Individuele rondreis Indonesië:

Juwelen van Tana Toraja

Een rondreis door Tana Toraja op Sulawesi voelt alsof je in een reallife culturele documentaire terecht bent gekomen. Uitvoerig geschilderde huizen met bootvormige daken liggen tussen rijstterrassen waar boeren nog met buffels hun land bewerken. Het is een eiland, aan alle kanten ingesloten door bergen, dat bol staat van traditionele cultuur. Het leven van de Toraja draait om de dood, en hun dagen staan in het teken van geld verdienen zodat ze een fatsoenlijke uitvaart voor hun doden kunnen verzorgen. De begrafenisceremonies brengen families, die inmiddels wijdverspreid zijn over andere (ei)landen, weer samen. Buffels en varkens worden geofferd, er worden traditionele dansen uitgevoerd en er is genoeg eten en drinken voor iedereen die bij het feest aanwezig is. Toraja uit de hogere klasse worden begraven in grotgraven of in hangende graven in de steile heuvels en worden bewaakt door Tau Tau, levensgrote graffiguren uit hout gesneden in de beeltenis van de overledene. Deze lugubere maar toch ook mooie graven liggen verspreid over de hele regio. Deze begrafenisceremonies vinden het hele jaar door plaats en worden (buiten juli en augustus) maar door een handjevol toeristen bezocht.

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis Sulawesi: Makassar – Toraja

Dag 1 – Makassar – Torajaland

U wordt opgehaald bij uw hotel of de luchthaven in Makassar en in ongeveer 8 uur naar Tana Toraja gebracht. Onderweg rijdt u door Buginees gebied met hun karakteristieke huizen op palen, geniet van de magnifieke uitzichten en prachtige bergen. U luncht onderweg bij een lokaal restaurant in Pare Pare. In de loop van de middag komt u aan in het wonderlijke Tana Toraja.

Overnachting in Tana Toraja

Dag 2 – Torajaland

U gaat vandaag samen met uw gids sightseeën bij de fascinerende dorpjes van Tana Toraja met de unieke Tongkonan huizen die de vorm hebben van de boog van een schip en het achtersteven. U bezoekt tevens Lemo met een begraafplaats op een rots, Suaya met oude koninklijke steengraven van de zevende koning en Sanggala met de boom voor de dode baby’s. Vervolgens luncht u bij een lokaal restaurant. Na de lunch bezoekt u Londa waar u eeuwenoude graven zult zien bewaakt door Tau Tau, levensgrote houten graffiguren. Tevens bezoekt u het traditionele Toraja dorp Ketekesu. Een van deze dagen zult u een begrafenisceremonie bijwonen, uw gids zoekt uit waar en wanneer een ceremonie plaatsvindt en zal namens u zorgen voor een gift.

Overnachting in Tana Toraja

Dag 3 – Torajaland

Nog een dag in het wonderlijke Toraland. U bezoekt Batutumonga, een berggebied met fantastische landschappen van groene rijstvelden. Palawa is het oudste dorp van Toraja met oude Tongkonan huizen en rijstschuren. Op de terugweg gaat u naar Bori met een steen die het bestaan van de begraafplaats van de clan laat zien. Lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch naar Marante met de hangende graven.

Overnachting in Tana Toraja

Dag 4 – Torajaland – Einde

Na het ontbijt keert u terug naar Makassar of reist u verder over Sulawesi.

Prijsindicatie

De prijs voor deze reis is op aanvraag.

Inbegrepen: alle hotelovernachtingen, vervoer per auto/bus met airconditioning, Engelssprekende gids, ontbijt, lunch en diner in hotel of lokaal restaurant en entreegelden

Niet inbegrepen: vliegtickets intercontinentale vluchten, optionele activiteiten, fooien, persoonlijke uitgaven, overige maaltijden

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Huis Tana Toraja - individuele rondreis Sulawesi - Puur Azië
Graven Tau Tau Tana Toraja - individuele rondreis Sulawesi - Puur Azië
Traditioneel huis TanaToraja - individuele rondreis Sulawesi - Puur Azië

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een rondreis over Sulawesi en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Prijs is op aanvraag en afhankelijk van reisperiode, aantal reizigers, reisduur, enz. Wilt u de rondreis verlengen of meerdere bouwstenen in één reis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar Indonesië met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen rondreis is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u