het Britse Raj-tijdperk uit. Dit alles zorgt ervoor dat George Town zijn ontdekkers beloond. Verdwaal in een doolhof van chaotische straatjes en smalle lanen, langs heiligdommen versierd met papieren lantaarns en geurende winkels die Indiase kruiden verkopen. De grootste beloning van een bezoek aan de stad: George Town is dé voedselhoofdstad van Maleisië, als niet van heel Zuidoost Azië, en het thuis van vijf uitgesproken keukens.

Ga ‘s avonds eten in één van de vele lokale restaurantjes. En maakt u uiteraard ook wat uitstapjes over het eiland. Er gaat een hop-on hop-off bus waarmee u alle highlights van het eiland kunt bezichtigen.

Overnachtingen in Muntri Grove, inclusief ontbijt

Dag 11 – Penang – Cameron Highlands

Vandaag staat uw huurauto klaar bij uw hotel. In zo’n 3,5 uur rijdt u naar de Cameron Highlands. Het eerste deel van de route rijdt u veelal over de snelweg. U steekt de Straat van Penang over en heeft hierin de keuze uit 2 bruggen of u kunt zelfs de nostalgische ferry nemen naar Butterworth op het vaste land. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Orang Oetan eiland in Bukit Merah Resort waar u o.a. de opvang voor baby aapjes kunt bezoeken. Daarna naar de koninklijke stad Kuala Kangsar waar u de majestueuze Ubudiah Moskee en het officiële paleis van de Sultan van Perak kunt bewonderen. Vervolgens richting Ipoh. Bij Simpang Pulai verlaat u de snelweg. Het tweede deel duurt het langste en rijdt u door prachtig bergachtig gebied met haarspeldbochten. Onderweg kunt u de waterval Lata Iskandar bezoeken, gelegen op ongeveer een uur voor Tanah Rata.

Vanaf uw eerste hap frisse hoogland lucht valt de stress en zweet volledig van u af. De wind wordt verfrist door eucalyptusgeur, glooiende theeplantages en mooie aardbeienfarms doemen in de verte op. Vernoemd naar ontdekker Sir William Cameron, die het gebied in 1885 op de kaart zette, werden de Highlands gedurende de Britse koloniale periode ontwikkeld. Tuinen, bungalows en zelfs golfbanen verschenen in de jaren ’30, waardoor de Cameron Highlands een toevluchtsoord werd voor overhitte Britten. De temperatuur in de hooglanden, variërend in hoogte van 1300 tot 1829 meter, raakt zelden de 30°C aan. Het frisse klimaat beweegt toeristen om het gebied te bezoeken, om aardbeien te plukken en thee te drinken. De combinatie van de vriendelijke theecultuur, wandelpaden en milde temperaturen is onweerstaanbaar en met ecologisch verantwoorde trekkings, onontdekte wouden en enkele interessante tempels is hier nog sereniteit te vinden.

U verblijft deze nachten in een romantisch koloniaal Engelse cottagestijl hotel.

Overnachting in The Smokehouse Hotel, inclusief ontbijt

Dag 12 – Cameron Highlands

Trek deze dag erop uit en ga de mooie hooglanden verkennen.

Boh Sungei PalasTea Estate is de bekendste theeplantage in de Cameron Highlands en heeft een modern bezoekerscentrum waar men een film kan zien over de geschiedenis van het landgoed. Er is een winkeltje waar elk soort van de Boh thee die u zich kunt bedenken wordt verkocht. Tevens is er een café waar u kunt nippen aan een kopje thee terwijl u uitkijkt over de weelderige plantages beneden. Er zijn gratis 15 minuten durende tours waar het thee maak proces wordt getoond (alleen gedurende openingstijden). Wacht op een medewerker die u ophaalt in het bezoekerscentrum. Het landgoed ligt in de heuvels ten noorden van Brinchang, neem de afslag naar Gunung Brinchang, vervolgens rijdt u 4 km over de kronkelende weg naar de ingang van de plantage, voorbij werkershuizen en een Hindoeïstische tempel (de theeplukkers zijn voornamelijk Indisch), daarna is het nog 15 minuten wandelen heuvelafwaarts naar het bezoekerscentrum.

Cameron Bharat Tea Plantation is langs de weg gelegen, ongeveer 4 kilometer ten zuiden van Tanah Rata, de uitzichten over deze plantage zijn adembenemend. Er zijn hier geen tours met gids, maar u kunt gewoon rondlopen door bepaalde gedeeltes van de plantage. En er is een theehuis, mooi gesitueerd met uitzicht over het landgoed.

Sam Poh Temple is een tempel gewijd aan een Chinese eunuch en militaire officier. Deze tempel, vlakbij Brinchang (ongeveer 1 km van de hoofdweg), is een briljante mengelmoes van een keizerlijke Chinese toga, gewijd aan een middeleeuwse admiraal en eunuch Zheng Ho en, zo wordt beweerd, de vierde grootste Boeddha in Maleisië.

Kok Lim Strawberry Farm ligt net ten noorden van Brinchang. Op de aardbeien farm krijgt u de kans om voor even een arbeider te zijn en gaat u naar huis met een halve kilo hand geplukte aardbeien.

Overnachting in The Smokehouse Hotel, inclusief ontbijt

Dag 13 – Cameron Highlands – Penarik

U rijdt vandaag vanaf de Cameron Highlands naar de oostkust van West- Maleisië, naar het vissersdorpje Penarik. Vertrekt u vroeg, want uw verblijf van de komende nacht is heel bijzonder!

Penarik ligt aan de kustroute tussen Kota Bharu en Kuala Terengganu en is een bijzondere tussenstopplaats op weg naar de bounty-eilandjes voor de oostkust. In deze omgeving liggen diverse authentieke kampungs (dorpjes) langs uitgestrekte stranden. Er wonen veel vissers, waardoor u er veel simpele visrestaurants treft. Gefrituurde inktvis is de lokale lekkernij (proeven!), hiervoor komen mensen vanuit de omliggende dorpjes speciaal naar Penarik.

Het resort waar u verblijft, Terrapuri (vertaald ‘land van paleizen’) Heritage Village,  is een conservatie- en restauratieproject van klassieke Terengganu Malay huizen. U treft er 29 antieke, honderd jaar oude, klassieke huizen. Het is geïnspireerd door het 17e-eeuwse Terengganu Paleis. Na aankomst in uw bijzondere resort heeft u de tijd om te genieten, plons in het mooie zwembad of kom tot rust in de spa.

Het diner wordt buiten geserveerd, met prachtig uitzicht over de mangrove. Maakt u na het diner een boottochtje door de mangrove. De mangrove wordt opgelicht door honderden twinkelende vuurvliegjes, een bijzondere ervaring!

Overnachting in Terrapuri Heritage Village, inclusief ontbijt

Dag 14 – Penarik – Lang Tengah

In een klein half uurtje rijdt u naar de Merang jetty. Hier levert u uw huurauto in. De speedboot (samen met andere reizigers) van Merang jetty naar Lang Tengah doet er ongeveer 30 tot 45 minuten over.

Het eilandje Lang Tengah ligt tussen Perhentian en Redang in. Het is een nog vrij onbekend eiland waardoor u de kans heeft hier te verblijven met nog weinig andere toeristen. Het is vrij klein, u vindt er dan ook maar 4 resorts en dat is het. Er zijn verder geen winkeltjes of restaurants, puur genieten! De meeste bezoekers komen hier dan ook voornamelijk voor de rust, de hagelwitte stranden en perfecte duikcondities. Er is namelijk weinig stroming en goed zicht. Maar vergeet ook zeker de natuur niet. Het eiland is namelijk begroeit met tropisch regenwoud waardoor u een prima trekking kunt maken. Lang Tengah; een klein paradijs!

Het resort waar u de komende nachten verblijft is niet super-de-luxe. Wij boeken echter de meest luxe kamers voor u, de vrijstaande cabanas gelegen vooraan bij het strand met uitzicht over de azuurblauwe zee. Het personeel is erg vriendelijk en doen hun uiterste best het u naar de zin maken. Het eten in het resort is overheerlijk! Dit is Bounty met de hoofletter B. Opmerking: er is geen pinautomaat aanwezig op het eiland.

Overnachting in D’Coconut Lagoon, inclusief ontbijt

Dag 15 / dag 16 – Lang Tengah

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Heerlijk relaxen. Ga snorkelen en breng een bezoekje aan de schildpadden broedplaats om de hoek bij uw resort, wie weet heeft u geluk en bent u getuige van uitkomende eieren en babyschildpadjes die de zee in gaan.

Overnachting in D’Coconut Lagoon, inclusief ontbijt

Dag 17 – Vertrek Lang Tengah – Kuala Terengganu

Op eigen g