Individuele rondreis Sri Lanka:

Luxe golfvakantie, cultuur & natuur

Sri Lanka heeft slechts drie 18-holes golfbanen,welke absoluut de moeite waard zijn te bespelen. Ze liggen alle drie op fantastische locaties. Wij hebben een golfvakantie voor u samengesteld waarbij u alle drie de golfbanen bezoekt, maar ook ruimte heeft om meer van het bijzondere Sri Lanka te zien. Deze individuele rondreis is een absolute aanrader wanneer u wilt golfen en het beste van Sri Lanka wilt zien in één vakantie!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis Sri Lanka: Colombo – Kandy – Nuwara Eliya – Tissamaharama (Yala NP) – Galle – Colombo

Dag 1 – Aankomst Colombo

Uw golfvakantie gaat van start! Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u opgehaald door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u bijkomen van uw reis en wennen aan het klimaat.

Colombo is de commerciële hoofdstad van Sri Lanka. Het zal u opvallen dat er koloniale huizen tussen nieuwe kantoorpanden staan, nieuwe wijken naast achterbuurten met huizen van golfplaten en moskeeën naast hindoe- of Boeddhistische tempels.

Overnachting in Cinnamon Red, inclusief ontbijt & diner

Dag 2 – Colombo

Deze dag is ter vrije besteding. Wilt u al een 9- of 18-holes lopen? Dit kan wanneer er plaats is, op uw verzoek kunnen we dit ook vooraf voor u boeken.

Tip: Samen met uw chauffeur kunt u een Colombo stadstour maken langs de highlights van deze stad. Wanneer u wilt, kunt u dit ook deels wandelend doen.

Overnachting in Cinnamon Red, inclusief ontbijt & diner

Dag 3 – Colombo – Kandy

U wordt deze ochtend opgehaald bij uw hotel door uw chauffeur/gids. Uw rondreis door Sri Lanka gaat nu echt beginnen! Hoewel de afstanden niet groot zijn, kunnen de ritten soms wat langer duren vanwege druk verkeer en lage snelheid.

Vandaag reist u verder naar uw volgende bestemming, Kandy. Onderweg bezoekt u het Pinnawela Olifanten Weeshuis, een must tijdens uw vakantie in Sri Lanka. Hier worden baby olifantjes opgevangen, die verstoten zijn of hun moeder hebben verloren. Ook olifanten met een handicap kunnen hier terecht. Op een oppervlakte van 10 hectare leven de olifanten. Twee keer per dag gaan de olifanten naar de Ma Oya rivier om een bad te nemen. Door de toeristische winkelstraat lopen ze, onder begeleiding, naar de rivier. Bijzonder om te zien! Daarna door naar uw eindbestemming voor vandaag.

Kandy is na Colombo de drukste stad van Sri Lanka. Na Polonnaruwa is het de hoofdstad van Sri Lanka geworden totdat de Engelsen in 1815 het bewind gingen voeren. Het is de moeite waard om het centrum te bezoeken. Ga lunchen bij de pastry shop van het Queens hotel; het is betaalbaar. Loop vandaar uit ook het hotel in en proef de koloniale sfeer van het hotel.

Bezoekt u vanavond het theater, waar een show wordt opgevoerd, bekend als de Kandy Dancers. In een ca. 1 uur durende show, worden verschillende dansen opgevoerd in traditionele kledij. De  show wordt afgesloten met het lopen over gloeiende kolen.

Overnachting in Amaya Hills, inclusief ontbijt & diner

Dag 4 – Kandy: Victoria Golf Club

Vandaag brengt uw chauffeur u naar de golfclub waar u een 18-holes gaat lopen. Victoria Golf Club ligt in een heuvelachtig gebied iets buiten Kandy. De par 73 is een uitdagende 18-hole golfbaan die in 1997 werd ontworpen door Donald Steele & Co. Na afloop wordt u weer naar uw hotel teruggebracht.

Overnachting in Amaya Hills, inclusief ontbijt & diner

Dag 5 – Kandy

Deze dag is ter vrije besteding.

Golfen, een bezoek aan de Tempel van de Tand of een bezoek aan de botanische tuin, maar ook een wandeling door Kandy met een lunch in de snackbar of restaurant van het koloniale Queens hotel  behoren tot de mogelijkheden.

De  grootste bekendheid van de stad, de Tempel van de Tand, mag u niet missen tijdens uw verblijf in Kandy. Hier wordt naar men zegt namelijk een tand van Boeddha bewaard. Al vanaf de 4de eeuw, met een korte onderbreking in 1283, is de tand in Sri Lanka. Driemaal daags wordt er door monniken een ritueel rondom de tand uitgevoerd, waar veel Boeddhisten bij aanwezig zijn.

Overnachting in Amaya Hills, inclusief ontbijt & diner

Dag 6 – Kandy – Nuwara Eliya

Vandaag wordt u door uw chauffeur naar uw volgende bestemming gebracht, naar het beroemde theegebied Nuwara Eliya. U heeft een prachtige rit voor de boeg.

U rijdt eerst naar het dorpje Kitulgala, gelegen langs de Kelani rivier. Op deze plek is in 1957 de film “Bridge on the River Kwai” opgenomen. Nu is de rivier in Sri Lanka bekend om zijn rafting mogelijkheden. Ook kan er rondom het dorp gewandeld worden. U kunt gaan raften op de Kelani rivier! Uiteraard onder begeleiding van een instructeur en u draagt een wetsuite. Als u beginner bent, dan gaat u naar een makkelijker deel van de rivier. De totale afstand die wordt afgelegd is zo’n 5 km.

Daarna verder naar uw eindbestemming Nuwara Eliya of ook wel “Little England” genoemd, gelegen in een dal op een hoogte van 1.884 meter. Rondom de stad treft u veel theeplantages, welke in de 18de eeuw door de Engelsen aangelegd zijn. Door de gematigde temperatuur van tussen de 10 en 20 graden, was dit in vroeger dagen een prima woon- en werkklimaat voor de Engelsen. Nog steeds staan er huizen in de Engelse koloniale bouwstijl. Veel van de grote huizen doen nu dienst als hotel of guesthouse.

Overnachting in Araliya Green Hills, inclusief ontbijt & diner

Dag 7 – Nuwara Eliya: Nuwara Eliya Golf Club

Vandaag is het weer tijd om een balletje te slaan op de hoogst gelegen golfbaan van Sri Lanka. U voelt hier nog steeds de Engelse atmosfeer in het clubhuis.

Overnachting in Araliya Green Hills, inclusief ontbijt & diner

Dag 8 – Nuwara Eliya

Deze dag is ter vrije besteding.

Brengt u deze ochtend een bezoek aan een bijzonder natuurpark, Horton Plains National Park. Het park is gelegen op een plateau op 2.100 meter hoogte. U wordt met een 4×4 Jeep vanaf het hotel naar de ingang gebracht. Vanaf de ingang maakt u een stevige wandeling door het park via “Little World’s End” naar “World’s End”, waar u in een afgrond van 870 meter kijkt. Dit geeft een prachtig uitzicht over de omgeving. Vervolgens wandelt u naar de “Baker’s Falls”, een 22 meter hoge waterval. In het park leven o.a.  paardherten, makaken, roestkatten en luipaarden, maar ook 87 vogels soorten en 9 soorten reptielen. Het beste is om in de ochtend het park te bezoeken, daar het er in de middag vaak mistig is.

Na dit avontuur wordt u teruggebracht naar uw hotel, waar u zich even kunt opfrissen en kunt gaan lunchen. Brengt u in de middag een bezoek aan een theeplantage en theefabriek. Tijdens de rondleiding kunt u zien hoe de thee geplukt en verwerkt wordt. Uiteraard zult u de thee ook proeven!

Overnachting in Araliya Green Hills, inclusief ontbijt & diner

Dag 9 – Nuwara Eliya – Tissamaharama

Vanaf Nuwara Eliya rijdt u naar het zuiden naar Tissamaharama. Deze plaats ligt dichtbij het Yala National Park. Dit is het op één na grootste Nationale Park in Sri Lanka en is het leefgebied van onder andere olifanten, luipaarden, krokodillen en nog vele andere dieren.

Tip: Vraag uw chauffeur om via het Kataragama tempelcomplex te rijden. Binnen dit complex treft u een Hindoe tempel, een Boeddhistisch tempel, maar ook een kerk. Het is een bedevaartsoort voor bijna de gehele Sri Lankaanse bevolking.

Overnachting in Mandara Rosen, inclusief ontbijt & diner

Dag 10 – Tissamaharama – Galle

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald door een 4×4 jeep waarmee u een safari in het Yala National Park gaat maken. Met een beetje geluk ziet u vele dieren en spot u zelfs een luipaard!

Na deze spannende jeepsafari rijdt u verder naar uw volgende bestemming, Galle. U verblijft bij het “Dutch Fort” in Galle, gebouwd in de Nederlands koloniale tijd. Het is één van de mooiste forten in Zuidoost Azië. U kunt een wandeling maken door de smalle straatje of over de muur lopen. Er zijn nog diverse gebouwen die herinneren aan de tijd dat de V.O.C. het Fort als uitvalbasis gebruikte, waaronder een Nederlandse kerk. Er zijn diverse heerlijke restaurantjes en hotels binnen het complex.

Overnachting in Jetwing Lighthouse, inclusief ontbijt & diner

Dag 11 – Galle – Colombo

Deze ochtend kunt u het V.O.C. fort verder verkennen of u kunt ervoor kiezen om vroeg op te staan en naar Mirissa te rijden waar u op een boot stapt om op zoek te gaan naar walvissen. Daarna rijdt u verder naar de eindbestemming van deze indrukwekkende vakantie. Wanneer u alleen het fort in Galle bezoekt, heeft u vanmiddag nog de gelegenheid om een 9- of 18-holes te lopen.

Overnachting in Cinnamon Red, inclusief ontbijt & diner

Dag 12 – Colombo: Royal Colombo Golf Club

Vandaag bent u op de golfbaan voor uw laatste 18-holes, u kunt genieten van het schilderachtige landschap. De Royal Golf Club is 130 jaar geleden opgericht en is de op één na oudste buiten het Verenigd Koninkrijk.

Overnachting in Cinnamon Red, inclusief ontbijt & diner

Dag 13 – Vertrek Colombo

Vandaag is het tijd om dit prachtige land te verlaten. U wordt door uw chauffeur naar de luchthaven van Colombo gebracht. Hier stapt u op de vlucht richting Nederland. Einde van een bijzondere golfvakantie en rondreis door Sri Lanka!

Prijsindicatie

Vanaf € 1.695,- per persoon bij 2 personen

Inbegrepen: alle overnachtingen in 4*-hotels, vermelde maaltijden, auto met privé chauffeur volgens bovenstaand reisschema, 3x green fee voor 2 personen

Niet inbegrepen: visum, vliegtickets intercontinentale vluchten, optionele activiteiten, entreegelden bezienswaardigheden/excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, overige maaltijden

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!