Project omschrijving

Individuele rondreis Indonesië:

Trekking Mount Rinjani

Gunung Rinjani is een actieve vulkaan op Lombok, Indonesië. De vulkaan is 3726 meter hoog en daarmee de op één na hoogste vulkaan van Indonesië. De vulkaan domineert de noordelijke helft van het kleine eiland. De top is verbazingwekkend en heilig voor Hindoes en de Sasaks die pelgrimstochten maken naar de top en het meer om daar offers te brengen aan de goden en geesten. Voor de Balinezen is Rinjani een van de drie heilige bergen, tezamen met de Gunung Agung op Bali en de Bromo op Java. De Sasaks (lokale bevolking) beklimmen de berg rond volle maan het hele jaar door. De vulkaan is nog actief, maar op dit moment rustig. Een trekking naar de top van Mount Rinjani is een absolute aanrader tijdens uw rondreis door Indonesië!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis Lombok: Sembalun – Mount Rinjani (vulkaan) – Senaru

Dag 1 – Aankomst Sembalun

Uw rondreis over Lombok, Indonesië is begonnen! U komt aan per vliegtuig of boot op Lombok. U wordt opgehaald en naar Sembalun gebracht. U rijdt de bergen in, geniet van de prachtige natuur onderweg.

Overnachting in Lembah Rinjani

Dag 2 – Sembalun – Rinjani Trekking

In de vroege morgen registreert u zich bij het Rinjani Informatie Centrum (RIC) in Sembalun Lawang (1156m). Hier bezoekt u tevens het Vulkanologisch Centrum om de seismograaf te checken en te leren over de vulkaan; hoe de krater en het meer Segara Anak gevormd zijn en hoe de patronen van uitbarsting zijn. Daarna krijgt u een briefing waarin de route, de lokale tradities en bezienswaardigheden onderweg besproken worden. Ook de veiligheidsprocedures worden besproken. De trekking start met een langzaam stijgende wandeling door open grasland met grazend vee. Na ongeveer 3 uur bereikt u Pos 2 Tengengean (1500m) vanwaar u kunt genieten van magische uitzichten op de top van Rinjani. Daarna start een 3,5 uur durende steile klim naar uw kampeerplaats voor vanavond op de Sembalun kraterrand (2639m). Onderweg ziet u wilde zwijnen en misschien zelfs makaken (apen).

Overnachting in een tent

Dag 3 – Rinjani Trekking

Indien u naar de top wilt klimmen, start u deze ochtend vroeg om 03.00 uur. De klim naar de top (3726m) is vermoeiend. Eenmaal op de top aangekomen ziet u (hopelijk) een prachtige zonsopkomst die u kippenvel zal bezorgen. Om ongeveer 06.30 uur keert u weer terug naar de kraterrand voor een welverdiend ontbijtje.

Na wat rust begint u vervolgens aan de afdaling naar het kratermeer. De rest van de dag kunt u hier relaxen en zwemmen. Er is ook genoeg tijd om de warmwaterbaden hier te ontdekken, welke helende krachten zouden hebben. Vanavond kampeert u aan het meer.

Overnachting in een tent

Dag 4 – Rinjani Trekking – Einde

Na het ontbijt start u met een drie uur durende steile klim naar Plawangan 1 Senaru kraterrand (2461m). Langs het pad vindt u edelweiss en geniet u ook van het mooie uitzicht op het meer! Vanaf de kraterrand heeft u prachtig uitzicht over Bali en Segara Anak. Vervolgens start de afdeling door grasland en tropisch regenwoud naar het dorpje Senaru. Na ongeveer 7 uur vanaf de kraterrand komt de trekking ten einde bij het Rinjani Trekking Centrum in Senaru. Hier wordt u opgehaald en vervolgt uw rondreis door Lombok, Indonesië.

Prijsindicatie

De prijs voor deze reis is op aanvraag.

Inbegrepen: alle overnachtingen, ontbijt, lunch en diner tijdens trekking, Engelssprekende gids, vermelde vervoer

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, entreegelden, cameraheffing (ter plaatse te voldoen), fooien, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Kratermeer Mount Rinjani - individuele rondreis Lombok - Puur Azië
Vrouw Mount Rinjani - individuele rondreis Lombok - Puur Azië
Zonsopkomst Rinjani vulkaan - individuele rondreis Lombok - Puur Azië

Tijdens bovenstaande Lombok tour zijn verblijf, maaltijden tijdens trekking en trekking onder begeleiding van een gids inbegrepen.

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een rondreis door Indonesië en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Prijs is op aanvraag en afhankelijk van reisperiode, aantal reizigers, reisduur, enz. Wilt u de reis inkorten, verlengen of meerdere bouwstenen in één Indonesië rondreis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar Indonesië met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen vakantie is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan