Individuele rondreis Borneo:

Bako National Park

Sarawaks oudste nationale park is gelegen op een schiereiland in de Zuid-Chinese Zee op slechts 37 km van Kuching. Het is een van de mooiste gebieden van Sarawak om de bewoners van het regenwoud in hun natuurlijke habitat te kunnen zien. De kustlijn van het schiereiland bestaat uit prachtige stranden in geheime baaien afgewisseld door rotsen, beboste rotswanden en stukken mangroves. Bako staat bekend om de geweldige biodiversiteit, waaronder bijna elke plantensoort die er op Borneo te vinden is, langstaart makaken en slangen. Maar de ster van de show is de neusaap.. Bako is een van de beste plekken op Borneo om dit bijzondere dier te observeren. Een verblijf in het Bako National Park mag u dus absoluut niet gemist hebben tijdens uw rondreis over Borneo!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis Sarawak: Kuching – Bako National Park – Kuching

Dag 1 – Kuching – Bako National Park

Uw rondreis over Maleisisch Borneo is begonnen! U wordt deze ochtend opgehaald bij uw hotel. Op korte afstand van Kuching ligt het kleinste en oudste nationale park met een geweldige reeks aan flora en fauna in een gebied van maar 11 km². Van regenwoud tot mangrovemoeras, van vreemde maar prachtige rotsformaties tot zandstranden, Bako heeft het allemaal! Wildlife in overvloed, met vele soorten apen, vogels, reptielen en insecten die gemakkelijk te zien zijn. Maar de sterattractie van het park zijn de bizar uitziende neusapen die u gegarandeerd zult zien. Het park biedt eveneens een grote variëteit aan vegetatie die op Borneo aanwezig is, waaronder de vleesetende bekerplant en wilde orchideeën. In het park treft u diverse wandelpaden (verschillende gradaties).

Na de registratie kiest u samen met uw gids uw wandeling voor vandaag en wandelt u vervolgens op uw eigen tempo door en langs de prachtige flora en fauna die het park te bieden heeft. Optioneel kunt u tegen een meerprijs vanavond ook nog een spannende nachtwandeling maken!

U verblijft deze nacht in het eenvoudige en enige guesthouse dat in het park aanwezig is. Wilt u liever niet in een eenvoudige accommodatie verblijven? U kunt er ook voor kiezen om Bako National Park als dagexcursie vanuit Kuching te bezoeken.

Overnachting in Bako National Park Lodge, inclusief alle maaltijden

Dag 2 – Bako National Park – Kuching

Staat u vanochtend vroeg op zodat u kunt vogelspotten. En bewandel nog een van de junglepaden om nog meer natuur en wildlife te ontdekken. In de middag keert u weer terug naar Kuching.

Voor het bezoek aan Bako National Park wordt aangeraden om een kleine tas met comfortabele lichtgewicht kleding, wandelschoenen, slippers, zonnebrandcrème, regenjas, water, zaklamp en anti-insectenmiddel mee te nemen.

Prijsindicatie

Vanaf € 165,- per persoon bij 2 personen

Inbegrepen: overnachting in eenvoudige jungle lodge, 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner, vervoer van en naar het nationaal park, lokale gids.

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, entreegelden, eventuele camera/video fees, fooien, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een rondreis over Borneo en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Wilt u de rondreis verlengen, inkorten of andere bouwstenen in deze reis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar Borneo met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen rondreis is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan