Individuele rondreis Indonesië:

Schildpadden bij Sukamade

In het oosten van het Indonesische eiland Java ligt het strand van Sukamade, oftewel ‘Turtle Beach’. Het is een rustige en prachtige plek gelegen in het Meru Betiri National Park. Bijna elke avond van het jaar verschijnen er grote zeeschildpadden op dit strand om hun eieren te leggen. Het gebied wordt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschermd door park rangers. U kunt nu zelf getuige zijn van dit bijzondere schouwspel en zelfs helpen bij het loslaten in zee van kleine babyschildpadjes tijdens deze bijzondere bouwsteen op Oost-Java. Een absolute aanrader tijdens uw rondreis door Indonesië!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis Java: Kalibaru – Sukamade – Kalibaru

Dag 1 – Aankomst Kalibaru

Uw rondreis over het Indonesische eiland Java is begonnen en u komt aan in Kalibaru. Kalibaru is een prima tussenstopplaats met prima middenklasse accommodaties. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan de plantages rond Glenmore in het oosten of de kleinere en gemakkelijker te bezoeken koffie- en kruidnagelplantages ten noorden van het treinstation. In het gebied zijn veel plantages, maar Kebun Kanden Lembu, op 5 kilometer ten zuiden van Glenmore, is het meest pittoresk. U verblijft deze nacht in een kleinschalige villa/guesthouse.

Overnachting in Villa Rumah Kita, inclusief ontbijt

Dag 2 – Kalibaru – Sukamade

U wordt opgehaald bij uw heerlijke verblijf van afgelopen nacht voor weer een waar avontuur tijdens uw Java rondreis!

In de ochtend wordt u per fourwheeldrive naar Meru Betiri National Park (70.000 hectare) gebracht, waar onder andere reuze vleermuizen, zwarte panters, grote leguanen, en naar men zegt de 7 laatste overgebleven Javaanse tijgers leven. De weg door de jungle is heel slecht. U gaat van het gebaande pad af naar Sukamade, waar u in een zeer eenvoudige guesthouse verblijft. Met de landrover steekt u riviertjes over, bruggen zijn hier niet aanwezig. Einde van de middag komt u aan in Sukamade.

Om 22.00 uur gaat de generator uit en is er dus geen elektriciteit meer. Het enige licht dat er is, komt van petroleumlampen. Als het donker valt vliegen honderden vleermuizen over naar de fruitbomen.

Na het diner wordt u per landrover in ongeveer 20 minuten naar het strand gebracht. Het laatste stuk (ongeveer 700m) legt u per voet via een bospad af. De gids gaat op het strand op zoek naar verse sporen van gigantische zeeschildpadden (150 tot 350 kg!) die het land op komen om hier hun eieren te leggen. De dieren zijn zo’n 2 uur op het strand om hun nest te graven, eieren te leggen en het nest weer dicht te gooien. Na ongeveer 55 dagen komen de eieren uit. Dit is een van de weinige plekken waar dit spektakel nog te zien is. Als u het geluk heeft om de dieren te zien, zult u dit nooit meer vergeten!

Overnachting in Guesthouse Pondok Wisata, inclusief ontbijt

Dag 3 – Sukamade – Kalibaru

U staat deze morgen vroeg op (om 06.00 uur) en gaat weer naar de rangerspost om kleine schildpadjes te gaan uitzetten. Nadat de kleintjes naar zee zijn gegaan loopt u terug naar de rangerspost, geef uw ogen de kost want er zitten hier veel apen en zwarte reuzehagedissen (1,5 tot 2 meter). De terugtocht naar Kalibaru gaat via dezelfde route als de heenweg. U heeft kans om onderweg zwijnen, herten en boskatten te zien. U maakt een stop bij de baai Rajekwesi, waar rond deze tijd de vissers met de prauwen terugkomen van hun nachtelijke vangst. Begin van de middag bent u weer terug bij uw verblijf in Kalibaru. Tijd voor een heerlijke plons in het zwembad!

U kunt er ook voor kiezen om na het schildpaddenavontuur direct verder te reizen naar Ijen of Bali.

Overnachting in Villa Rumah Kita, inclusief ontbijt

Dag 4 – Vertrek Kalibaru

Vandaag vervolgt u uw rondreis door Indonesië. Vanaf Kalibaru kunt u uitstekend verder reizen naar Bromo, Ijen, Bali of naar de luchthaven van Surabaya.

Prijsindicatie

Vanaf € 145,- per persoon bij 2 personen

Inbegrepen: alle overnachtingen, inclusief ontbijt in Kalibaru, inclusief alle maaltijden in Sukamade, landrover tijdens Sukamade tour, het uitzetten van babyschildpadjes in de ochtend.

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, entreegelden, camera/video fees, fooien, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een rondreis door Indonesië en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Wilt u de rondreis verlengen, inkorten of andere bouwstenen in deze reis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar Indonesië met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen rondreis is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan