Individuele rondreis Borneo:

Duiken bij Sipadan & Mabul

Een vakantie naar de prachtige Semporna Archipel zal u nog lang heugen. De regio is bovenal een duikbestemming, keer op keer uitgeroepen tot een van de beste duikstekken ter wereld! Een duikvakantie naar dit gebied is werkelijk onvoorstelbaar en dan met name bij het beschermde eiland Sipadan. Een droom voor vele duikers.. U treft er een prachtig rif met vele koralen en een overvloed aan zeeleven. Het gebied rondom Mabul en Kapalai is een paradijs voor de macro liefhebber. Ook voor de niet-duiker is dit gebied een aanrader, met name als afsluiting van een Borneo rondreis. Heerlijk chillen aan het strand en snorkelen kan hier naar hartenlust!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis Sabah: Semporna – Mabul – Tawau

Dag 1 – Aankomst Mabul

Een duikvakantie naar Borneo staat garant voor het zien van een wonderschone onderwaterwereld!

U reist vanaf de pier bij Semporna per boot naar het eiland Mabul. Maakt u zich klaar voor een bezoek aan de verbazingwekkende pareltjes van de Semporna Archipel, thuis van de Bajau zeezigeuners en weelderige woestijneilanden. Echter komt niemand helemaal hierheen alleen voor deze prachtige eilanden. De aantrekkingskracht zit met name in de oceaan en alle geheimen die daarin verborgen liggen.

Het kleine eiland Mabul is sinds 1970 een vissersdorpje. In de jaren ’90 werd het voor het eerst populair bij duikers vanwege de nabijheid van Sipadan eiland (op 15 km afstand). Mabul eiland is 20 hectares groot en ligt 2 tot 3 meter boven zeeniveau. U treft er rondom bounty-achtige zandstranden. Langs de noordwesthoek van het eiland ligt een rif van 2 km².

U verblijft in het Borneo Divers Resort dat tevens een van de oorspronkelijke duikscholen in het gebied is en nog steeds een van de beste ter plaatse is vanwege de hoge veiligheidseisen en de goede kwaliteit van de duikmaterialen. U geniet van drie duiksessies per dag met een divemaster rond Mabul eiland. Door de overheid zijn er bij het eiland Sipadan slechts 120 duikers per dag toegestaan. Indien u 5 dagen/4 nachten heeft geboekt in het Borneo Divers Resort krijgt u een dezer dagen tevens de kans om te duiken bij het bijzondere Sipadan.

Overnachting in Borneo Divers Resort, inclusief alle maaltijden

Dag 2 / dag 4 – Mabul

U bent hier speciaal naartoe gekomen om te duiken, u kunt gebruik maken van drie duiksessies per dag. De rest van de dag is ter vrije besteding. De niet-duikers kunnen even heerlijk bijkomen van de rondreis over Borneo. Geniet van het tropische bounty eiland waarop u zich bevindt en de prachtige onderwaterwereld rondom.

Overnachtingen in Borneo Divers Resort, inclusief alle maaltijden

Dag 5 – Mabul – Einde

In de loop van de ochtend is het tijd om dit prachtige eiland te verlaten. U wordt per boot naar het vasteland gebracht. Vervolgens door naar de luchthaven van Tawau of vervolgt u uw rondreis over het eiland Borneo. Einde van een memorabele (duik)vakantie.

Prijsindicatie

  • Niet duikers: vanaf € 635,- per persoon bij 2 personen
  • Duikers: vanaf € 785,- per persoon bij 2 personen

Inbegrepen duikers: vervoer van en naar Mabul eiland, 4 overnachtingen in Borneo Divers Resort, alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) en duikpakket à drie duiksessies per dag met een gecertificeerde divemaster, één gegarandeerde duik bij Sipadan (alleen bij een verblijf van 5 dagen/4 nachten), lood, loodgordel en tank.

Inbegrepen niet duikers: vervoer van en naar Mabul eiland, 4 overnachtingen in Borneo Divers Resort, alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner).

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, entreegelden, eventuele camera/video fees, fooien, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een rondreis over Borneo en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Wilt u de rondreis verlengen, inkorten of andere bouwstenen in deze reis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar Borneo met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen rondreis is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan