Individuele rondreis Vietnam:

Familiereis Vietnam

Op rondreis naar Vietnam met de kinderen? Vietnam is ideaal voor een avontuurlijke rondreis met kinderen. Deze rondreis zit boordevol activiteiten die uzelf en de kids nog lang zullen heugen! Tijdens deze leuke en actieve familiereis gaat u kayakken in Ha Long Bay, varen door de rijstvelden van Ninh Binh, grotten bezoeken en trekken door Phong Nha National Park en het ondergrondse tunnelcomplex bezoeken van Vinh Moc. Daarnaast bezoekt u ook de bruisende hoofdstad Hanoi, de keizerlijke stad Hué en de sfeervolle lampionnenstad Hoi An. Tijdens deze rondreis leert u veel over de cultuur en maakt u kennis met de lokale bevolking. Puur Azië zorgt ervoor dat het een onvergetelijke reis wordt voor u en uw gezin! Deze individuele familiereis door Vietnam is een absolute aanrader!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Vraag reisvoorstel aan


Route familiereis Vietnam: Hanoi – Bai Tu Long Bay – Ninh Binh – Phong Nha NP – Hué – Hoi An

Dag 1 – Aankomst Hanoi

Uw familiereis door Vietnam gaat van start. Aankomst op het vliegveld van Hanoi. Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door uw gids en chauffeur. Vervolgens wordt u naar uw hotel in het centrum van de stad gebracht.

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en een leuke stad om te bezoeken. Tijdens de Franse overheersing van Azië was Hanoi de hoofdstad van Frans Indochina. Het Franse verleden is nog goed te zien in de stad, met name in de brede boulevards en oude villa’s.

Deze middag is ter vrije besteding en kunt u ervoor kiezen om de hop-on-hop off bus te nemen en van een panoramisch uitzicht over Hanoi te genieten.

Overnachting in Golden Lotus Luxury Hotel, 4*, inclusief ontbijt

Dag 2 – Hanoi

Vandaag doet u de gehele dag een sightseeingtour door Hanoi. U bezoekt het mausoleum van president Ho Chi Minh, het voormalige presidentspaleis (van buitenaf), het huis van Ho Chi Minh, de pagode met één pilaar, de Tran Quoc-pagode (de mooiste pagode in Hanoi), de Tempel van de Literatuur (de eerste universiteit in Vietnam gesticht in 1070), Ngoc Son tempel, de zijdestraat en het Hoan Kiem-meer.

Optioneel: U kunt vandaag een bezoek brengen aan een Vietnamese school. Bij deze excursie gaat u een ochtend op bezoek bij een Vietnamese school waarbij uw kinderen enkele lessen en activiteiten (in het Engels) kunnen bijwonen met Vietnamese kinderen. (Deze excursie is niet mogelijk in de zomerperiode 10 mei t/m 5 september). Een bijzondere ervaring voor uw kinderen!

Overnachting in Golden Lotus Luxury Hotel, 4*, inclusief ontbijt

Dag 3 – Hanoi – Bai Tu Long Bay (Ha Long Bay)

U wordt opgehaald bij uw hotel en per transfer naar Halong gebracht, waar u op de boot zult stappen voor een cruise.

U komt aan en gaat aan boord van een luxe, lokale boot. De komende twee dagen gaat u heerlijk genieten aan boord van een traditioneel Vietnamese jonk en vaart u langs de prachtige eilandjes en rotsformaties van Bai Tu Long Bay. Bai Tu Long Bay is net zo mooi als het naastgelegen Ha Long Bay, maar veel rustiger en minder toeristen. De regio is een van de belangrijkste hoogtepunten van Vietnam en behoort tot UNESCO werelderfgoed.

Aan boord van de Jonk wordt u welkom geheten met een welkomstdrankje en een briefing, waarna u gaat genieten van het panoramische uitzicht op de rotsformaties. U bezoekt het gebied Cap La -Tra San waar u gaat kajakken. Aan het eind van de middag keert u terug naar het schip waar u aan boord dineert en overnacht.

Overnachting aan boord van de Dragon’s Pearl Junk, 4*, inclusief lunch & diner

Dag 4 – Bai Tu Long Bay – Ninh Binh

In de vroege ochtend ontbijt u in de frisse lucht, terwijl u geniet van het prachtige uitzicht op het landschap van Bai Tu Long Bay. Vervolgens gaat u het vissersdorp Vung Vieng bezoeken met een rustieke roeiboot. Hierna zult u terugvaren naar de haven en rijdt u verder naar het dorp Yen Duc. Hier zult u een traditionele waterpoppenshow bijwonen, uitgevoerd door lokale artiesten. Later op de middag volgt uw transfer naar Ninh Binh. (Lunch is vandaag inbegrepen.)

Ninh Binh is een schitterende regio, met wonderschone natuur en staat bekend als ‘Ha Long Bay op het land’. U verblijft in een prachtig gelegen hotel met uitzicht op de bergen en rijstvelden. ‘s Avonds kunt u heerlijk barbecueën in uw hotel, of een hapje gaan eten in het centrum van Tam Coc.

Overnachting in Tam Coc Rice Fields Resort, 3*, inclusief ontbijt

Dag 5 – Ninh Binh – nachttrein naar Dong Hoi

Vandaag maakt u een fietstocht waarbij u de landelijke dorpjes en de vallei van Ninh Binh gaat verkennen. Uw gids neemt u mee naar Thung Nang (Sunshine Valley), een ongerept gebied omgeven door pittoreske rustige weggetjes, rivierdorpen, rijstvelden, rivieren en kalkstenen bergen. Vervolgens maakt u een geweldige boottocht in een klein bootje door Tam Coc. U vaart over kronkelende rivieren door valleien met rijstvelden. De boottocht gaat ook door natuurlijke grotten en langs grillig kalksteenbergen waar zich kleine tempeltjes bevinden.

‘s Avonds wordt u naar het treinstation gebracht, van waar u de nachttrein naar Dong Hoi neemt.

 Overnachting aan boord van de nachttrein

Dag 6 – Aankomst in Dong Hoi per nachttrein – Phong Nha

Vroeg in de ochtend komt u aan op het station van Dong Hoi, waar u wordt opgehaald door uw chauffeur en gids. U wordt eerst meegenomen voor ontbijt. Na het ontbijt wordt u vervolgens per auto naar Phong Nha gebracht. Phong Nha staat bekend om het Phong Nha-Ke Bang National Park dat tegenwoordig wordt gezien als één van de mooiste en belangrijkste parken in Vietnam. Het park is beroemd vanwege de vele grotten die hier te vinden zijn, waaronder de grootste grot ter wereld: De Hang Son Doong grot. Deze grot is echter pas kortgeleden ontdekt en daarom nog niet toegankelijk voor toeristen. Het gebied zit echter vol andere prachtige grotten die een bezoekje waard zijn!

U gaat vanmiddag het National Park Phong Nha-ke Bang bezoeken met de bekende Phong Nha grot en de Thien Duong grot. De Phong Nha-grot is de langste natte grot of riviergrot ter wereld. Het extreem grote ondergrondse riviersysteem loopt door de hele grot, maar er zijn enkele grote droge kamers in de grot die het water niet meer bereikt. De grot is verdeeld in drie verschillende secties, elke sectie is de thuisbasis van verschillende diersoorten en er is een groot verschil in temperatuur. De enige manier om de grot binnen te gaan is met een korte boottocht van 30 minuten op de rivier de Son. De mond van de grot is mooi, in tegenstelling tot alle andere ingangen van grotten in de wereld.

De “Thien Duong-grot”, ook bekend als de “Paradijs-grot”, is door de jaren heen steeds populairder geworden vanwege zijn esthetische schittering in termen van grootte, diversiteit, zeldzaamheid en grotformaties. Het grottensysteem is omringd door beboste karstpieken en strekt zich uit over 31 km, hoewel de meeste mensen alleen de eerste kilometer bezoeken. Via houten trappen daalt u af in een kathedraal-achtige ruimte met kolossale stalagmieten en glimmende stalactieten.

Na de grottentour wordt u naar uw accommodatie gebracht. Vanavond verblijft u in een sfeervolle homestay, een verblijfplaats welke gerund wordt door lokale mensen die uiterst gastvrij zijn. De homestay is kleinschalig en u komt in contact met de eigenaren die voor u koken en voor u zorgen. De homestay is voorzien van een zwembad en van gratis fietsen waarmee u op eigen gelegenheid de omgeving kunt verkennen.

Tip: neem deel aan het familiediner, waarbij de familie een heerlijke maaltijd voor u bereidt die u vervolgens samen met de familie nuttigt.

 Overnachting in Tuan Garden Homestay, inclusief ontbijt

Dag 7 – Phong Nha

Vandaag keert u terug naar het Phong Nha National Park, waar u een korte trektocht zult maken waarbij u een ‘wilde’ grot zult verkennen en zult kajakken op een spectaculair stuk van de iconische Chay River en ontspannen in het Chay Lap Watersport Centre.

Voor de tour begint krijgt u een briefing en wordt u voorzien van de benodigde uitrusting. Dan zal de trektocht beginnen vanaf het legendarische Ho Chi Minh-pad. U wandelt door de weelderige groene jungle en leert over de biodiversiteit van het park. Vervolgens komt u aan bij de ingang van de Nuoc Notengrot die u gaat verkennen. Hierna volgt een verse lunch en rustpauze. Hierna wandelt u naar de trailhead, waar de auto u opwacht om u naar het prachtige Chay Village te brengen. Vanaf hier loopt u over de hangbrug van Chay Lap voordat u op de kajaks stapt en naar het watersportcentrum van Chay Lap kajakt. Aan het eind van de tour wordt u weer vanuit Chay Lap naar uw homestay gebracht. Opmerking: de minimale leeftijd van de kinderen voor deze tour is 12 jaar.

Overnachting in My Thuan Homestay, softsleeper, inclusief ontbijt

Dag 8 – Phong Nha – Vinh Moc – Hué

Vandaag verlaat u Phong Nha en reist u verder naar Hué. Onderweg stopt u om het historische Vinh Moc-tunnelcomplex te bezoeken. De tunnels bevinden zich diep onder de grond. Tijdens de Vietnamoorlog hebben hier vele jaren lokale bewoners van Vinh Linh geleefd om zich voor de bommenwerpers te beschermen en om wanhopige soldaten te herbergen. Ze overleefden en bloeiden zelfs in hun geïmproviseerde ondergrondse gemeenschap. Gedurende die tijd werden 17 kinderen geboren in de tunnels, waarvan elk leven een bewijs is van hoe perfect het complexe netwerk van grotten was. Naarmate de tijd verstrijkt, is het grottencomplex zowel een historisch bewijs als een toeristische bestemming geworden voor het ontdekken van een heroïsche periode in de geschiedenis van Vietnam. Na het bezoek aan de Vinh Moc-tunnels hervat u de reis naar Hué.

Hué was van 1802 tot 1945 de keizerlijke hoofdstad van Vietnam. De stad ligt op de voormalige grens van Zuid- en Noord-Vietnam. De stad is rijk aan historie, cultuur, een voortreffelijke keuken en omringd door prachtige plattelandslandschappen. De stad staat bomvol overblijfselen uit het oude Vietnam. Tijdens de oorlog tegen de Amerikanen heeft het mooie Hué flink wat te verduren gehad, een groot deel van de keizerlijke pracht en praal is door bombardementen verloren gegaan. Toch blijft Hué een prachtige stad om te zien. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het voormalige paleis en de keizerlijke graven zijn nog steeds de mooiste plekken van de stad.

Overnachting in Hué Ecolodge, 4*, inclusief ontbijt

Dag 9 – Hué

U gaat vandaag Hué verkennen. U bezoekt de keizerlijke citadel, het historische complex dat niet alleen bekend staat om zijn rijke architectuur, maar ook om het prachtige landschap, het graf van keizer Khai Dinh en het graf van keizer Tu Duc, het meest indrukwekkende koninklijke graf met betrekking tot het geweldige gebied en de unieke architectuur. U maakt een boottocht om de Thien Mu-pagode te bezoeken, de oudste pagode in Hué gelegen naast de schilderachtige Huong-rivier. Thien Mu-pagode, met zijn oude architectuur, voegt zijn charme toe aan deze prachtige natuurlijke omgeving.

Overnachting in Hué Ecolodge, 4*, inclusief ontbijt

Dag 10 – Hué – Hai Van Pass – Hoi An

Na het ontbijt reist u naar Hoi An via de Hai Van Pass. Dit wordt ook wel de Wolkenpas genoemd en is een prachtig onderdeel van de reis. De reis tussen Hué en Hoi An bedraagt zo’n 160 kilometer, maar vanwege de slingerwegen en hoogteverschillen trekt u hier een volledige dag voor uit. Vanaf de Hai Van Pass heeft u spectaculair uitzicht over de baai. Onderweg ziet u het Vietnamese platteland, lokale vissersdorpen en mooie meren. U passeert slingerwegen door de bergen met uitzicht op kliffen, baaien en stranden. De Hai Van Pass is naar onze mening absoluut één van de hoogtepunten van uw rondreis door Vietnam! Maak tijdens de reis van Hué naar Hoi An een tussenstop bij de Marble Mountains. Deze bestaan uit een kluster van vijf marmeren en kalkstenen heuvels die zijn vernoemd naar de vijf elementen Thủy (Water), Hỏa (Fire), Thổ (Earth), Kim (Metal) en Mộc (Wood). De heuvels zijn van spirituele betekenis voor de Vietnamezen en waren vroeger de basis voor Viet Cong-vechters tijdens de oorlog. Een van de grootste grotten diende als locatie voor een Viet Cong ziekenhuis. Tegenwoordig zijn de Marble Mountains een toeristische attractie. Aan het einde van de middag komt u aan in Hoi An en wordt u naar uw heerlijke strandhotel gebracht.

Overnachting in Ally Beach Boutique Hotel, 4*, inclusief ontbijt

Dag 11 – Hoi An

Het meest sfeervolle stadje in Vietnam is Hoi An. De kleurrijke straten van deze stad en de uitstekende sfeer maken het een heerlijke plek om een paar dagen te verblijven. Met genoeg leuke dingen om te doen, tientallen goede restaurants, een fijn strand en koloniale straatjes hoeft u zich er zeker niet te vervelen. Overal in de straten hangen gekleurde lampionnen. Hoi An is klein en met de fiets komt u overal gemakkelijk. Binnen 20 minuten staat u buiten de stad, midden tussen de groene rijstvelden.

U gaat vandaag een wandeltocht maken door de smalle, maar rustige straten van Hoi An om de Fujian Congregation Hall, de 400 jaar oude Japanse overdekte brug, oude huizen en de lokale markt te bezoeken.

Optioneel: Wilt u een typisch Vietnamees gerecht leren koken? Dan kunt u een kookworkshop in Tra Que doen waarbij u zelf de ingrediënten op de markt koopt, het gerecht leert te bereiden en deze ook nuttigt. U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel en met een lokale gids per fiets een lokale markt bezoeken. Hier koopt u de groenten en kruiden voor de kookles. Vervolgens fietst u door de rijstvelden en vredige dorpjes naar het dorp Tra Que waar u een wandeling door de tuin maakt en verschillende soorten kruisen en groenten leer kennen die tijdens de les worden gebruikt. U ontmoet de chef-kok die u het gerecht ‘Banh Xeo’ leert bereiden, de Vietnamese panenkoek, de beroemde Vietnamese loempia’s en de Tam Huu-salade. Hierna zult u van uw eigen bereide maaltijd genieten en daarna fietst u terug naar uw hotel.

Overnachting in Ally Beach Boutique Hotel, 4*, inclusief ontbijt

Dag 12 – Hoi An

Deze dag is ter vrije besteding. Even bijkomen van de rondreis door Vietnam. Ontspan aan het strand of breng nog een bezoekje aan het oude centrum van Hoi An waar u leuke souvenirtjes kunt kopen of kleding en schoenen op maat kunt laten maken.

Optioneel:  Een absolute aanrader is om aan het einde van de middag deel te nemen aan een geweldige foodtour per fiets. U ervaart een scala aan eten tijdens verschillende stops. We beloven dat u niet hongerig teruggaat naar uw hotel en we hopen dat u na afloop de echte smaak van Hoi An heeft ervaren. U zult enkele van de traditionele gerechten van Hoi An ontdekken, waaronder:

Banh Mi: De kenmerkende Vietnamese sandwich met de hand gemaakt door royalty, de Banh Mi Koningin.

Banh Xeo: Geen foodtour in Hoi An is compleet zonder deze zinderende rijst pannenkoek delicatesse. We hebben een lokaal restaurant geselecteerd waar u als familie wordt verwelkomd en dineert als een inwoner.

Overnachting in Ally Beach Boutique Hotel, 4*, inclusief ontbijt

Dag 13 – Hoi An

U gaat met uw gezin een workshop doen, waarbij u een opvouwbare Hoi An-lampion leert maken. Tijdens deze workshop krijgt u de kans om van uw creatieve ideeën een functioneel kunstwerk te maken. U leert hoe u een prachtige, unieke lantaarn maakt welke u kunt opvouwen en mee naar huis kunt nemen. U leert over de traditionele Vietnamese kunst onder begeleiding van Ha, één van de papierwerkartiesten van de Reaching Out organisatie. Reaching out is een organisatie die kansarme/gehandicapte Vietnamezen de kans biedt om vaardigheden te leren om werk te kunnen verrichten. De meeste vaardigheden zijn gericht op kunst, zoals bijvoorbeeld de lampionnenkunst. Een leuke en bijzonder herinnering aan uw bezoek aan Hoi An!

Overnachting in Ally Beach Boutique Hotel, 4*, inclusief ontbijt

Dag 14 – Vertrek Hoi An – Danang

In de loop van de dag wordt u opgehaald bij uw hotel voor de transfer naar het vliegveld van Danang. Hier stapt u op de vlucht richting Nederland of België. Einde van een onvergetelijke familiereis door Vietnam!

Vraag reisvoorstel aan

Prijsindicatie

Vanaf € 1.355,- per persoon bij 4 personen

Inbegrepen: alle overnachtingen in vermelde hotels, vermelde maaltijden, vermelde vervoer, vermelde treintickets (deelcabine voor 4 personen), vermelde activiteiten inclusief entreegelden voor bezoeken aan de vermelde bezienswaardigheden, lokale Engelssprekende gidsen, eventuele visumautorisatiebrief

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, overige entreegelden bezienswaardigheden, fooien, persoonlijke uitgaven, overige maaltijden, visumstempelkosten (bij aankomst op de luchthaven in contanten te voldoen à USD 25 per persoon)

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Vraag reisvoorstel aan
Hoi An - individuele rondreis Vietnam - Puur Azië
Kano
Fietstocht Hoi An - individuele rondreis Vietnam - Puur Azië

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een individuele rondreis door Vietnam en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Wilt u de rondreis verlengen, inkorten of andere bouwstenen in deze familiereis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar Vietnam met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen rondreis is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan