Individuele rondreis Indonesië:

Jungle, Orang-Oetans en Olifanten op Sumatra

Het Gunung Leuser Nationaal Park, vermeld op de wereld erfgoedlijst van UNESCO, is een van ’s werelds belangrijkste beschermde gebieden. Het gebied wordt vaak omschreven als het laboratorium van een compleet ecosysteem, vanwege de variatie in bossen en de vele diersoorten. Binnen de grenzen van het park leven enkele van de meest bedreigde diersoorten ter wereld: tijgers, neushoorns, olifanten en orang-oetans. Hoewel de kans op het zien van tijgers en neushoorns klein is, is er redelijke kans op het zien van orang-oetans en olifanten in het wild. Daarnaast kunt u er zeker van zijn andere primaten tegen het lijf te lopen! Meer dan 300 vogelsoorten zijn gespot in het park, waaronder ook de bizar uitziende neushoornvogel. Een bezoek aan de orang-oetans in Bukit Lawang en de olifanten in Tangkahan is een absoluut hoogtepunt van uw rondreis door Sumatra, Indonesië!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis Sumatra: Medan – Bukit Lawang – Tangkahan – Medan

Dag 1 – Aankomst Medan – Bukit Lawang

Uw rondreis over Sumatra, Indonesië gaat beginnen! U wordt opgehaald in Medan, de hoofdstad van Sumatra, Indonesië. U passeert kokosnoot-, palmolie- en rubberplantages. In ongeveer 4,5 uur rijdt u over een deels slechte weg (hobbelen!) naar uw hotel aan rand van de jungle. Bukit Lawang staat bekend om de Orang-Oetans die u hier kunt zien. Vanaf een platform heeft u uitzicht op deze bijzondere dieren. Een bijzondere ontmoeting staat u te wachten. Garanties op het zien van de Orang-Oetans kunnen wij u niet geven (het blijven wilde beesten), maar de kans is aanzienlijk dat u de dieren zult zien!

Overnachting in Ecolodge Bukit Lawang, inclusief ontbijt

 

Dag 2 – Bukit Lawang

De Orang-oetans zijn in dit gebied vanuit gevangenschap weer teruggezet in de natuur. Doordat de Orang-oetan geen natuurlijke vijanden heeft, zijn ze van nature nieuwsgierig. Maakt u vandaag een trekking onder begeleiding van een gids die het gebied op zijn duimpje kent. Na het ontbijt gaat u op pad. U loopt stroomopwaarts langs de rivier en steekt vervolgens de rivier over. Daarna gaat u dieper het oerwoud in via een lastigere route, op zoek naar de orang-oetans en andere apen in het wild.

Na terugkomst uit de jungle kunt u een verfrissende douche nemen en lekker relaxen bij uw hotel of bezoekt u het nabijgelegen stadje.

Overnachting in Ecolodge Bukit Lawang, inclusief ontbijt

 

Dag 3 – Bukit Lawang – Tangkahan

Per jeep gaat u ‘off road’. In ongeveer 3 uur rijdt u over onverharde wegen naar het Gunung Leuser Nationaal Park. Om daar te komen moet er een rivier overgestoken worden, dit gebeurt per ‘primitieve’ ferry of afhankelijk van de waterhoogte waadt u met de jeep door het water. Dit is pas échte jungle! Uw hotel wordt beheerd door lokale bewoners en is prachtig gelegen op een plek waar twee rivieren samenkomen. De lokale Batakkers (bevolkingsgroep in dit gebied) hebben er zelf voor gezor