Individuele rondreis Indonesië:

Hoogtepunten van Indonesië

Indonesië is een prachtig land. Er is van alles te zien en te beleven. Gaat de komende vakantie naar het culturele Java of wordt het toch een rondreis door de prachtige natuur van Sumatra? Welke highlights mag u absoluut niet missen tijdens de vakantie naar Indonesië? Puur Azië maakt de keuze gemakkelijk voor u, wij hebben een rondreis voor u samengesteld langs dé belangrijkste hoogtepunten van Indonesië waarbij uw vakantie begint op Sumatra, vervolgens reist u verder naar Java en eindigt u aan het heerlijke strand van Bali. Deze individuele rondreis is een absolute aanrader wanneer u in één vakantie het beste van Indonesië wilt zien!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.


Reisduur: 19 dagen
Route rondreis Sumatra Java Bali: Sumatra, Bukit Lawang – Brastagi – Tobameer – Java, Jakarta – Bandung – Magelang (Borobudur) – Yogyakarta – Malang – Bromo – Kalibaru – Bali, Ubud – Sanur

Dag 1 – Aankomst Medan – Bukit Lawang

U wordt opgehaald op de luchthaven van Medan, de hoofdstad van Sumatra, Indonesië. De komende dagen heeft u de beschikking over een auto met chauffeur. Tijdens de rit passeert u kokosnoot-, palmolie- en rubberplantages. In ongeveer 4,5 uur rijdt u over een deels slechte weg (hobbelen!) naar uw hotel aan rand van de jungle.

De Orang-oetans zijn in dit gebied vanuit gevangenschap teruggezet in de natuur. In de middag gaat u op pad. U loopt eerst stroomopwaarts langs de rivier en steekt vervolgens de rivier over. Daarna gaat u het oerwoud. De orang-oetans werden jarenlang gevoerd bij een voederplaats in Bukit Lawang, dit gebeurt nu echter niet meer. In de omgeving van de voederplaats heeft u echter nog wel grote kans de prachtige primaten te zien. Om het nog spannender te maken gaat u dieper het park in via een lastigere route, op zoek naar nog meer orang-oetans en andere apen in het wild.

Overnachting in Ecolodge Bukit Lawang, inclusief ontbijt

Dag 2 – Bukit Lawang – Brastagi

Na het ontbijt rijdt u naar Brastagi. Onderweg stopt u bij de Sembahe rivier en passeert u Sibolangit. Na aankomst in Brastagi bezoekt u het Lhumbini Park met een duplicaat van de Schwedagonpagode (de grootste tempel van Myanmar), vervolgens brengt u een bezoek aan een fruitmarkt en Gundaling Hill. ’s Middags checkt u in bij uw hotel.

Vandaag de dag slaken toeristen een zucht van verlichting wanneer ze aankomen in dit stadje in de hooglanden, waar het klimaat heerlijk koel is. Vanuit het stadje zijn er prima mogelijkheden om te hiken en bezoekjes te brengen aan de omliggende dorpjes waar nog overblijfselen van de inheemse Karo Batak cultuur te vinden zijn. U ziet er immens grote houten huizen met opklimmende strodaken en versierselen van de hoornen van vee. Voorbij het stadje liggen de groene velden van de Karo Hooglanden, gedomineerd door de meest toegankelijke vulkanen van Sumatra: Gunung Sinabung ten westen en de rokende Gunung Sibayak ten noorden.

Overnachting in Grand Mutiara, inclusief ontbijt

Dag 3 – Brastagi – Tobameer

U gaat deze ochtend op weg naar het mooie Tobameer. Onderweg bezoekt u het traditionele Karo Batak dorp Dokan. U stopt vervolgens bij de Sipiso-piso waterval en bezoekt een longhouse. Na aankomst in Prapat steekt u per ferry over naar Samosir eiland en wordt u naar uw hotel gebracht.

Het grote oceaanblauwe Tobameer, gelegen tussen Sumatra’s vulkanische toppen, is de plaats waar de aimabele christelijke Batakkers leven. Het geheim van deze bijna mythische plek opende zich voor toeristen en het dorpje Tuk Tuk op het eiland in het meer is nog steeds een van de onbetwiste hoogtepunten van Sumatra.

Danau (=meer) Toba is het grootste meer van Zuidoost Azië. Te midden van de uitgestrektheid ligt Pulau (=eiland) Samosir, een maanvormig eiland (bijna zo groot als Singapore) dat werd gecreëerd door een vulkaanuitbarsting, ergens tussen de 30.000 en 75.000 jaren geleden.

Overnachting op Tabo Cottages, inclusief ontbijt

Dag 4 – Tobameer

Vandaag bezoekt u samen met uw chauffeur een aantal Batak Toba traditionele dorpjes. Als u liever wat meer vrijheid heeft, kunt u er ook voor kiezen een brommertje te huren en op eigen gelegenheid het eiland te verkennen.

Eerst naar Ambarita waar u de oude vergaderplaats van de Sialagan Koning ziet met een groep van 300 jaar oude stenen stoelen, waar belangrijke zaken werden besproken onder de dorpsoudsten. Dan naar Simanindo waar u een Batak Toba tradionele dans bekijkt en het museum bezoekt gelegen in een prachtig gerestaureerd traditioneel huis. Vervolgens naar Pangururan waar u prachtig uitzicht heeft over het Tobameer en waar u kunt bijkomen in de hot spring. Tot slot gaat u in Tomok de oude tombe van Koning Sidabutar bekijken, deze Batak koning adopteerde het christelijke geloof.

Overnachting op Tabo Cottages, inclusief ontbijt

Dag 5 – Tobameer – Medan – Jakarta

Na het ontbijt steekt u weer over naar Prapat en rijdt u vervolgens terug naar Medan. U wordt naar de luchthaven gebracht, waar u afscheid neemt van uw chauffeur. U vliegt naar de chaotische hoofdstad van Java, Jakarta. Hier wordt tot slot u opgehaald door uw chauffeur die de komende dag weer tot uw beschikking staat en naar uw hotel gebracht.

Jakarta is een dynamische stad bestaande uit overweldigende extremen en heeft naar schatting ruim 30 miljoen inwoners. U ziet er een façade aan hoogbouw, beton en sloppenwijken onder een deken van smog, daarentegen heeft de stad verschillende gezichten en zit boordevol verrassingen. Zelfs de allerarmste inwoners zijn bijzonder vriendelijk van aard en positief ingesteld, het niveau van misdrijven is laag. Jakarta is het politieke, economische en culturele centrum van Indonesië en de grootste metropool van Zuidoost-Azië. Het is de meest dichtbevolkte stad van Indonesië. In de Nederlands koloniale tijd werd de stad Batavia genoemd. Met name het oude deel van de stad is interessant vanwege het rijke culturele erfgoed en de historische bezienswaardigheden.

Overnachting in Santika Premiere, inclusief ontbijt

Dag 6 – Jakarta – Bandung

Vandaag begint uw reis over Java met een sightseeing tour door Jakarta. U bezoekt het Centraal Nationaal Museum, de haven Sunda Kelapa en Fatahilah Square met het oude Stadhuis en het nationaal monument Monas.

Na uw bezoek aan de hoofdstad rijdt u zuidwaarts naar de koloniale stad Bandung. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Bogor met de befaamde botanische tuinen en het buitenverblijf en paleis Buitenzorg. Vervolgens via een van de mooiste autoroutes van Java, via de Puncak pas, naar Bandung. U rijdt langs de vulkaan Gede Pangrango en geniet van prachtige vergezichten over rijstvelden en theeplantages. Einde van de middag arriveert u in uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in Arion Swiss-Belhotel, inclusief ontbijt

Dag 7 – Bandung

Vandaag gaat u weer op pad, naar de Tangkuban Perahu Krater en Ciater Hot Springs. Bij de krater kunt u een wandeling maken en daarna lekker bijkomen in de baden van Ciater. De warmwaterbronnen in Ciater worden gevoed met heet bergwater uit de vulkaan, op deze manier is een spa ontstaan met twee baden.

Na de lunch bent u getuige van een Angklung-bamboe orkest voorstelling, uitgevoerd door lokale kinderen in Padasuka village. Na weer een dag van sightseeën zijn het einde van de middag en avond ter vrije besteding.

Overnachting in Arion Swiss-Belhotel, inclusief ontbijt

Dag 8 – Bandung – Yogyakarta – Magelang (Borobudur)

Na het vroege ontbijt wordt u naar het treinstation van Bandung gebracht. U gaat vervolgens aan boord van de trein naar Yogyakarta. Geniet van een 6 uur durende pittoreske trip, over heuvels, door rijstvelden en langs dorpjes. Op het station van Kutoarjo stapt u uit en wordt u opgehaald door uw chauffeur die u noordwaarts brengt, naar uw hotel in de omgeving van de Borobudur.

Als Jakarta Java’s financiële en industriële kracht is, is Yogyakarta en omgeving de ziel. Centraal staand voor het artistieke en intellectuele erfgoed, is dit de plaats waar de Javaanse taal op z’n puurst wordt gesproken, waar de kunst het mooist is en waar de tradities het meest zichtbaar zijn. Yogya blijft de nummer één toeristen stad van Java, met talloze hotels, restaurants en attracties. Daarnaast is het de ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van de bezienswaardigheden in de omgeving, waaronder de meest belangrijke Indonesische archeologische bouwwerken: de Borobudur en Prambanan!

Overnachting in Sarasvati Borobudur, inclusief ontbijt

Dag 9 – Magelang – Yogyakarta

Deze ochtend, al voor zonsopkomst, gaat u op pad naar de befaamde Borobudur. Heel bijzonder, u maakt hier de zonsopkomst mee! Niet alleen de mist en het licht op dit uur is sereen, het is ook een speciaal moment om dit oude monument te ontdekken voordat er massa’s andere toeristen zijn. Borobudur is 300 jaar ouder dan Angkor Wat en 200 jaar ouder dan de Notre Dame. ‘Ontdekt’ in 1815 is het bouwwerk opgegraven en in zijn originele glorie hersteld. De stenen reliëfs geven een duidelijk kijkje in de Boeddhistische geloofsleer en het Javaanse leven van 1000 jaar geleden. U heeft voldoende tijd om rond te slenteren door dit fabuleuze monument. Na het ontdekken van de Borobudur heeft u de rest van de morgen wat vrije tijd in uw hotel.

In de loop van de dag wordt u naar uw hotel gebracht in de binnenstad van Yogyakarta.

Overnachting in Villa Rumah Mertua, inclusief ontbijt

Dag 10 – Yogyakarta

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald door uw chauffeur voor een tour door de stad. Uw eerste stop is de Kraton, het paleis van de Sultan van Yogyakarta. U bent getuige van de ruïnes van Taman Sari, het Waterpaleis. Yogyakarta is tevens het centrum van handwerkmarkten. Geniet vervolgens van een bezoekje aan batik textiel en kunststudio’s waar Yogya om bekend staat. De volgende stop is het Sono Bodoyo Museum waar u een geweldige collectie van Javaanse maskers, textiel en poppen treft. Daarna naar Winotosastro om te leren over de diepe Javaanse filosofie achter sommige batikpatronen. U ontdekt hoe te tekenen met hete wax op katoen en maak uw eigen batik creatie.

Overnachting in Villa Rumah Mertua, inclusief ontbijt

Dag 11 – Yogyakarta – Malang

U rijdt vandaag oostwaarts, een lange rit van ruim 8 uur van het vlakke land van Yogyakarta naar Malang.

Eerst rijdt u naar het Prambanan Tempel Complex. Deze hindoeïstische tempelstad is gebouwd tussen de achtste en tiende eeuw om Shiva te eren en het vult de Boeddhistische tempelstad van de Borobudur aan. Hierna rijdt u verder naar Malang en kunt u nog een stop maken in Solo.

Met brede straten die herinneren aan het koloniale tijdperk en een verfrissend klimaat is Malang een culturele stad met enkele belangrijke universiteiten en het thuis van een groot aantal studenten. Het centrum is niet al te groot en makkelijk te belopen. Gesticht door de Nederlanders aan het einde van de 18e eeuw heeft Malang zijn eerste fortuinen verdiend aan koffie, dat bloeide op de omliggende heuvels. Vandaag de dag neemt de grandeur af, maar is er nog genoeg te bewonderen. Met een aantal Hindoeïstische tempels en bezienswaardigheden buiten de stad is Malang de ideale basis om Oost-Java te ontdekken. In Malang zelf is er nog wat prachtige koloniale architectuur te zien.

Overnachting in The Shalimar, inclusief ontbijt

Dag 12 – Malang – Bromo

U gaat vandaag de bergen in en wordt naar uw hotel gebracht. Aangezien hier niet veel te doen is, hoeft u er pas aan het einde van de middag (voor zonsondergang) te zijn. Gaat u vanavond vroeg naar bed, zodat u fris bent voor het avontuur van morgenochtend!

Overnachting in Jiwa Jawa Resort, inclusief ontbijt

Dag 13 – Bromo – Kalibaru

Vroeg in de morgen rijdt u per jeep (bij uw hotel te regelen) naar Cemoro Lawang Village en Mount Penanjakan op ongeveer 2770 meter hoogte, waar u van een prachtige zonsopkomst en een uniek uitzicht kunt genieten. Na de zonsopkomst vervolgt u uw weg per paard naar Mount Bromo (indien de vulkaan niet actief is) en passeert u een spectaculaire zee van zand. U beklimt tenslotte de 245 treden naar de kraterrand.

Nadat u heeft genoten van het spectaculaire uitzicht gaat u terug naar het hotel voor het ontbijt. U heeft nog even de tijd om u op te frissen en uw koffers te pakken, alvorens u de weg vervolgt naar uw laatste verblijf op Java, het kleine heuvelstadje Kalibaru.

Kalibaru is een prima tussenstopplaats voordat u de oversteek maakt naar Bali, met prima middenklasse accommodaties. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de plantages rond Glenmore in het oosten of de kleinere en gemakkelijker te bezoeken koffie- en kruidnagelplantages ten noorden van het treinstation. In het gebied zijn veel plantages, maar Kebun Kanden Lembu, op 5 kilometer ten zuiden van Glenmore, is het meest pittoresk.

Overnachting in Villa Rumah Kita, inclusief ontbijt

Dag 14 – Kalibaru – Ubud

U rijdt naar Ketapang. Hier stapt u vervolgens op de ferry naar Bali, uw chauffeur reist met u mee. Na een korte boottocht meert u aan in Gilimanuk. Vanaf hier wordt u in ongeveer 3,5 uur naar uw hotel gebracht. Aangekomen bij uw hotel neemt u afscheid van uw chauffeur. Er is geen tekort aan hotels in Ubud en omgeving, velen liggen te midden van rijstvelden.

Het meest toeristische deel van Ubud treft u bij Monkey Forest Road, koopmannen en handelaars staan hier in de rij om u de winkels binnen te lokken en vervoer voor u te regelen. Hoewel dit een beetje overweldigend kan zijn, raden wij u aan te relaxen. Gaat u vandaag tevens naar het heilige Monkey Forest aan het einde van Monkey Forest Road. Een weelderig jungle heiligdom, het bos zit vol brutale makaken die vechten om u aandacht (en voedsel). Als u op zoek bent naar een culinair avontuur, Ubud heeft vele verrukkelijke restaurantjes die zowel traditioneel als Westers voedsel serveren.

Overnachting in Agung Raka Resort & Villas, inclusief ontbijt

Dag 15 – Ubud

Deze dag is ter vrije besteding. Hoewel Ubud bekend staat om de vele plekken om te relaxen zijn er echter een aantal activiteiten voor de sensatiezoeker. Zo kunt u vandaag gaan wildwater raften over de Ayung Rivier of ga bergafwaarts mountainbiken, kajakken of naar een olifantenopvang. Of huur een brommertje en vind uw eigen weg over de jungle weggetjes. Genoeg te doen dus! Na de actie kunt u welverdiend gaan relaxen in een van de vele spa’s.

Overnachting in Agung Raka Resort & Villas, inclusief ontbijt

Dag 16 – Ubud – Sanur

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar uw laatste verblijf van deze vakantie gebracht. Aan het strand van Sanur kunt u heerlijk bijkomen van de mooie rondreis over Sumatra, Java en Bali.

Sanur is een fijne badplaats met een goede mix aan relaxen en vertier. Het strand wordt beschermd door een rif en golfbrekers, waardoor ook families de rustige wateren bij Sanur kunnen waarderen. Er is voldoende keuze in accommodaties en u kunt er prima dagtripjes maken over Zuid-Bali. Sanur strekt zich uit over een kustlijn van ongeveer 5 kilometer, met resorts met weelderige tuinen die grenzen aan het zandstrand. Aan de andere kant van de strandhotels ligt Jalan Danau Tamblingan, de straat met vele winkeltjes, restaurants en cafés.

Overnachting in Parigata Resort & Spa, inclusief ontbijt

Dag 17 / dag 18 – Sanur

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Uw laatste paar dagen om te genieten van de Balinese cultuur, keuken en sfeer. Ga erop uit of blijf lekker relaxen in uw hotel. Niets hoeft, alles mag.

Wilt u nog wel iets ondernemen dan is het leuk om te gaan winkelen. Dit kunt u doen in Sanur zelf of in de grootste badplaats van Bali, Kuta. Hier vindt u de grote winkelcentra met bekende merken. Maar het allerleukste zijn natuurlijk de kleine straatjes met haar boetiekjes.

Overnachtingen in Parigata Resort & Spa, inclusief ontbijt

Dag 19 – Sanur – Denpasar

In de loop van de dag wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht. Hier stapt u op de vlucht richting Nederland. Einde van een droomreis…

Prijsindicatie

Vanaf € 1.030,- per persoon bij 2 personen

Inbegrepen: alle overnachtingen, vermelde maaltijden, auto met chauffeur op Sumatra van dag 1 t/m dag 5, auto met chauffeur op Java van dag 5 t/m dag 14, tol en parkeergelden, ferry Prapat – Samosir, trein Bandung – Yogyakarta, ferry Java – Bali, vermelde transfers op Bali

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, entreegelden bezienswaardigheden, eventuele camera/video fees, fooien, persoonlijke uitgaven, overige maaltijden

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Borobudur - individuele rondreis Sumatra Java Bali - Puur Azië
Makaken Uluwata Bali - individuele rondreis Indonesië - Puur Azië
Fietstocht Ubud Bali - rondreis Sumatra Java Bali - Puur Azië

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een individuele rondreis door Indonesië en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Wilt u de rondreis verlengen, inkorten of andere bouwstenen in deze reis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar Indonesië met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen rondreis is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan