Individuele rondreis West-Maleisië & Borneo:

Hoogtepunten van Maleisië

Maleisië is een prachtig land. Er is van alles te zien en te beleven. Gaat de komende vakantie naar het culturele West-Maleisië of wordt het toch een rondreis door de prachtige natuur van Borneo? Welke highlights mag u absoluut niet missen tijdens de vakantie naar Maleisië? Puur Azië maakt de keuze gemakkelijk voor u, wij hebben een rondreis voor u samengesteld langs dé belangrijkste hoogtepunten van Maleisië waarbij uw vakantie begint op West-Maleisië en spectaculair eindigt op Maleisisch Borneo. Deze rondreis is een absolute aanrader wanneer u in één vakantie het beste van Maleisië wilt zien!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.


Route rondreis West-Maleisie & Borneo: Langkawi – Penang – Cameron Highlands – Kuala Lumpur – Sandakan – Sukau, Kinabatangan Rivier – Sepilok – Lankayan eiland

Dag 1 – Aankomst Langkawi

Na aankomst op de luchthaven van Langkawi wordt u opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

Langkawi staat synoniem voor een tropisch paradijs. Sinds 2008 is de officiële benaming van de archipel Langkawi Permata Kedah, oftewel Langkawi, Juweel van Kedah, ongetwijfeld geïnspireerd door de heldere wateren, de relatief ongerepte stranden en jungle die nog intact is. Ondanks de immense aantrekkingskracht zijn de in totaal 99 eilanden nog niet over ontwikkeld.

Overnachting in Temple Tree, inclusief ontbijt

Dag 2 / dag 3 – Langkawi

Deze dagen zijn ter vrije besteding. U kunt deze dagen heerlijk bijkomen van de jetlag en relaxen bij uw hotel, maar u kunt ook alvast wat activiteiten ondernemen want er is genoeg te doen op Langkawi! Hieronder enkele optionele tips.

Bezoek Panorama Langkawi met een aantal attracties. De belangrijkste bezienswaardigheid hier en zeker de moeite waard is de SkyCab kabelbaan die bezoekers in 20 minuten naar de top van Gunung Machinchang (708m) brengt. Ga naar Telage Tujuh waar u een serie van zoetwater rotspoelen treft. Een verfrissend alternatief in plaats van de zee of het zwembad! Of doe een snorkeltour naar Pulau Payar Marine Park en ontdek het mooie kleurrijke zeeleven en de mooie koralen.

Overnachtingen in Temple Tree, inclusief ontbijt

Dag 4 – Langkawi – Penang

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de ferry gebracht. U reist per ferry in een kleine 1,5 uur naar Penang. Bij de ferry in Penang wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Gelegen op het knooppunt van de grote Aziatische koninkrijken en de machtige Europese koloniale rijken heeft het eiland Penang lange tijd dienst gedaan als de link tussen deze twee werelddelen en was het een belangrijke doorvoerhaven voor de Europese en Midden-Oosterse markten. Deze geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat de cultuur op Penang het meest divers is van heel Maleisië. Het hoogtepunt van dit alles is ongetwijfeld George Town, de belangrijkste stad op Penang, met een stadscentrum waar het échte oude Azië nog terug te vinden is.

Overnachting in Noordin Mews, inclusief ontbijt

Dag 5 – Penang

Een absolute must tijdens uw verblijf op Penang is een bezoek aan George Town. In George Town vindt u Chinese tempels in Little India en moskeeën in Chinatown. Westerse wolkenkrabbers torenen boven de architectuur uit het Britse Raj-tijdperk uit. Dit alles zorgt ervoor dat George Town zijn ontdekkers beloond.

Overnachting in Noordin Mews, inclusief ontbijt

Dag 6 – Penang – Cameron Highlands

Vandaag staat uw huurauto klaar bij uw hotel. In zo’n 3,5 uur rijdt u naar de Cameron Highlands. Het tweede deel van de rit rijdt u door prachtig bergachtig gebied met haarspeldbochten.

Vanaf uw eerste hap frisse hoogland lucht valt de stress en zweet volledig van u af. U ziet glooiende theeplantages en mooie aardbeienfarms doemen in de verte op. Vernoemd naar ontdekker Sir William Cameron, die het gebied in 1885 op de kaart zette, werden de Highlands gedurende de Britse koloniale periode ontwikkeld. De combinatie van de vriendelijke theecultuur, wandelpaden en milde temperaturen is onweerstaanbaar en met ecologisch verantwoorde trekkings, onontdekte wouden en enkele interessante tempels is er genoeg te doen!

Overnachting in Strawberry Park Resort, inclusief ontbijt

Dag 7 – Cameron Highlands

Deze dag is ter vrije besteding. Trek erop uit en ga de mooie hooglanden verkennen, hieronder enkele optionele tips.

Breng een bezoek aan de BOH theeplantage, de bekendste theeplantage in de Cameron Highlands. Er is een winkeltje waar elk soort van de Boh thee die u zich kunt bedenken wordt verkocht. Tevens is er een café waar u kunt nippen aan een kopje thee terwijl u uitkijkt over de weelderige plantages beneden. Ga naar de Sam Poh Tempel. Deze tempel is een briljante mengelmoes van een keizerlijke Chinese toga, gewijd aan een middeleeuwse admiraal en eunuch Zheng Ho en, zo wordt beweerd, de vierde grootste Boeddha in Maleisië. Of bezoek een aardbeienfarm. Op de Kok Lim Strawberry Farm krijgt u de kans om voor even een arbeider te zijn en gaat u naar huis met een halve kilo hand geplukte aardbeien.

Overnachting in Strawberry Park Resort, inclusief ontbijt

Dag 8 – Cameron Highlands – Kuala Lumpur

U rijdt vandaag in ongeveer 4 uur naar Kuala Lumpur. Aangekomen bij uw hotel levert u uw huurauto in.

Stel u voor, een stad met een skyline bestaande uit minaretten, koepels en wolkenkrabbers, kleurrijke straatjes met voedselstalletjes in de schaduw van een bladerrijke hemel van vijgenbomen, dat is wereldstad Kuala Lumpur! Ontdek het oude en nieuwe deel van het bruisende Kuala Lumpur en dompel u onder in het karakter en de charme van de stad! Bekijk de meest iconische bezienswaardigheden, waaronder het koninklijk paleis, het nationale monument, Merdeka (Independence) Square en de befaamde Petronas Twin Tower.

Overnachting in Anggun Boutique Hotel, inclusief ontbijt

Dag 9 – Kuala Lumpur

Deze dag is ter vrije besteding. U kunt vandaag verder de stad verkennen of een van onderstaande excursies ondernemen, hieronder onze optionele tips:

Ontdek de Batu Caves, een hindoeïstische tempel, een massieve lijmstenen grot waarin verschillende Hindoe godheden staan opgesteld. Voordat u de 272 treden beklimt, zult u zich verbazen over het indrukwekkende 43 meter hoge gouden beeld van Lord Murugan. Of maak een tripje naar het Kuala Selangor Wetland Reserve. U wordt beloond met een adembenemend schouwspel in de mangrove, thuis van het vuurvliegje! Breng een bezoek aan Melaka. De stad staat bol van fascinerende geschiedenis en multicultureel erfgoed.

Overnachting in Anggun Boutique Hotel, inclusief ontbijt

Dag 10 – Kuala Lumpur – Sandakan

U wordt opgehaald en naar de luchthaven gebracht. U vliegt naar Sandakan, in de provincie Sabah op Maleisisch Borneo. Hier wordt u opgehaald en naar uw hotel in de stad gebracht. De stadhotels in Sandakan zijn niet heel bijzonder, wij bieden u echter een verblijf in het beste hotel ter plaatse aan.

Overnachting in Four Points by Sheraton Sandakan, inclusief ontbijt en lunch

Dag 11 – Sandakan – Sepilok – Sukau

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het befaamde Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre gebracht. U krijgt de mogelijkheid om getuige te zijn van het voederen van de Orang-oetans. De Orang-oetans zijn in dit gebied vanuit gevangenschap weer teruggezet in de natuur.

Na de lunch wordt u deels per boot naar uw Multi award winnende verblijf voor de komende dagen gebracht. De Kinabatangan Rivier is de langste rivier van Sabah bestaande uit 560 km chocoladebruin water. Bootjes sputteren langs de kustlijn en bieden u de kans op een ontmoeting van dichtbij met een neushoornvogel of misschien wel een heuse wilde orang-oetan. Deze middag maakt u een riviercruise op zoek naar enkele van de 10 primaatsoorten die in die gebied leven. Sukau is tevens het thuis van de Borneodwergolifant, orang-oetans, neusapen en alle 8 soorten neushoornvogels die op Borneo leven.

Overnachting in Sukau Rainforest Lodge, inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 12 – Sukau

Om 6 uur ’s ochtends maakt u een riviercruise over de Kinabatangan Rivier naar Kelenanap Oxbow meer zodat u nog meer vogels en wildlife kunt zien. De dieren zijn over het algemeen in de vroege morgen nog het meest actief. ’s Middags gaat u wederom de rivier op, op zoek naar meer wild. Neem het oerwoud in u op en grijp het moment terwijl u bij zonsondergang terugkeert van uw laatste cruise.

Overnachting in Sukau Rainforest Lodge, inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 13 – Sukau – Sandakan – Sepilok

Na het ontbijt keert u terug naar Sandakan per boot. Vervolgens wordt u naar uw hotel in Sepilok gebracht. Omdat u vanwege boottijden niet direct kunt doorreizen naar uw strandverblijf verblijft u nog één nachtje op het vasteland en wat is er nou leuker dan nogmaals de orang oetans van dichtbij te kunnen zien?!

Overnachting in Sepilok Nature Resort, inclusief ontbijt

Dag 14 – Sepilok – Sandakan – Lankayan

U wordt naar de Sandakan jetty gebracht en in ongeveer 1,5 uur per boot naar Lankayan eiland.

Pulau Lankayan is niet alleen fotogeniek, het is zelfs schilderij-waardig. Het water zal nergens helderder worden en het zand nergens zo brandschoon. Een plukje jungle en wuivende palmen… Een waar paradijs! Geen wonder dat geliefden hier op huwelijksreis gaan.

Overnachting in Lankayan Island Dive Resort, inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 15 / dag 16 – Lankayan

Deze dagen zijn ter vrije besteding, even heerlijk bijkomen van de rondreis. Geniet van het tropische bounty eiland waarop u zich bevindt.

Rondom het eiland is een prachtige onderwaterwereld met een enorme diversiteit aan zeeleven en de meest prachtige koralen. Tussen maart en mei is er zelfs kans om walvishaaien te spotten! Duikers zullen hier zeker aan hun trekken komen, maar ook het snorkelen is hier fantastisch.

Overnachtingen in Lankayan Island Dive Resort, inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 17 – Lankayan – Sandakan

Na het ontbijt is het tijd om dit prachtige eiland te verlaten. U wordt per boot naar het vasteland gebracht en vervolgens naar de luchthaven van Sandakan gebracht. Hier stapt u op de vlucht richting Nederland. Einde van een bijzondere rondreis door Maleisië!

Prijsindicatie

Vanaf € 1.675,- per persoon bij 2 personen

Inbegrepen: alle overnachtingen, vermelde maaltijden, vermelde (boot)transfers, autohuur Proton Persona of gelijkwaardig op West-Maleisië van dag 6 t/m dag 8, excursies in klein internationaal gezelschap onder begeleiding van een Engelssprekende gids tijdens tour op Borneo van dag 11 t/m dag 13, entreegelden tijdens tour op Borneo van dag 11 t/m dag 13

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, overige entreegelden bezienswaardigheden, camera/video fees, fooien, persoonlijke uitgaven, overige maaltijden

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een rondreis door Maleisië en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Wilt u de rondreis verlengen, inkorten of andere bouwstenen in deze reis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar Maleisië met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen rondreis is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan