Individuele rondreis Indonesië:

Familiereis Java & Bali

Op rondreis naar Indonesië met de kinderen? Tijdens deze leuke en actieve familiereis wordt u over het groene Java gevoerd, daarna vliegt u door naar Bali waar u in het culturele hart in Ubud verblijft en tot slot gaat u naar het relaxte eilandje Nusa Lembongan voor de kust van Bali gelegen. Deze rondreis zit boordevol activiteiten die uzelf en de kids nog lang zullen heugen! U krijgt de kans om te gaan fietsen in Bandung en Yogjakarta, een boottocht te maken over de Green Canyon in Pangandaran, de Borobudur en Prambanan te bezoeken en tijdens een kookcursus een traditioneel Javaans gerecht te bereiden. Op Bali kunt u het wat rustiger aan doen, maar heeft u voldoende tijd om een goede indruk van het kleurrijke eiland te krijgen. Deze individuele familiereis door Indonesië is een absolute aanrader!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Vraag reisvoorstel aan


Route familiereis Java Bali: Bogor – Bandung – Pangandaran – Magelang (Borobudur) – Yogyakarta – Bali, Ubud – Nusa Lembongan

Dag 1 – Aankomst Jakarta – Bogor

In de ochtend komt u aan in de chaotische hoofdstad van Java, Jakarta. Hier wordt u opgehaald door uw chauffeur, die de komende dagen tot uw beschikking staat. Vandaag begint uw reis over Java met een sightseeing tour door Jakarta. U bezoekt de hoogtepunten van de stad, waaronder de haven Sunda Kelapa en Fatahilah Square met het oude Stadhuis en het nationaal monument Monas.

Na uw bezoek aan de hoofdstad rijdt u verder naar Bogor met de befaamde botanische tuinen en het buitenverblijf en paleis Buitenzorg. Einde van de middag arriveert u in uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in Bogor, inclusief ontbijt

Dag 2 – Bogor – Bandung

Vandaag rijdt u verder zuidwaarts naar de koloniale stad Bandung. U rijdt via een van de mooiste autoroutes van Java, via de Puncak pas, naar Bandung. U rijdt langs de vulkaan Gede Pangrango en geniet van prachtige vergezichten over rijstvelden en theeplantages. Einde van de middag arriveert u in uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in Bandung, inclusief ontbijt

Dag 3 – Bandung

Vandaag gaat u weer op pad, naar de Tangkuban Perahu Krater en Ciater Hot Springs. Bij de krater kunt u een wandeling maken en daarna lekker bijkomen in de baden van Ciater. De warmwaterbronnen in Ciater worden gevoed met heet bergwater uit de vulkaan, op deze manier is een spa ontstaan met twee baden.

Ook leuk is een fietstocht door een van de koloniale wijken van Bandung. U ziet vele koloniale woningen in art-deco stijl en komt in contact met de lokale bevolking. U wordt begeleid door een lokale gids.

Wees getuige van een Angklung-bamboe orkest voorstelling, uitgevoerd door lokale kinderen in Padasuka village.

Overnachting in Bandung, inclusief ontbijt

Dag 4 – Bandung – Pangandaran

Een prachtige route vandaag, van Bandung via Garut naar Pangandaran. Een prachtige route door landelijk gebied, u passeert theeplantages, dorpjes en sawah’s (rijstterrassen). Eerst rijdt u naar Garut, in de koloniale tijd de vakantiebestemming bij uitstek. Daarna verder naar Kampung Naga, een van de weinige origineel Sundanese kampungs in de streek. Gemotoriseerd verkeer is er niet toegestaan. Vervolgens via Tasikmalaya naar de toeristenplaats Pangandaran. Eventueel kunt u dit traject ook deels per trein afleggen.

Het vissersdorpje Pangandaran ligt op West-Java, bij een natuurreservaat. Het heeft zich ontwikkeld tot een populaire toeristenbestemming, met name onder de Indonesiërs. Er heerst een rustige, vriendelijke sfeer. In de hoofdstraat treft u enkele bars en restaurantjes. De stranden zijn breed en bestaan uit donker vulkanisch zand en worden met name gebruikt door de lokale vissers.

Bij Pangandaran ligt het schiereiland Cagar Alam Penanjung, een natuurreservaat en nationaal park bestaande uit grotendeels jungle. U treft hier een aantal prachtige witte stranden, grotten en watervallen. In het park leven o.a. herten, vliegende honden en diverse soorten apen. Ook heeft u hier kans op het zien van de grootste bloem ter wereld, de Rafflesia, welke een diameter heeft van 1 meter. In het nationaal park treft u verschillende aangelegde wandelroutes waarvan enkele naar grotten leiden. Ook kunt u hier per boot over de rivier door de Green Canyon varen.

Overnachting in Pangandaran, inclusief ontbijt

Dag 5 – Pangandaran

Bezoekt u vandaag de bezienswaardigheden rondom Pangandaran, hier onze tips:

In het Pangandaran National Park zijn goed aangelegde wandelroutes die naar enkele grotten leiden. De jungle is gesloten voor publiek, maar langs de wandelroutes treft u ook een aantal jungle-achtige plekjes met lianen en meertjes. Neem tijdens de wandeling een douche onder een van de watervallen om af te koelen. De beste wandeltocht is de Boundary Trail, een natuurlijk pad langs de jungle en langs de Goa Cirengganis grot. U ziet veel tijdens deze tocht. Let op: wanneer het regent kan het erg glibberig zijn in het park.

Maak een boottocht over de Green Canyon. Het water van de rivier is helgroen, vandaar de naam. U krijgt de gelegenheid om het water in te gaan om te zwemmen. Let op: bij zware regen is het water bruin i.p.v. groen.

Verken de omgeving per fiets of beçak (fietstaxi) (ter plaatse eenvoudig te regelen) of huur een boot en maak een tocht langs de mangrovekust.

Overnachting in Pangandaran, inclusief ontbijt

Dag 6 – Pangandaran – Magelang (Borobudur)

U heeft de keuze vandaag, u kunt de tocht van vandaag volledig per minibus afleggen of er voor kiezen om dit deels per boot te doen.

Wanneer u per minibus reist, legt u wederom een prachtige route af, via kleine weggetjes. U passeert fraaie landschappen en ziet onderweg de meest prachtige vergezichten over rijstterrassen en kleine bergdorpjes. U reist door sawah’s (rijstvelden). Geniet van het soms betoverende landschap.

Wanneer u deels per boot wit reizen, rijdt u eerst naar Kalipucang. Hier vandaan vertrekt de boot naar Cilacap. Deze boot, die eveneens door de lokale bevolking wordt gebruikt, is verre van comfortabel, maar de lagune waar u doorheen vaart is prachtig. Deze bootovertocht is onder voorbehoud vanwege onregelmatige diensten. Na de boottocht wordt u opgepikt door uw chauffeur en rijdt u verder naar uw hotel nabij de Borobudur.

Als Jakarta Java’s financiële en industriële kracht is, is Yogyakarta en omgeving de ziel. Centraal staand voor het artistieke en intellectuele erfgoed, is dit de plaats waar de Javaanse taal op z’n puurst wordt gesproken, waar de kunst het mooist is en waar de tradities het meest zichtbaar zijn. Yogya blijft de nummer één toeristen stad van Java, met talloze hotels, restaurants en attracties. Daarnaast is het de ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van de bezienswaardigheden in de omgeving, waaronder de meest belangrijke Indonesische archeologische bouwwerken: de Borobudur en Prambanan!

Overnachting nabij de Borobudur, inclusief ontbijt

Dag 7 – Magelang

Deze ochtend, al voor zonsopkomst, gaat u op pad naar de befaamde Borobudur. Heel bijzonder, u maakt hier de zonsopkomst mee! Niet alleen de mist en het licht op dit uur is sereen, het is ook een speciaal moment om dit oude monument te ontdekken voordat er massa’s andere toeristen zijn. Huurt u ter plaatse een gids. Borobudur is 300 jaar ouder dan Angkor Wat en 200 jaar ouder dan de Notre Dame. ‘Ontdekt’ in 1815 is het bouwwerk opgegraven en in zijn originele glorie hersteld. De stenen reliëfs geven een duidelijk kijkje in de Boeddhistische geloofsleer en het Javaanse leven van 1000 jaar geleden. U heeft voldoende tijd om rond te slenteren door dit fabuleuze monument. Na het ontdekken van de Borobudur heeft u de rest van de morgen wat vrije tijd in uw hotel.

‘s Middags kunt u gaan raften. Elo River Rafting is whitewater rafting in de tweede graad, wat inhoudt dat het raften op Elo river veilig is voor beginners. Met enkele stroomversnellingen en het passeren van grote rotsen, zult u in zo’n 2,5 uur 12,5 km afleggen. Uitdagend genoeg om je adrenaline te verhogen, zelfs als u al eerder geraft heeft!

Overnachting nabij de Borobudur, inclusief ontbijt

Dag 8 – Magelang – Yogyakarta

U rijdt vandaag verder naar Yogyakarta.

Tip: gaat u deze ochtend de omgeving van de Borobudur verkennen per fiets, tuk tuk of andong (paard en wagen). Dit geeft u de gelegenheid om het echte landelijke leven en de cultuur te zien vanuit een ander perspectief. Geniet van de kinderen die naar de kant van de weg rennen en u begroeten. Het is een geweldige ervaring! Bezoekt u omliggende dorpjes en leer veel over de Javaanse cultuur. Onderweg kunt u stoppen waar u wilt.

Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht in de binnenstad van Yogjakarta.

Overnachting in Yogyakarta, inclusief ontbijt

Dag 9 – Yogyakarta

Deze dag is ter vrije besteding, overlegt u met uw gids wat u wilt gaan doen.

Onze optionele tips:

Maak een tour door de stad. Uw eerste stop is de Kraton, het paleis van de Sultan van Yogjakarta. U bent getuige van de ruïnes van Taman Sari, het Waterpaleis. Yogjakarta is tevens het centrum van handwerkmarkten. Geniet van een bezoekje aan batik textiel en kunststudio’s waar Yogja om bekend staat. De volgende stop is het Sono Bodoyo Museum waar u een geweldige collectie van Javaanse maskers, textiel en poppen treft. Daarna naar Winotosastro om te leren over de diepe Javaanse filosofie achter sommige baktikpatronen. Ontdek hoe te tekenen met hete wax op katoen en maak uw eigen batik creatie.

U kunt deze ochtend het platteland in de omgeving van Yogyakarta verkennen per fiets. Fietsen in dit gebied geeft u de gelegenheid om het echte landelijke leven en de cultuur te zien vanuit een ander perspectief. Geniet van de kinderen die naar de kant van de weg rennen en u begroeten. Het is een geweldige ervaring! U bezoekt omliggende dorpjes en leert veel over de Javaanse cultuur. U maakt onderweg diverse stops. U wordt begeleid door een gids. Let op: de fietsen die worden gebruikt tijdens de fietstocht zijn simpel.

Overnachting in Yogyakarta, inclusief ontbijt

Dag 10 – Yogyakarta

Deze ochtend gaat u een kookcursus doen. U leert een traditioneel Javaans gerecht te maken onder begeleiding van een lokale kok. U gaat eerst naar de lokale markt om inkopen te doen, een bijzondere ervaring! Tijdens het koken krijgt u uitleg over de specerijen en kruiden en na afloop mag u het zelfgemaakte gerecht opeten.

Bezoekt u ‘s middags de Prambanan. Een bezoek aan het Prambanan Tempel Complex mag niet missen tijdens uw reis over Java. Deze hindoeïstische tempelstad is gebouwd tussen de achtste en tiende eeuw om Shiva te eren en het vult de Boeddhistische tempelstad van de Borobudur aan. Huurt u ter plaatse een gids in. U begint met het bekijken van Candi Shiva Mahadeva, de grootste en meest verfijnde van de tempels van Prambanan. Daarnaast staan Candi Brahma en Candi Vishnu, en iets verder noordelijk staat Candi Sewi die u eveneens kunt bekijken. Ga verder naar het noorden naar de Plaosan groep van tempels. Dit gedeelte bestaat uit twee grotere, identieke tempels die gerestaureerd zijn, evenals de ruïnes van zo’n 130 kleinere stupa’s en tempels. Eindig uw ontdekkingstocht van Prambanan met de zuidelijke groep tempels waaronder Candi Sajiwan. Optioneel kunt u vanavond een dansvoorstelling van het Ramayana-verhaal in het openluchttheater bijwonen.

Overnachting in Yogyakarta, inclusief ontbijt

Dag 11 – Yogyakarta – Bali, Denpasar – Ubud

U wordt deze ochtend naar de luchthaven gebracht, waar u afscheid neemt van uw chauffeur. U vliegt van Yogjakarta naar Bali. Aangekomen op de luchthaven van Bali, Denpasar wordt u opgehaald en naar uw hotel in Ubud gebracht. Er is geen tekort aan hotels in Ubud en omgeving, velen liggen te midden van rijstvelden.

Het meest toeristische deel van Ubud treft u bij Monkey Forest Road, koopmannen en handelaars staan hier in de rij om u de winkels binnen te lokken en vervoer voor u te regelen. Hoewel dit een beetje overweldigend kan zijn, raden wij u aan te relaxen. De meeste mensen proberen enkel een boterham te verdienen en laten u met rust als u vriendelijk hun verzoek afwijst. Vergeet niet dat de eerste verkoop van de dag geluk brengt, de verkoper zal dus welwillend zijn u de souvenir voor de beste prijs te verkopen. Gaat u vandaag tevens naar het heilige Monkey Forest aan het einde van Monkey Forest Road. Een weelderig jungle heiligdom, het bos zit vol kleine brutale makaken die vechten om u aandacht (en voedsel).

Als u op zoek bent naar een culinair avontuur, Ubud heeft vele verrukkelijke restaurantjes die zowel traditioneel als Westers voedsel serveren. Probeer restaurant Indus of Casa Luna, beide gelegen aan Jalan Raya en geniet van uitzonderlijk goede service, de meest verse ingrediënten en gerechten uit de heerlijke Balinese keuken.

Overnachting in Ubud, inclusief ontbijt

Dag 12 / dag 13 – Ubud

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Hoewel Ubud bekend staat om de vele plekken om te relaxen zijn er echter een aantal activiteiten voor de sensatiezoeker. Zo kunt u vandaag gaan wildwater raften over de Ayung Rivier of ga bergafwaarts mountainbiken, kajakken of naar een olifantenopvang. Of huur een brommertje en vind uw eigen weg over de jungle weggetjes. Genoeg te doen dus!

Na de actie kunt u welverdiend gaan relaxen in een van de vele spa’s. In de winkelstraatjes kunt u ze vinden, maar voor een betere ervaring kunnen wij u Bali Botanica op Jalan Sanggingan aanraden. Weggestopt in de jungle kunt u genieten van een full body massage, een scrub of bad met rozenblaadjes met prachtig uitzicht (u dient vooraf te boeken).

Als u vanavond op zoek bent naar een adembenemende plek voor het diner dan kunnen wij u Murni’s Warung aanraden. Murni opende zijn deuren in 1974 en is sindsdien niet meer gesloten. U dineert met prachtig uitzicht over de rivier en het eten is sensationeel. Slentert u na het eten over de bruggetjes terug naar uw hotel.

Overnachtingen in Ubud, inclusief ontbijt

Dag 14 – Ubud – Nusa Lembongan

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de jetty gebracht. Per fastboat vaart u naar het eiland Nusa Lembongan. Bij aankomst op Nusa Lembongan wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Eens het domein van surfers wordt Nusa Lembongan nu steeds populairder onder het ‘gewone’ publiek. Daarentegen hangt er nog steeds een ontspannen sfeertje. Men kan er nog steeds een simpele kamer met uitzicht op de golven en prachtige zonsondergangen boeken, maar u kunt er ook in een boutique hotel met overheerlijke maaltijden verblijven. Het eiland ligt ten noordwesten van buureiland Nusa Penida.

Overnachting op Nusa Lembongan, inclusief ontbijt

Dag 15 / dag 17 – Nusa Lembongan

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

Huurt u fietsen of een scooter om het eiland te verkennen. Breng een bezoek aan de tempels Pura Segara met een enorme banyan tree (vijgeboom) en Pura Puseh met prachtige uitzichten vanaf de heuveltop waarop de tempel gelegen is en bezoek de vuurtoren in het noorden van het eiland. Ga naar het mooie strand Jungutbatu waar Pura Segara ook gelegen is. Ga vanaf Jungutbatu wandelend via een pad langs een aantal strandjes naar het prachtige Mushroom Bay. Dream Beach ligt in het zuiden en is goed voor een drankje bij zonsondergang. Surfen kan het beste in het droge seizoen, van april t/m september (niet voor beginners).

Er zijn diverse duikcentra op het eiland aanwezig aangezien u hier prachtig kunt duiken rondom het eiland, variërend van ondiepe en beschutte riffen tot moeilijke drift duiken. Speciale attractie hier zijn de grotere zeedieren, waaronder schildpadden, haaien en mantaroggen. De grote, soms wel 3 meter brede, en vreemd uitziende mola mola (zonnevis) wordt hier tussen juli en september soms gezien. Mantaroggen worden vaak gespot bij Manta Point, ten zuiden van Nusa Penida. Snorkelen kan bij Mushroom Bay en Jungutbatu Beach en voor de noordkust van het eiland. Huur ter plaatse een bootje.

Overnachtingen op Nusa Lembongan, inclusief ontbijt

Dag 18 – Nusa Lembongan – Denpasar

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de jetty gebracht. Per fastboat vaart u terug naar het ‘vaste land’ van Bali. Hier wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Hier stapt u op de vlucht richting Nederland. Einde van een onvergetelijke familiereis..

Vraag reisvoorstel aan

Prijsindicatie

De prijs voor deze reis is op aanvraag.

Inbegrepen: alle overnachtingen in middenklassehotels, vermelde maaltijden, auto met chauffeur op Java van dag 1 t/m dag 11, tol en parkeergelden op Java, vermelde (boot)transfers op Bali

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, entreegelden bezienswaardigheden, eventuele camera/video fees, fooien, persoonlijke uitgaven, overige maaltijden

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Vraag reisvoorstel aan
Brommer Java - familiereis Indonesië - Puur Azië
Becak Java - familiereis Indonesië - Puur Azië
Prauwen Bali - familiereis Indonesië - Puur Azië

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een individuele rondreis door Indonesië en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Wilt u de rondreis verlengen, inkorten of andere bouwstenen in deze reis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar Indonesië met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen rondreis is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan