Individuele rondreis Indonesië:

Schildpadden bij Sukamade

In het oosten van het Indonesische eiland Java ligt het strand van Sukamade, oftewel ‘Turtle Beach’. Het is een rustige en prachtige plek gelegen in het Meru Betiri National Park. Bijna elke avond van het jaar verschijnen er grote zeeschildpadden op dit strand om hun eieren te leggen. Het gebied wordt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschermd door park rangers. U kunt nu zelf getuige zijn van dit bijzondere schouwspel en zelfs helpen bij het loslaten in zee van kleine babyschildpadjes tijdens deze bijzondere bouwsteen op Oost-Java. Een absolute aanrader tijdens uw rondreis door Indonesië!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis Java: Kalibaru – Sukamade – Kalibaru

Dag 1 – Aankomst Kalibaru

Uw rondreis over het Indonesische eiland Java is begonnen en u komt aan in Kalibaru. Kalibaru is een prima tussenstopplaats met prima middenklasse accommodaties. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de plantages rond Glenmore in het oosten of de kleinere en gemakkelijker te bezoeken koffie- en kruidnagelplantages ten noorden van het treinstation. In het gebied zijn veel plantages, maar Kebun Kanden Lembu, op 5 kilometer ten zuiden van Glenmore, is het meest pittoresk. U verblijft deze nacht in een kleinschalige villa/guesthouse.

Overnachting in Villa Rumah Kita, inclusief ontbijt

Dag 2 – Kalibaru – Sukamade

U wordt opgehaald bij uw heerlijke verblijf van afgelopen nacht voor weer een waar avontuur tijdens uw Java rondreis!

In de ochtend wordt u per fourwheeldrive naar Meru Betiri National Park (70.000 hectare) gebracht, waar onder andere reuze vleermuizen, zwarte panters, grote leguanen, en naar men zegt de 7 laatste overgebleven Javaanse tijgers leven. De weg door de jungle is heel slecht. U gaat van het gebaande pad af naar Sukamade, waar u in een zeer eenvoudige guesthouse verblijft. Met de landrover steekt u riviertjes over, bruggen zijn hier niet aanwezig. Einde van de middag komt u aan in Sukamade.

Om 22.00 uur gaat de generator uit en is er dus geen elektriciteit meer. Het enige licht dat er is, komt van petroleumlampen. Als het donker valt vliegen honderden vleermuizen over naar de fruitbomen.

Na het diner wordt u per landrover in ongeveer 20 minuten naar het strand gebracht. Het laatste stuk (ongeveer 700m) legt u per voet via een bospad af. De gids gaat op het strand op zoek naar verse sporen van gigantische zeeschildpadden (150 tot 350 kg!) die het land op komen om hier hun eieren te leggen. De dieren zijn zo’n 2 uur op het strand om hun nest te graven, eieren te leggen en het nest weer dicht te gooien. Na ongeveer 55 dagen komen de eieren uit. Dit is een van de weinige plekken waar dit spektakel nog te zien is. Als u het geluk heeft om de dieren te zien, zult u dit nooit meer vergeten!

Overnachting in Guesthouse Pondok Wisata, inclusief ontbijt

Dag 3 – Sukamade – Kalibaru

U staat deze morgen vroeg op (om 06.00 uur) en gaat weer naar de rangerspost om kleine schildpadjes te gaan uitzetten. Nadat de kleintjes naar zee zijn gegaan loopt u terug naar de rangerspost, geef uw ogen de kost want er zitten hier veel apen en zwarte reuzehagedissen (1,5 tot 2 meter). De terugtocht naar Kalibaru gaat via dezelfde route al