Individuele rondreis Indonesië:

Lombok Compleet

Lange tijd werd Lombok overschaduwd door buureiland Bali. Maar ben je juist op zoek naar iets anders, maak dan een rondreis over Lombok! Gezegend met prachtige stranden, weelderige oerwouden in de binnenlanden en wandelingen door tabaks- en rijstvelden heeft het eiland veel allure. En er is nog veel meer, zoals de machtige Gunung Rinjani (de tweede grootste vulkaan van Indonesië), adembenemende turquoise baaien langs de zuidkust en surfgolven van wereldklasse. Uiteraard is een bezoek aan de Gili eilanden een must tijdens uw vakantie naar Lombok! Deze individuele rondreis is een absolute aanrader wanneer u in rustig tempo een compleet beeld van Lombok wilt krijgen!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis Lombok: Gili Asahan – Kuta – Tetebatu – Labuan Pandan – Senaru –  Gili Air – Senggigi

Dag 1 – Aankomst Praya – Gili Asahan

Aankomst op het vliegveld van Lombok, Praya. Bij aankomst wordt u opgewacht en per transfer naar het zuidwesten van Lombok gebracht en vervolgens per bootje naar uw hotel op het paradijselijke eilandje Gili Asahan. Uw rondreis over Lombok is nu echt begonnen!

Als u op zoek bent naar een heus castaway eiland, zoek niet verder! Verwar Gili Ashahan niet met de populaire Gili eilanden Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno. Gili Asahan is nog een van Lomboks ‘geheime’ Gili’s en ligt voor de zuidwestkust van Lombok, samen met nog wat andere onbekende eilandjes. Het strand is werkelijk prachtig met een kristalheldere zee en zacht wit zand. De kans is groot dat u weinig andere toeristen tegenkomt op dit eiland. Breng uw dagen al snorkelend/duikend door boven een prachtig onaangetast rif.

Overnachting op Gili Asahan, inclusief ontbijt

Dag 2 / dag 3 – Gili Asahan

Deze dagen zijn ter vrije besteding. U heeft even de tijd om bij te komen van de jetlag en te genieten van de natuur, het strand en de turquoise zee.

Overnachtingen op Gili Asahan, inclusief ontbijt

Dag 4 – Gili Asahan – Kuta

Deze ochtend vaart u weer terug naar het vasteland van Lombok. U wordt bij de haven opgehaald en naar uw hotel in Kuta, in het zuiden van Lombok, gebracht (transfer).

Kuta is een schitterende strandbestemming, een vissersdorp met een paradijselijk goudgeel strand. De zuidkust van Lombok is ruig. Het toerisme is in dit gebied nog niet zo ontwikkeld. Het lijkt dan ook in niets op zijn naamgenoot op Bali. Het rif voor de kust en de goede branding maken het een ideale plek voor surfers. Huur een brommer om de omgeving te verkennen.

Overnachting in Kuta, inclusief ontbijt

Dag 5 – Kuta

Deze dag is ter vrije besteding. Geniet van zon, zee, strand.

Breng een bezoek aan Tangsi Beach, oftewel Pink Beach. Het strand ligt in het kleine dorpje Sekaroh. Neemt u een taxi hier naartoe of ga met de brommer. Het zand hier is roze van kleur. Als u het zand echter van dichterbij bestudeert, ziet u dat de oorspronkelijke kleur eigenlijk wit is, maar dat het zand gemengd is met kleine stukjes koraal waardoor het roze wordt. De omgeving is prachtig, omringd door rotsen.

Overnachting in Kuta, inclusief ontbijt

Dag 6 – Kuta – Tetebatu

U wordt deze ochtend opgehaald door uw chauffeur die de komende dagen tot uw beschikking staat.

U gaat de binnenlanden in en rijdt richting de Rinjani vulkaan. Maak onderweg een stop in een Sasakdorp, waar u de traditionele lemen huizen en rijstschuren met voor Lombok karakteristieke daken zult zien. U brengt een bezoek aan Pringgasela, een drop waar de vrouwen op traditionele wijze ikats weven. Masbagik is een wat grotere stad met iedere ochtend een markt en een indrukwekkende moskee. Ten oosten ligt Masbagik Timor, centrum voor pottenbak- en keramiekproductie. Het dorpje Loyok staat bekend om het bamboe vlechtwerk. U passeert verschillende dorpjes, geeft u bij uw chauffeur aan waar u wilt stoppen.

Tetebatu is gelegen op de flanken van Mount Rinjani en gezegend met rijke vulkanische grond. Het omliggende platteland bestaat uit tabak- en rijstvelden, fruitgaarden en weiden die overgaan in wouden met watervallen. Gelegen op 400 meter hoogte is Tetebatu’s heerlijke koele klimaat ideaal voor lange wandeltochten.

Overnachting in Tetebatu, inclusief ontbijt

Dag 7 – Tetebatu

Deze dag is ter vrije besteding. Ga de omgeving verkennen en maakt u zeker een wandeling in dit mooie gebied. Hieronder onze tips.

Ten oosten van Tetebatu, op de helling van Gunung Rinjani, ligt Sapit. Sapit is een klein relaxed dorpje met uitzicht op het tegenoverliggende eiland Sumbawa. Hier wordt veelal tabak gedroogd in grote bakstenen gebouwen. Het landschap is weelderig.

Breng een bezoek aan een van de watervallen in de omgeving. Op de zuidelijke helling van Rinjani ligt een waterval die alleen bereikt kan worden met privé transport of door middel van een spectaculaire 2 uur durende wandeling (enkele reis) vanaf Tetebatu door rijstvelden. Air Terjun Jukut bereikt u na een steile 2 kilometer lange klim vanaf de parkeerplaats aan het einde van de toegangsweg tot Gunung Rinjani National Park. De waterval is prachtig en klettert 20 meter naar beneden in een diepe poel omgeven door weelderig woud. Het dichtstbijzijnde marktstadje vanaf Tetebatu is Kotaraja. In Kotaraja vindt tevens elk jaar in augustus het Sasak stokgevechten festival plaats. De gevechten zijn woest en echt, en worden beëindigd bij het zien van bloed. Markten vinden plaats in het stadje op maandag- en woensdagochtend. Taman Wisata Tetebatu is het apenbos van Tetebatu die u bereikt via een schaduwrijk 4 kilometer tellend wandelpad vanaf de hoofdweg, net ten noorden van de Tetebatu moskee, u loopt door het bos waar u zwarte aapjes en watervallen zult zien.

Overnachting in Tetebatu, inclusief ontbijt

Dag 8 – Tetebatu – Labuan Pandan

In de loop van de ochtend rijdt u verder naar uw volgende bestemming. U kunt onderweg stoppen bij een lokale markt en ambachtsdorpjes. U rijdt richting het noordoosten, naar de kust.

Labuan Pandan is een klein kustplaatsje in het oosten van Lombok gelegen, een goede uitvalsbasis om de eilandjes voor de kust te bezoeken. Gili Kondo, Gili Pasir, Gili Bidara en Gili Lampu liggen voor de kust op een half uur varen.

Overnachting in Labuan Padan, inclusief ontbijt

Dag 9 – Labuan Pandan – Senaru

Deze ochtend gaat u snorkelen bij een van de koraaleilandjes voor de kust. U neemt een lunchpakket mee, zodat u genoeg tijd heeft om te genieten van de mooie onderwaterwereld. ’s Middags rijdt u verder naar Senaru.

Senaru is een schilderachtige bergdorp en is gelegen op 800 meter hoogte op de beboste noordflank van de Rinjani vulkaan. De omgeving is groen en vruchtbaar. De meeste bezoekers komen hier voor de beklimming van Mount Rinjani, maar mooie wandelroutes en spectaculaire watervallen trekken ook andere natuurliefhebbers. De 125 meter hoge Sendang Gile waterval is absoluut een bezoekje waard, loop verder naar het dorpje Bayan of bezoek een tweede in het oerwoud verscholen waterval en neem hier een plons.

Overnachting in Senaru, inclusief ontbijt

Dag 10 – Senaru – Gili Air

Deze ochtend kunt u een wandeling maken met een lokale gids in de mooie omgeving van Senaru. Daarna per auto door het bergachtige landschap naar de haven van Bangsal. Hier neemt u afscheid van uw chauffeur. U vaart met een lokale boot naar Gili Air. Aangekomen op Gili Air neemt u een cidomo (paard en wagen) naar uw hotel.

Stel u voor, drie kleine woestijneilanden bedekt met witte zandstranden en kokosnootpalmen liggend aan de turquoise zee: de Gili’s zijn een waar paradijs! De aantrekkingskracht van de Gili eilanden is niet moeilijk te begrijpen, de eilanden zijn sereen en er zijn geen gemotoriseerde voertuigen. Ook de prachtige koraalriffen vol met rifhaaien, roggen en vriendelijke schildpadden trekken aan. Of zijn het toch de strandbungalows, langgerekte witte zandstranden en de vriendelijke locals?

Elk van deze pareltjes, gelegen voor de kust van noordwest Lombok, heeft zijn eigen speciale karakter. Gili Air ligt het dichtstbij het vasteland en heeft nog het meest lokale karakter, maar ook de perfecte mix van drukte en rust. Het lokale vervoermiddel is een Cidomo, oftewel paard en wagen.

Overnachting op Gili Air, inclusief ontbijt

Dag 11 / dag 12 – Gili Air

Deze dagen zijn ter vrije besteding, u heeft alle tijd om te relaxen en bij te komen van uw rondreis over Lombok.

Bij de Gili eilanden kunt u geweldig snorkelen en duiken. Er is veel en een gevarieerd zeeleven. Buiten de ‘gewone’ schildpadden en rifhaaien is er veel microleven te vinden zoals zeepaardjes en schaaldieren. Rond volle maan verschijnen er papegaaivissen, terwijl in andere periodes in het jaar mantaroggen voorbij zweven. Op Gili Air zijn goede duikscholen te vinden.

Overnachtingen op Gili Air, inclusief ontbijt

Dag 13 – Gili Air – Senggigi

U wordt vandaag per boot naar het vaste land van Lombok gebracht. Daar wordt u opgehaald en naar uw hotel in Senggigi gebracht.

Senggigi heeft een prachtige ligging, langs een aantal mooie baaien met prachtige zandstranden en op de achtergrond met jungle bedekte bergen en palmbomen. Er zijn vele traditionele resorts in het plaatsje te vinden. In de namiddag ziet u hier de rode zon zakken in de branding met in de verte uitzicht op de bergtop van de Gunung Agung op Bali. Het aantal toeristen dat hier komt is nog bescheiden en men vindt hier kwalitatief goede hotels en restaurants. Senggigi spreidt zich uit langs een 10 kilometer lange kustweg. Het iets luxere plaatsje Mangsit ligt 3 km ten noorden van Senggigi.

Overnachting in Senggigi, inclusief ontbijt

Dag 14 – Senggigi

Deze dag is ter vrije besteding. Geniet van uw laatste dagje in Indonesië.

Overnachting in Senggigi

Dag 15 – Vertrek Senggigi – Praya

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Lombok gebracht. Hier stapt u op de vlucht richting Nederland. Einde van een droomreis..

Prijsindicatie

De prijs voor deze reis is op dit moment nog op aanvraag.

Inbegrepen: alle overnachtingen, vermelde maaltijden, auto met chauffeur van dag 6 t/m dag 10 , vermelde (boot)transfers

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, entreegelden bezienswaardigheden, eventuele camera/video fees, fooien, persoonlijke uitgaven, overige maaltijden

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Boot Gili - rondreis Lombok - Puur Azië
Lumbung hut - rondreis Lombok - Puur Azië