Individuele rondreis Borneo:

Authentieke Iban stammen in de diepe jungle

Ontmoet en verblijf bij de authentieke Iban in hun originele leefomgeving, geniet van het reizen over de rivier de diepe jungle in, verblijf in bijzondere jungle accommodaties en ervaar het regenwoud van Borneo tijdens deze rondreis op Sarawak, Borneo. Tijdens deze bijzondere reis maakt u tevens kans om orang-oetans in het wild te zien! Als u van avontuur houdt en op zoek bent naar een onvergetelijke reiservaring, dan is deze bouwsteen een absolute aanrader tijdens uw rondreis over Borneo, Maleisië.

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis Sarawak: Kuching – Nanga Sumpa – Lubok Kasai – Kuching

Dag 1 – Kuching – Nanga Sumpa

U wordt om 08.00 uur bij uw hotel opgehaald en rijdt naar het Batang Ai reservoir. U passeert groene wouden en rubber- en peperplantages. U maakt onderweg een stop bij Lachau Bazaar voor een bezoekje aan een lokale markt en een vroege lunch. U rijdt vervolgens naar de Batang Ai meer waar u rond 14.00 uur aan boord gaat van een longboat. U vaart vanaf hier in ruim 2 uur naar Nanga Sumpa Lodge. Als het water laag staat dient u misschien te helpen met het duwen van de boot. Bij aankomst heeft u tijd om te relaxen in de lodge of heerlijk af te koelen in de rivier. Na het diner (samen met andere gasten) is de rest van de avond ter vrije besteding. Lunch en diner zijn inbegrepen.

U verblijft in Nanga Sumpa Lodge, een jungle lodge die gelegen is in een afgelegen gebied op Sarawak, Borneo. De faciliteiten reflecteren de afgelegen locatie en zijn dan ook basic. De meeste bezoekers vinden dit niet erg omdat de schoonheid van het gebied en de Iban bevolking die hier leven de ware attracties zijn. Het verblijf is schoon met gedeeld westers toilet, klamboes, matrassen en beddengoed.

Overnachting in Nanga Sumpa Lodge

Dag 2 – Nanga Sumpa – Lubok Kasai

Na het ontbijt maakt u een wandeling door de jungle langs de rivier. U stapt in een longtailboot en vaart naar de Enseluai waterval. Onderweg zal uw bootsman stoppen om een demonstratie te geven van Iban-stijl vissen met gebruik van een traditioneel net. Na aankomst bij de waterval kunt u zwemmen, relaxen en genieten van de prachtige regenwoud omgeving. U geniet van een barbecue lunch bereid door uw Iban gastheren. Daarna verder naar de kruising van de Delok en Lalang rivieren. Vanaf hier doet u een trekking van 1 tot 2 uur langs een regenwoudpad door orang-oetan leefgebied en gaat u naar het Lubok Kasai Jungle camp welke aan de oever van de Lalang rivier ligt.

Relax, ga zwemmen in de rivier of geniet gewoon van de prachtige omgeving. U verblijft hier in het leefgebied van de wilde orang-oetans en er is kans om deze bijzondere dieren te zien of te horen (met name bij zonsondergang en zonsopkomst). Vaak kunt u hun nesten hoog in de bomen zien zitten. Na het diner kunt u een rustige avond in de lodge doorbrengen of maak een korte avondwandeling (indien het weer het toelaat). Let op: in het gebied rondom Lubok Kasai Jungle Camp bevinden zich bloedzuigers, insectwerende middelen zijn hiertegen effectief. Ontbijt, lunch, diner zijn inbegrepen.

U verblijft in Lubok Kasai Jungle Camp. Als u van 5-sterren stijl accommodatie houdt, is Lubok Kasai waarschijnlijk niet voor u weggelegd. Indien het u echter niet uitmaakt om in een comfortabele maar basic jungle onderkomen te verblijven en te genieten van het beste dat de natuur te bieden heeft, dan wordt u beloond met een unieke ervaring! Het verblijf is schoon met gedeeld westers toilet, klamboes, matrassen en beddengoed. De maaltijden worden bereid in de lodge en bestaan uit verse jungle groenten en lokale lekkernijen.

Overnachting in Lubok Kasai Jungle Camp

Dag 3 – Lubok Kasai

Na het ontbijt doet u een trekking langs een van de junglepaden op zoek naar orang-oetans en andere wildlife zoals makaken, neushoornvogels en andere dieren. Hoewel orang-oetans nu en dan gespot worden, worden hun nesten vaak gezien langs de paden. Rond de middag keert u terug naar het kamp voor de lunch. De middag is ter vrije besteding. Neem een plons in de rivier en relax in de jungle. Om 16.00 uur vertrekt u voor een wandeling langs een pad dat de Lalang Rivier volgt en u gaat weer op zoek naar orang-oetans. Wie weet heeft u geluk! Ontbijt, lunch, diner zijn inbegrepen.

Overnachting in Lubok Kasai Jungle Camp

Dag 4 – Lubok Kasai – Kuching

U ontbijt in het kamp. Daarna heeft u nog wat vrije tijd. Ga heerlijk zwemmen in de rivier of schiet nog wat plaatjes van de mooie omgeving. Halverwege de ochtend vaart u per longtailboot weer terug naar Nanga Sumpa voor een vroege lunch. Vervolgens verder naar de Batang Ai Lake jetty. Vanaf hier keert u weer terug naar Kuching.

Prijsindicatie

De prijs voor deze reis is op dit moment nog op aanvraag.

Inbegrepen: alle overnachtingen in eenvoudige jungle accommodaties, vermelde maaltijden, vermelde vervoer, Engelssprekende gids

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, entreegelden, eventuele camera/video fees, fooien, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een rondreis over Borneo en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Wilt u de rondreis verlengen, inkorten of andere bouwstenen in deze reis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar Borneo met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen rondreis is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan