Individuele rondreis Borneo:

Grotten van Mulu & Headhunters’ Trail

Mulu is een van de meest majestueuze en boeiende natuurbestemmingen van Zuidoost Azië. Geen wonder dat Unesco dit gebied heeft benoemd tot werelderfgoed in 2005. Weinig nationale parken ter wereld bieden zoveel natuurlijke wonderen op zo’n kleine oppervlakte. Thuis van gigantische grotten, bijna buitenaardse geologische fenomenen zoals de Pinnacles, en briljant primair tropisch oerwoud is dit park werkelijk een wereldwonder! De fysiek niet al te zware Headhunters’ Trail is een achterdeur route van Mulu naar Limbang en kan beide kanten op gedaan worden. De route is genoemd naar de krijgers in de Kayan oorlog die deze route gebruikten in vroeger tijden. Een bezoek aan Mulu en de Headhunters’ Trail zijn absolute aanraders tijdens uw rondreis over Maleisisch Borneo!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis Sarawak: Gunung Mulu National Park – Camp 5 (Pinnacles) – Headhunters’ Trail – Limbang

Dag 1 – Aankomst Mulu

Uw rondreis over Maleisisch Borneo is begonnen! Aankomst op de luchthaven nabij Mulu National Park, u wordt opgehaald en naar uw hotel gebracht. Het Mulu NP is met een oppervlakte van 529 km² het grootste nationale park van Sarawak. Het ligt tussen de twee hoogste bergen, Gunung Mulu (2.376 m) en Gunung Api (1.710 m), ten zuiden van Brunei. Er tussenin liggen ruige Karst gebergten, diepe kloven met kristalheldere rivieren en een diversiteit aan wildlife.

‘s Middags wandelt u ongeveer 3 km (ongeveer 1 à 1 ½ uur) over houten plankieren door het tropisch regenwoud naar Deer Cave en Lang Cave. Nadat u de grotten heeft verkend, bent u bij Deer-cave getuige van de uittocht van vele vleermuizen bij zonsondergang. Deer Cave wordt bewoond door miljoenen vleermuizen. Er is een speciaal aangelegde uitkijkplaats om de vleermuizen te zien uitvliegen. Het lijkt alsof er donkere rook uit de berg komt. Het is een indrukwekkend schouwspel. Haviken cirkelen rond de ingang om zich te goed te doen aan de vleermuizen wanneer die de grot verlaten. Bij slecht weer blijven de vleermuizen overigens in de grot. Daarna terug naar uw hotel. Het diner vanavond is inbegrepen.

Overnachting in Mulu National Park

Dag 2 – Mulu National Park- Camp 5

Na het ontbijt vertrekt u per longboat vanaf het hoofdkwartier van Mulu National Park naar de Batu Bungan-Penan nederzetting, waar u de levensstijl van een stam met eigen ogen kunt zien. Daarna door per longboat naar Wind Cave en Clearwater Cave. Wind Cave heeft haar naam te danken aan de versmalling waardoor u de tocht kunt voelen. Clearwater Cave heeft een lengte van 51 kilometer en is daarmee de langste grot ter wereld. In de 355 meter diepe grot bevinden zich prachtige kalksteenformaties. Alle grotten zijn voorzien van trappen, paden en plankieren, zodat u ze veilig en redelijk eenvoudig kunt bezoeken. Aan de uitgang van de Clearwater Cave geniet u van een picknick lunch en heeft u de mogelijkheid om even te zwemmen. Daarna verder per boot naar Long Litut (als het water laag staat, dient u te helpen met het duwen van de boot). Dan een drie uur durende jungle trek naar Camp 5, ongeveer 8 km door een vlak landschap. Camp 5 is een comfortabele jungle accommodatie met 5 ruime kamers met keuken en badkamer. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Overnachting in Camp 5

Dag 3 – Camp 5- Headhunters’ Trail

Vroeg op voor het ontbijt. Daarna loopt u over de bijna 12 km tellende headhunters trail (+/- 5 uur) door laagland bos naar de Terikan Rivier, waar u een picknick lunch nuttigt. Onderweg heeft u kans wilde dieren te zien, zoals reuze stekelvarkens, wilde everzwijnen, neushoornvogels en makaken. Daarna per longboat stroomafwaarts over de Terikan Rivier en Medalam Rivier naar een inheemse longhouse waar u overnacht. Vandaag zijn ontbijt, lunch en diner wederom inbegrepen.

Overnachting in een inheemse longhouse

Dag 4 – Headhunters’ Trail – Limbang – Einde

Na het ontbijt in de longhouse vaart u per longboat over de rivier naar Nanga Medamit, vervolgens per auto over land naar de stad Limbang. Bij aankomst in Limbang wordt u naar de luchthaven gebracht. Hier vandaan vertrek u per vliegtuig naar Miri, u kunt er echter ook voor kiezen om naar Brunei door te reizen.

Aangeraden wordt om een kleine tas met comfortabele lichtgewicht kleding, wandelschoenen, slippers, zonnebrandcrème, regenjas, waterfles, zaklamp en anti-insectenmiddel mee te nemen tijdens deze Borneo rondreis.

Prijsindicatie

De prijs voor deze reis is op dit moment nog op aanvraag.

Inbegrepen: alle overnachtingen, vermelde vervoer, Engelssprekende gids en vermelde maaltijden

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, entreegelden, cameraheffing (ter plaatse te voldoen), fooien, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een rondreis over Borneo en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Prijs is op aanvraag en afhankelijk van reisperiode, aantal reizigers, reisduur, enz. Wilt u de rondreis inkorten, verlengen of meerdere bouwstenen in één reis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar Maleisisch Borneo met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen rondreis is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u