Project omschrijving

Individuele rondreis Borneo:

Danum Valley

Het oudste tropische regenwoud van Borneo is Danum Valley, een beschermd gebied dat bestaat uit primair, maagdelijk en laagland tropisch regenwoud met een bijzonder rijke flora en fauna. Onder andere orang-oetans, spookdiertjes, nevelpanters en dwergolifanten leven in dit gebied. Het is een wereldberoemde jungle op Borneo. Nog ongerept en ruig. Vroeger was het veelal domein van biologen, maar tegenwoordig bloeit ook hier het toerisme op. Danum Valley ligt in de provincie Sabah. Een bezoek aan Danum Valley is een absoluut hoogtepunt tijdens uw rondreis door Maleisië!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis Sabah: Lahad Datu – Danum Valley – Lahad Datu

Dag 1 – Lahad Datu – Danum Valley

Uw rondreis door Borneo, Maleisië gaat beginnen! U wordt opgehaald op de luchthaven van Lahad Datu. U rijdt in zo’n 2,5 uur over onverharde weg naar Borneo Rainforest Lodge. Danum Valley Conservation Area is het grootste beschermde regenwoud van Sabah, dat zo’n 43.800 hectares dekt. Geniet onderweg van het veranderende landschap van secundair oerwoud naar primair oerwoud dat wel een miljoen jaar oud is!

Rond de middag komt u aan bij de lodge waar u heerlijk gaat lunchen. Vervolgens krijgt u een korte presentatie over het bijzondere gebied waar u zich bevindt. Daarna de jungle in voor een eerste kennismaking! U loopt over natuurlijke paden en tussen de boomtoppen over de Canopy Walkway die 300 meter lang is en op het hoogste punt 26 meter hoog, vanaf hier kunt u het regenwoud goed observeren! Na het diner maakt u een nachtelijke safari per jeep met open dak, op zoek naar nachtdieren.

Overnachting in Borneo Rainforest Lodge, inclusief alle maaltijden

Dag 2 – Danum Valley

Word wakker van de roep van de Gibbon! Na het vroege ontbijt begint u met een jungle trekking naar Kadazandusuns begraafplaats, oftwel ‘Coffin Cliff’. Hier staat een 500 jaar oude kist gemaakt van Kayu Belian (diamant hout). Daarna door naar het uitzichtpunt waar u over het uitgestrekte gebied kunt uitkijken door de ogen van een vogel. Daal af naar een natuurlijke jacuzzi voor een verfrissende duik, voordat u gaat lunchen. In de middag gaat u de jungle verder verkennen, deze tocht sluit u relaxt af al ‘tubend’ over de Danum Rivier. Om deze avontuurlijke dag af te sluiten maakt u na het diner nog een nachtwandeling onder begeleiding van een gids.

Overnachting in Borneo Rainforest Lodge, inclusief alle maaltijden

Dag 3 – Danum Valley – Lahad Datu

Na het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding. Optioneel kunt u ’s ochtends nog een wandeling maken door het regenwoud. U nuttigt nog een smakelijke lunch bij de lodge, waarna u uitcheckt en weer naar de luchthaven van Lahad Datu wordt gebracht.

Wij raden u aan deze Borneo reis tijdig te boeken. Danum Valley is een van de meest bijzondere en exclusieve junglebestemmingen van Borneo. Het gebied is populair en de accommodatie is zeer beperkt en daardoor dus ook snel volgeboekt.

Prijsindicatie

De prijs voor deze reis is op aanvraag.

Inbegrepen: alle overnachtingen in Borneo Rainforest Lodge, ontbijt, lunch en diner bij de lodge, jungle activiteiten onder begeleiding van een Engelssprekende gids, transfers en toegangsvergunning

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, entreegelden, eventuele camera/video fees, fooien, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een rondreis over Borneo, Maleisië en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Prijs is op aanvraag en afhankelijk van reisperiode, aantal reizigers, reisduur, enz. Wilt u de reis inkorten, verlengen of meerdere bouwstenen in één rondreis Maleisië combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar Maleisië met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen vakantie is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan