Individuele rondreis West-Maleisië & Borneo:

Hoogtepunten van Maleisië

Maleisië is een prachtig land. Er is van alles te zien en te beleven. Gaat de komende vakantie naar het culturele West-Maleisië of wordt het toch een rondreis door de prachtige natuur van Borneo? Welke highlights mag u absoluut niet missen tijdens de vakantie naar Maleisië? Puur Azië maakt de keuze gemakkelijk voor u, wij hebben een rondreis voor u samengesteld langs dé belangrijkste hoogtepunten van Maleisië waarbij uw vakantie begint op West-Maleisië en spectaculair eindigt op Maleisisch Borneo. Deze rondreis is een absolute aanrader wanneer u in één vakantie het beste van Maleisië wilt zien!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.


Route rondreis West-Maleisie & Borneo: Langkawi – Penang – Cameron Highlands – Kuala Lumpur – Sandakan – Sukau, Kinabatangan Rivier – Sepilok – Lankayan eiland

Dag 1 – Aankomst Langkawi

Na aankomst op de luchthaven van Langkawi wordt u opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht.

Langkawi staat synoniem voor een tropisch paradijs. Sinds 2008 is de officiële benaming van de archipel Langkawi Permata Kedah, oftewel Langkawi, Juweel van Kedah, ongetwijfeld geïnspireerd door de heldere wateren, de relatief ongerepte stranden en jungle die nog intact is. Ondanks de immense aantrekkingskracht zijn de in totaal 99 eilanden nog niet over ontwikkeld.

Overnachting in Temple Tree, inclusief ontbijt

Dag 2 / dag 3 – Langkawi

Deze dagen zijn ter vrije besteding. U kunt deze dagen heerlijk bijkomen van de jetlag en relaxen bij uw hotel, maar u kunt ook alvast wat activiteiten ondernemen want er is genoeg te doen op Langkawi! Hieronder enkele optionele tips.

Bezoek Panorama Langkawi met een aantal attracties. De belangrijkste bezienswaardigheid hier en zeker de moeite waard is de SkyCab kabelbaan die bezoekers in 20 minuten naar de top van Gunung Machinchang (708m) brengt. Ga naar Telage Tujuh waar u een serie van zoetwater rotspoelen treft. Een verfrissend alternatief in plaats van de zee of het zwembad! Of doe een snorkeltour naar Pulau Payar Marine Park en ontdek het mooie kleurrijke zeeleven en de mooie koralen.

Overnachtingen in Temple Tree, inclusief ontbijt

Dag 4 – Langkawi – Penang

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de ferry gebracht. U reist per ferry in een kleine 1,5 uur naar Penang. Bij de ferry in Penang wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Gelegen op het knooppunt van de grote Aziatische koninkrijken en de machtige Europese koloniale rijken heeft het eiland Penang lange tijd dienst gedaan als de link tussen deze twee werelddelen en was het een belangrijke doorvoerhaven voor de Europese en Midden-Oosterse markten. Deze geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat de cultuur op Penang het meest divers is van heel Maleisië. Het hoogtepunt van dit alles is ongetwijfeld George Town, de belangrijkste stad op Penang, met een stadscentrum waar het échte oude Azië nog terug te vinden is.

Overnachting in Noordin Mews, inclusief ontbijt

Dag 5 – Penang

Een absolute must tijdens uw verblijf op Penang is een bezoek aan George Town. In George Town vindt u Chinese tempels in Little India en moskeeën in Chinatown. Westerse wolkenkrabbers torenen boven de architectuur uit het Britse Raj-tijdperk uit. Dit alles zorgt ervoor dat George Town zijn ontdekkers beloond.

Overnachting in Noordin Mews,