Project omschrijving

Individuele rondreis Indonesië:

Oog in oog met de Komodovaraan

Genesteld tussen Sumbawa en Flores zijn de eilanden Komodo en Rinca, met hun puntige heuvels bekleed met savanne en omzoomd door mangroves, het thuis van de legendarische Komodovaraan. ’s Werelds grootste hagedis, ter plaatse Ora genoemd, kan langer dan 3 meter worden en tot wel 100 kg wegen. Het dier jaagt alleen en voedt zichzelf met dieren zo groot als een hert of buffel, die hier ook te vinden zijn. De mannetjes proberen ook de eieren van de vrouwtjes op te eten wat noodzakelijkerwijs uitmondt in een gemene strijd tussen de seksen. Deze geïsoleerde eilanden worden omgeven door de meest onstuimige wateren van Indonesië. De beweging van warme en koude stromingen brengen voedzame thermale klimaten, getijdestromen en draaikolken voort die grote scholen dolfijnen, haaien, roggen walvissen en nog veel meer andere vissoorten aantrekken. Het koraal is hier nog grotendeels onaangetast. Tel dit allemaal bij elkaar op en je hebt een van de beste duik- en snorkelspotten ter wereld! Een bezoek aan de komodovaranen op Komodo en Rinca, Flores is een absolute aanrader tijdens uw rondreis door Indonesië.

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis Flores: Labuan Bajo – Rinca – Komodo – Labuan Bajo

Dag 1 – Aankomst Labuan Bajo – Komodo-boot

Na aankomst op de luchthaven wordt u naar de haven gebracht voor check in op uw (eenvoudige) privé boot. Onderweg naar Rinca worden er genoeg snorkelstops gemaakt, de onderwaterwereld en de verschillende kleine eilandjes zijn adembenemend mooi. U verblijft deze nacht aan boord in de baai van Rinca. De kok zal een heerlijk diner klaarmaken die u nuttigt onder een prachtige sterrenhemel.

Overnachting aan boord van de Komodo-boot

Dag 2 – Komodo-boot – Rinca

In de vroeg morgen gaat u aan land van het eiland Rinca. U wandelt over het eiland en ziet magnifieke panoramische uitzichten. Hier heeft u de eerste ontmoeting met de majestueuze Komodo Draken! Op Rinca komen niet veel toeristen. Het is een van de weinige plekken ter wereld waar u deze oeroude dieren kunt zien. Na de spannende ontmoeting gaat u terug naar de boot en vaart u naar Pantai Merah, een magische plek met mooie schelpen en de prachtigste koraalriffen van het gebied. Na de snorkelstop in de middag vaart u naar een eiland waar vliegende honden wonen in de mangrovebomen. Terwijl u geniet van een prachtige zonsondergang, ziet deze dieren hun leefomgeving met honderden tegelijk verlaten op zoek naar voedsel. Een magische dag!

Overnachting aan boord van de Komodo-boot

Dag 3 – Komodo-boot – Komodo – Labuan Bajo

Deze morgen maakt u een wandeling over het eiland Komodo. Hier zult u wederom de machtige Komodovaraan zien. Na de lunch is er een laatste mogelijkheid om te snorkelen bij Pulau Bidadari, voordat u weer terugkeert naar het relaxte Labuan Bajo waar u de nacht doorbrengt in een hotel.

Overnachting in Labuan Bajo, inclusief ontbijt

Dag 4 – Labuan Bajo – Einde

U heeft nog wat tijd om door Labuan Bajo te slenteren alvorens u naar de luchthaven wordt gebracht. Onderweg maakt u een stop bij de beroemde spiegelgrotten net buiten de stad. Rond het middaguur vertrekt de vlucht naar Bali.

Prijsindicatie

De prijs voor deze reis is op aanvraag.

Inbegrepen: vermelde overnachtingen, ontbijt, lunch en diner aan boord van de boot, ontbijt bij het hotel in Labuan Bajo, activiteiten onder begeleiding van een gids en transfers

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, entreegelden, eventuele camera/video fees, fooien, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Pink Beach Komodo - individuele rondreis Flores - Kleine Soenda Eilanden - Puur Azië
Komodovaraan - individuele rondreis Flores - Kleine Soenda Eilanden - Puur Azië
Pink Beach Komodo - individuele rondreis Flores - Kleine Soenda Eilanden - Puur Azië

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een rondreis door Indonesië en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Prijs is op aanvraag en afhankelijk van reisperiode, aantal reizigers, reisduur, enz. Wilt u de rondreis inkorten, verlengen of meerdere bouwstenen in één reis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar Indonesië met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen rondreis is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan