Project omschrijving

Individuele rondreis Borneo:

Tabin Wildlife Reserve

Tabin is een paradijs voor vogelkenners. De wouden hier trekken een ongelofelijk rijke diversiteit aan vogels (waaronder zeldzame soorten) vanwege de overvloed aan voedsel (planten). De relatief lage canopy walk met voldoende daglicht maakt het een geweldige ervaring voor vogelaars en fotografen. Daarnaast zijn er vele unieke natuurlijke paden, waar u de kans krijgt om te ontdekken en te leren over het exotische regenwoud, medicinale planten en de rijke fauna. Tabin Wildlife Resort ligt in de provincie Sabah op Maleisisch Borneo. Een bezoek aan Tabin Wildlife Reserve is een absoluut hoogtepunt tijdens uw rondreis door Maleisië!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis Sabah: Lahad Datu – Tabin Wildlife Reserve – Lahad Datu

Dag 1 – Lahad Datu – Tabin Wildlife Reserve

Uw rondreis door Borneo, Maleisië gaat beginnen! U wordt opgehaald op de luchthaven van Lahad Datu. U reist samen met andere reizigers verder via deels een onverharde weg in zo’n 2 uur naar het Tabin Wildlife Reserve. Bij aankomst registreert u zich. Tabin is een secundair oerwoud, gelegen aan de rand van een palmolie plantage (welke u kunt zien liggen).

’s Middags bezoekt u de Lipad Moddervulkaan, niet ver van het basiskamp van Tabin gelegen . U trekt in zo’n 20 minuten naar het hoger gelegen kale gebied van de vulkaan, dat bekend staat als frequent bezocht door wildlife (waaronder herten, zwijnen en vogels). Na het diner krijgt u een diavoorstelling over de natuurlijke wonderen van Tabin te zien, gevolgd door een nachtsafari waarbij u op zoek gaat naar nachtdieren en vogels.

Overnachting in Tabin Wildlife Resort

Dag 2 – Tabin Wildlife Reserve

Doe mee aan de vogelwandeling in de vroege morgen, waarbij u enkele van de bijna 300 vogelsoorten die het reservaat rijk is kunt ontdekken. Na het ontbijt bezoekt u de vogeluitkijktoren en wandelt u door de weelderige groene jungle voor een bezoekje aan Lipad’s Waterval. Plons in de natuurlijk poel. Ontdek de omliggende jungle of relax heel even. ’s Middags keert u terug naar de basis.

’s Avonds bij zonsondergang maakt u een rit op zoek naar nog meer wildlife en vogels in het reservaat. Kijkt u na het diner uit naar nachtdieren langs het wandelpad dichtbij het resort.

Overnachting in Tabin Wildlife Resort

Dag 3 – Tabin Wildlife Reserve – Lahad Datu

Na het ontbijt heeft u nog even de tijd om te genieten van de omgeving, alvorens u uitcheckt. Rond het middaguur wordt u naar Lahad Datu gebracht en vervolgt u uw rondreis.

Prijsindicatie

De prijs voor deze reis is op dit moment nog op aanvraag.

Inbegrepen: alle overnachtingen in Tabin Wildlife Resort, ontbijt, lunch en diner bij het resort, jungle activiteiten onder begeleiding van een Engelssprekende gids, entreegelden en transfers

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, eventuele camera/video fees, fooien, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Hornbill - Tabin Wildlife - Puur Azië
Aapjes - Tabin Wildlife - Puur Azië

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een rondreis over Borneo, Maleisië en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Prijs is op aanvraag en afhankelijk van reisperiode, aantal reizigers, reisduur, enz. Wilt u de reis inkorten, verlengen of meerdere bouwstenen in één rondreis Maleisië combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar Maleisië met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen vakantie is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan