Individuele rondreis Indonesië:

Het beste van Sumatra

Een vakantie naar Sumatra is een afwisseling van indrukwekkende flora en fauna en nog authentieke cultuur. Droomt u van een rondreis door een wereld van groene jungles, een ontmoeting met de Orang-Oetan en traditionele dorpjes? Dan is dit eiland the place to be voor u! Deze Sumatra rondreis kunt u tevens uitstekend combineren met een rondreis over andere eilanden van Indonesië. Welke highlights mag u absoluut niet missen tijdens de vakantie naar Sumatra? Puur Azië maakt de keuze gemakkelijk voor u, wij hebben een rondreis voor u samengesteld waarbij u in rustig tempo de hoogtepunten van Sumatra bezoekt. Deze individuele rondreis is een absolute aanrader wanneer u het beste van Sumatra wilt zien en beleven!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.


Route rondreis Sumatra: Medan – Bukit Lawang – Brastagi – Tobameer, Samosir – Padang Sidempuan – Bukittinggi

Dag 1 – Aankomst Medan

Aankomst op het vliegveld van Medan. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht (transfer). Uw rondreis over Sumatra is nu echt begonnen!

Medan is de derde grootste stad van Indonesië. De stad is niet heel erg bijzonder, maar heeft een typisch Indonesisch karakter en is onmogelijk te passeren tijdens een reis over Sumatra en ligt op de route naar spannender bestemmingen. Er zijn moderne winkelcentra en restaurants te vinden en tevens treft u er ook nog wat gebouwen uit de Nederlands koloniale tijd en wat leuke musea. Een prima stad dus om even bij te komen van de lange vluchten.

Overnachting in hotel Deli River, inclusief ontbijt

Dag 2 – Medan – Bukit Lawang

Vandaag verlaat u Medan en gaat u op pad. U wordt opgehaald bij uw hotel door uw chauffeur die de komende dagen tot uw beschikking staat. U wordt naar Bukit Lawang gebracht. U passeert kokosnoot-, palmolie- en rubberplantages. In ongeveer 3,5 uur rijdt u over een deels slechte weg (hobbelen!) naar uw hotel aan rand van de jungle.

Bukit Lawang staat bekend om de orang-oetans die u hier kunt zien. Een bijzondere ontmoeting staat u te wachten. Garanties op het zien van de Orang-Oetans kunnen wij u niet geven (het blijven wilde beesten), maar de kans is aanzienlijk dat u de dieren zult zien!

Overnachting in Ecolodge Bukit Lawang, inclusief ontbijt

Dag 3 – Bukit Lawang

Na het ontbijt gaat u op pad. U loopt stroomopwaarts langs de rivier en steekt vervolgens de rivier over. Daarna gaat u dieper het oerwoud in via een lastigere route, op zoek naar de orang-oetans en andere apen in het wild. De orang-oetans zijn in dit gebied vanuit gevangenschap teruggezet in de natuur. Doordat de orang-oetan geen natuurlijke vijanden heeft, zijn ze van nature nieuwsgierig.

Na terugkomst uit de jungle kunt u een verfrissende douche nemen en lekker relaxen bij uw hotel of bezoekt u het nabijgelegen stadje.

Overnachting in Ecolodge Bukit Lawang, inclusief ontbijt

Dag 4 – Bukit Lawang – Brastagi

Na het ontbijt neemt u afscheid van de jungle en rijdt u naar Brastagi. Onderweg stopt u bij de Sembahe rivier en passeert u Sibolangit. Na aankomst in Brastagi bezoekt u het Lhumbini Par