Project omschrijving

Individuele rondreis Borneo:

Kinabatangan Wildlife Safari

De Kinabatangan Rivier is de langste rivier van Sabah bestaande uit 560 km chocoladebruin water. De rivier klotst tot in de diepe binnenlanden van Borneo. Het woud kruipt langs de waterlijn en krioelt van wildlife. Vele lodges liggen langs de oever. Bootjes sputteren langs de kustlijn en bieden u de kans op een ontmoeting van dichtbij met een neushoornvogel of misschien wel een heuse orang-oetan. Deze rondreis is zeker weten een ervaring voor het leven! Vertrouw op ons, u zult hier zeker nog een keer terug willen keren. Een bezoek aan Sukau en de Kinabatangan rivier op Maleisisch Borneo is een absoluut hoogtepunt tijdens uw rondreis door Maleisië!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis Sabah: Sandakan – Sepilok – Sukau, Kinabatangan Rivier – Sandakan

Dag 1 – Aankomst Sandakan – Sepilok – Sukau

U wordt opgehaald op de luchthaven en naar het befaamde Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre gebracht. De Orang-oetans zijn in dit gebied vanuit gevangenschap weer teruggezet in de natuur. U heeft hier de mogelijkheid de orang-oetan van dichtbij te zien in haar natuurlijke omgeving. Via houten plankieren door het regenwoud loopt u naar het platform van waar de apen gevoed worden met bananen en melk. Een geweldige ervaring!

Na de lunch wordt u naar de jetty van Sandakan gebracht. Hier stapt u op de boot en wordt u in 2,5 uur naar uw Multi award winnende verblijf voor de komende dagen gebracht. De lodge ligt langs de waterkant van de Kinabatangan Rivier met kans op het zien van vogels en wild in deze omgeving van mangrove, moeras en regenwoud. Na het inchecken maakt u een riviercruise op zoek naar enkele van de 10 primaatsoorten die in die gebied leven. Sukau is tevens het thuis van de Borneodwergolifant, orang-oetans, neusapen en alle 8 soorten neushoornvogels die op Borneo leven.

Dan terug naar uw lodge voor een douche en daarna het diner bij kaarslicht met uitzicht op de rivierbank, gevolgd door een diavoorstelling en presentatie van een gids. Tegen een kleine extra bijdrage kunt u vanavond nog een boottocht over de rivier maken, dit raden wij u ten zeerste aan! U overnacht in het zojuist gerenoveerde Sukau Rainforest Lodge, in 2015 bekroond door National Geographic als een van de ‘Unique Lodges of the World’.

Overnachting in Sukau Rainforest Lodge, inclusief alle maaltijden

Dag 2 – Sukau

Word wakker van de roep van de gibbon en drink een kopje warme Sabah thee. Met een beetje geluk wordt u wakker in surrealistische hemelse omgeving gesluierd in mist! Om 6 uur ’s ochtends maakt u weer een riviercruise over de Kinabatangan Rivier naar Kelenanap Oxbow meer zodat u nog meer vogels en wildlife kunt zien. De dieren zijn over het algemeen in de vroege morgen nog het meest actief. Daarna wacht u een heerlijk ontbijt in de lodge. Vervolgens even de tijd om te relaxen, maak een wandeling over de Hornbill Boardwalk, plan een Foot Spa behandeling of ga Batik verven.

’s Middags gaat u wederom de rivier op, op zoek naar meer wild. Neem het oerwoud in u op en grijp het moment terwijl u bij zonsondergang terugkeert van uw laatste cruise.

Overnachting in Sukau Rainforest Lodge, inclusief alle maaltijden

Dag 3 – Sukau – Sandakan – Einde

Na het ontbijt keert u terug naar Sandakan. U bezoekt het Sandakan War Memorial en vervolgens door naar het Rainforest Discovery Centre. Beklim de canopy walk alvorens u de botanische tuin gaat ontdekken. Daarna wordt u naar de luchthaven of uw hotel in Sandakan gebracht.

Prijsindicatie

De prijs voor deze reis is op dit moment nog op aanvraag.

Inbegrepen: alle overnachtingen, retour boot transfers van/naar Sandakan, ontbijt, lunch en diner bij de lodge, vermelde excursies, Engelssprekende gids, entreegelden en transfer naar de luchthaven van Sandakan

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, entreegelden, cameraheffing (ter plaatse te voldoen), fooien, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Sukau Kinabatangan rivier

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een rondreis over Borneo en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Prijs is op aanvraag en afhankelijk van reisperiode, aantal reizigers, reisduur, enz. Wilt u de rondreis verlengen of meerdere bouwstenen in één reis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar Maleisisch Borneo met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen rondreis is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan