Project omschrijving

Individuele rondreis Vietnam:

Hoogtepunten van Vietnam

Vietnam is een prachtig land dat van alles te bieden heeft tijdens een individuele rondreis. Vanuit het water oprijzende Karsgebergten die de natuurlijke schoonheid van het land symboliseren, tot aan bruisende steden, culturele hoogtepunten en historische tunnelcomplexen. Welke highlights mag u absoluut niet missen tijdens de vakantie naar Vietnam? Puur Azië maakt de keuze gemakkelijk voor u, wij hebben een individuele rondreis voor u samengesteld langs dé belangrijkste hoogtepunten van Vietnam waarbij u een bezoek brengt aan de etnische minderheden in het noorden, naar historische plekken gaat en tevens in contact komt met de lokale bevolking. U leert het echte Vietnam kennen, een reis om nooit te vergeten! Deze rondreis is een absolute aanrader wanneer u in één vakantie het beste van Vietnam wilt zien!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Vraag reisvoorstel aan


Route individuele rondreis Vietnam: Hanoi – Sapa – Bai Tu Long Bay – Ninh Binh – Hué – Hoi An – Ho Chi Minh City – Mekong Delta – Mui Ne

Dag 1 – Aankomst Hanoi

Uw individuele rondreis Vietnam is begonnen! Aankomst op het vliegveld van Hanoi. Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door uw gids en chauffeur. Vervolgens wordt u naar uw hotel in het centrum van de stad gebracht.

Hanoi is de bruisende hoofdstad van Vietnam en een leuke stad om te bezoeken. Tijdens de Franse overheersing van Azië was Hanoi de hoofdstad van Frans Indochina. Het Franse verleden is nog goed te zien in de stad, met name in de brede boulevards en oude villa’s. Neemt u, voor een eerste indruk van de stad, deze middag de hop-on-hop off bus en geniet van een panoramisch uitzicht over Hanoi.

Overnachting in Hanoi Boutique Hotel, 3*, inclusief ontbijt

Dag 2 – Hanoi

Na het ontbijt gaat u per fiets enkele hoogtepunten van Hanoi bezichtigen. Ook bezoekt u de verborgen juweeltjes van de stad die de meeste toeristen niet te zien krijgen. U krijgt twee kanten van de stad te zien, het gebied waar de rijke mensen wonen en het gebied waar de arme mensen leven. In dorpjes en op het eiland van de Rode rivier. Tijdens de tour fietst u off-road door kleine straatjes en smalle steegjes naar de must-see bezienswaardigheden zoals Hanoi Opera House en langs de keramische weg naar de Long Bien-brug.

Overnachting in Hanoi Boutique Hotel, 3*, inclusief ontbijt en lunch

Dag 3 – Hanoi – nachttrein naar Sapa

Deze dag is tot aan vertrek ter vrije besteding. Bezoek het mausoleum van president Ho Chi Minh, het voormalige presidentspaleis, het huis van Ho Chi Minh, de pagode met één pilaar, de Tran Quoc-pagode (de mooiste pagode in Hanoi), de Tempel van de Literatuur (de eerste universiteit in Vietnam gesticht in 1070), Ngoc Son tempel en het Hoan Kiem-meer.

In de avond wordt u opgehaald en per auto met uw gids naar het treinstation gebracht. U zult hier de aan boord gaan van een comfortabele slaaptrein naar Lao Cai (zonder gids).

Overnachting aan boord van de nachttrein

Dag 4 – Aankomst Sapa per nachttrein

U arriveert vroeg in de ochtend in Lao Cai, waar uw lokale gids u opwacht. U wordt naar Sapa gebracht waar u zult ontbijten.

Na het ontbijt gaat u bergafwaarts naar het Sin Chai-dorp waar de zwarte Hmong minderheid leeft. Vanaf de voet van het Hoang Lien-gebergte gaat u de berg op. Zodra u de top heeft bereikt, maakt u een trektocht met spectaculair uitzicht en daalt u vervolgens geleidelijk af naar het dorp Cat Cat, waar u luncht de buurt van een waterval. ‘s Middags neemt u een route door de bergen. U geniet van een prachtig landschap terwijl u langs een smalle rivier wandelt en uiteindelijk aankomt in het Y Linh Ho-dorp van de Black Hmong-minderheid, waar u kunt uitrusten op een mooie plek in de buurt van de rivier. De trektocht duurt ongeveer 5 uur. Aan het eind van de dag wordt u naar uw hotel gebracht.

Overnachting in Azure Sapa hotel, 4*, inclusief ontbijt

Dag 5 – Sapa – nachttrein naar Hanoi

Vandaag bezoekt u een ​​markt voor minderheden tijdens uw individuele rondreis Vietnam. Naast een trekking door Sapa zijn etnische markten een bijzonder hoogtepunt in dit gebied. U ontmoet veel etnische minderheden en geniet van het unieke leven in het verre noorden. De markt is een plek waar diverse soorten goederen en lokale producten uitgewisseld worden tussen de verschillende groeperingen. Er zijn veel van deze markten gedurende de week, maar op zaterdag en zondag zijn er meer kleurrijke bergstammen en natuurlijk meer toeristen te vinden.

Later op de dag gaat u terug naar Lao Cai en wordt u naar het treinstation gebracht voor de nachttrein terug naar Hanoi . U reist zonder gids naar Hanoi.

Overnachting aan boord van de nachttrein

Dag 6 – Aankomst Hanoi per nachttrein – Bai Tu Long Bay (Ha Long Bay)

U arriveert vroeg in de ochtend in Hanoi. U wordt opgehaald door uw chauffeur en naar een restaurant gebracht waar u gaat ontbijten. Hierna heeft u een paar uur ter vrije tijd  besteding.

Vervolgens naar Ha Long (zonder gids). U gaat aan boord van een luxe, lokale boot. De komende twee dagen geniet u heerlijk tijdens uw individuele rondreis Vietnam aan boord van een traditioneel Vietnamese jonk. U vaart langs de prachtige eilandjes en rotsformaties van Bai Tu Long Bay. Bai Tu Long Bay is net zo mooi als het naastgelegen Ha Long Bay, maar veel rustiger en minder toeristen. De regio is een van de belangrijkste hoogtepunten van Vietnam en behoort tot UNESCO werelderfgoed.

Aan boord van de Jonk wordt u welkom geheten met een welkomstdrankje en briefing. Daarna geniet u van het panoramische uitzicht op de rotsformaties. U gaat kajakken in het gebied Cap La -Tra San. Aan het eind van de middag keert u terug naar het schip waar u aan boord dineert en overnacht.

Overnachting aan boord van de Dragon’s Pearl Junk, 4*, inclusief lunch & diner

Dag 7 – Bai Tu Long Bay – Ninh Binh

In de vroege ochtend ontbijt u in de frisse buitenlucht, terwijl u geniet van het prachtige uitzicht over het landschap van Bai Tu Long Bay. Daarna bezoekt u het vissersdorp Vung Vieng per rustieke roeiboot. Hierna vaart u terug naar de haven en rijdt u verder naar het dorp Yen Duc. Hier woont u een traditionele waterpoppenshow bij. Later op de middag volgt uw transfer naar Ninh Binh.

Ninh Binh is een schitterende regio, met wonderschone natuur en staat bekend als ‘Ha Long Bay op het land’. De prachtige omgeving maakt Ninh Binh één van de hoogtepunten van Vietnam! U verblijft in een prachtig gelegen hotel met uitzicht op de bergen en rijstvelden.

Overnachting in Tam Coc Rice Fields Resort, 3*, inclusief ontbijt

Dag 8 – Ninh Binh – nachttrein naar Hué

Vandaag doet u een fietstocht waarbij u de landelijke dorpjes en de vallei rondom Ninh Binh gaat verkennen. Uw gids neemt u mee langs de rivier, door de rijstvelden en langs de kalkstenen bergen. Daarna maakt u een geweldige boottocht naar de grotten van Trang An. Het adembenemende Trang An is een verzameling van 31 valleien, 50 grotten en is het thuis van 600 verschillende soorten flora en meer dan 200 soorten fauna, waarvan vele in ‘Vietnam’s Red Data Book’ (een lijst van zeldzame en bedreigde inheemse dieren- en plantensoorten van Vietnam) vermeld staan. Geniet van deze heuse hemel op aarde tijdens uw individuele rondreis Vietnam!

Optioneel kunt u ‘s middags een excursie maken naar het Cuc Phuong Nationaal Park. Een bezoek aan het park is een geweldige kans om de prachtige natuur van Vietnam van dichtbij te bekijken.

‘s Avonds wordt u naar het treinstation gebracht waar u op de nachttrein naar Hué stapt. U reist zonder gids.

Overnachting aan boord van de nachttrein

Dag 9 – Aankomst in Hué per nachttrein

Aankomst per nachttrein in Hué. U wordt opgehaald op het treinstation door uw gids en uw chauffeur en naar uw hotel gebracht. Na het ontbijt gaat u Hué verkennen.

Hué was van 1802 tot 1945 de keizerlijke hoofdstad van Vietnam. De stad ligt op de voormalige grens van Zuid- en Noord-Vietnam en is rijk aan historie, cultuur en wordt omringd door prachtige plattelandslandschappen. Het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het voormalige paleis en de keizerlijke graven zijn nog steeds de mooiste plekken van de stad.

U bezoekt vandaag Imperial City en de Verboden Paarse Stad, gebouwd in de 19e eeuw voor de Keizers van de Nguyen-dynastie. Hierna wordt u naar de tempel van Tu Hieu gebracht, gelegen op een lage heuvel in de Thuy Xuan commune van de stad Hué. Ook bezoekt u de tombes van Kinh Khai Dinh.

Overnachting in Alba Spa hotel, 4*, inclusief ontbijt

Dag 10 – Hué

’s Ochtends wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de drakenboot gebracht bij Toa Kham Wharf. U vertrekt naar Thuy Bieu Village, een oud dorp gelegen aan de zuidelijke oever van de Parfumrivier. Het dorp ligt op slechts 6 km van het centrum van de stad Hué en heeft nog steeds veel historische overblijfselen, waaronder het oude tuinhuis-systeem. Dit zijn typische tuinen met de meest bekende landbouwproducten zoals pomelo, jackfruit, ananas en aardbeien.

Bij aankomst op Thuy Bieu Wharf maakt u een fietstocht door schaduwrijke pomelo-tuinen en bereikt u als eerst de Luong Quan-tempel. Vervolgens bezoekt u een familie die zijde schildert. Hierna fietst u verder naar een oud tuinhuis, beroemd vanwege zijn 100-jarige bestaan en het dient als modelhuis in de omgeving. Dan volgt een kookles, waarbij u de lunch bereidt met lokale ingrediënten. Na de fietstocht is het tijd om te ontspannen met een kruiden-voetenbad. Daarna weer terug naar uw hotel per auto en is de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting in Alba Spa hotel, 4* , inclusief ontbijt

Dag 11 – Hué – Hai Van Pass – Hoi An

Na het ontbijt verlaat u Hué en reist u achterop een brommer naar Hoi An. Onderweg maakt u enkele stops. De eerste stop is Elephant Springs, waar u kunt zwemmen in vers bronwater. Vervolgens stopt u om mooie foto’s te maken op Lang Co Beach voordat u de reis voortzet over de Hai Van Pass. Dit wordt ook wel de Wolkenpas genoemd en is het mooiste deel van de reis. De reis tussen Hué en Hoi An bedraagt zo’n 160 kilometer, maar vanwege de slingerwegen en hoogteverschillen trekt u hier een volledige dag voor uit. Vanaf de Hai Van Pass heeft u spectaculair uitzicht over de baai. Onderweg ziet u het Vietnamese platteland, lokale vissersdorpen en mooie meren. De Hai Van Pass is naar onze mening absoluut één van de hoogtepunten van uw individuele rondreis Vietnam!

Later op de dag komt u aan in de lampionnenstad Hoi An, het meest sfeervolle stadje van Vietnam. De kleurrijke straten van deze stad en de uitstekende sfeer maken het een heerlijke plek om een paar dagen te verblijven. Met genoeg leuke dingen om te doen, tientallen goede restaurants, een fijn strand en koloniale straatjes hoeft u zich er zeker niet te vervelen. Overal in de straten hangen gekleurde lampionnen. Hoi An is klein en met de fiets komt u overal gemakkelijk. Binnen 20 minuten staat u buiten de stad, midden tussen de groene rijstvelden.

Overnachting in Hoi An Ancient House Resort & Spa, 4*, inclusief ontbijt

Dag 12 – Hoi An

U bezoekt deze ochtend de My Son Sanctuary, een UNESCO-werelderfgoedlocatie dat een goed voorbeeld is van de oude Champa-beschaving in het zuidelijke deel van Vietnam. My Son was ook een politiek centrum en een koninklijke begraafplaats, het complex bestaat uit meer dan 70 structuren gewijd aan hindoegoden en godinnen, en de meest opvallende, Shiva, werd beschouwd als de beschermer van de koningen van de Champa.

‘s Middags gaat u een wandeltour doen door de smalle maar rustige straten van Hoi An om de Fujian Congregation Hall, de 400 jaar oude Japanse overdekte brug, de oude huizen en de Hoi An-markt te bezoeken.

Overnachting in Hoi An Ancient House Resort & Spa, 4*, inclusief ontbijt

Dag 13 – Hoi An

Deze ochtend en middag zijn ter vrije besteding.

Aan het einde van de middag gaat u een geweldige foodtour per fiets doen. U ervaart een scala aan eten tijdens verschillende stops. We beloven dat u niet hongerig teruggaat naar uw hotel en we hopen dat u na afloop de echte smaak van Hoi An heeft ervaren. U zult enkele van de traditionele gerechten van Hoi An ontdekken, waaronder:

Banh Mi: De kenmerkende Vietnamese sandwich met de hand gemaakt door royalty, de Banh Mi Koningin.

Banh Xeo: Geen foodtour in Hoi An is compleet zonder deze zinderende rijst pannenkoek delicatesse. We hebben een lokaal restaurant geselecteerd waar u als familie wordt verwelkomd en dineert als een inwoner.

Overnachting in Hoi An Ancient House Resort & Spa, 4*, inclusief ontbijt

Dag 14 – Hoi An – Ho Chi Minh City

In de ochtend wordt u per transfer naar het vliegveld van Danang gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst op de luchthaven van Ho Chi Minh City wordt u opgehaald en per transfer naar uw hotel gebracht.

Ho Chi Minh City is met 4,5 miljoen inwoners de grootste stad van Vietnam. Voorheen heette de stad Saigon. In 1976 werden Noord- en Zuid-Vietnam herenigd en veranderde de naam van de stad van Saigon naar Ho Chi Minh City. Vandaag de dag noemen veel Vietnamezen en ook toeristen de stad overigens nog steeds Saigon. De 25 jaar voor de hereniging was Saigon tijdens de Vietnamoorlog de standplaats van de Amerikaanse militairen. De stad kreeg dus westerse invloeden en hierdoor voelt Ho Chi Minh City ook veel meer westers aan dan andere bestemmingen in Vietnam. De rijke Vietnamezen werken en wonen voornamelijk in Ho Chi Minh City. Het is ook de enige stad in Vietnam waar veel wolkenkrabbers, luxe auto’s en een zakendistrict te vinden zijn.

Deze middag doet u een sightseeingtour door Ho Chi Minh City en bezoekt u onder meer: ​​The Reunification Hall (het voormalige presidentspaleis), Ben Thanh Markt, het postkantoor, de Notre Dame, Thien Hau-pagode en het War Remnants Museum. ‘s Middags geniet u van Vietnams beroemdste sandwich, Banh Mi.

Overnachting in Elios Hotel, 3*, inclusief ontbijt

Dag 15 – Ho Chi Minh City

Deze ochtend rijdt u naar Cu Chi Underground Tunnels. Cu Chi, gelegen op 60 kilometer van Ho Chi Minh City, wordt nu beschouwd als een heroïsch district vanwege zijn rol tijdens de Amerikaanse oorlog in Vietnam. Het is legendarisch vanwege het netwerk van tunnels, dat zich uitstrekt over meer dan 135 mijl (220 km). Het is een populaire bestemming voor zowel Vietnamese als buitenlandse bezoekers. In de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel in Ho Chi Minh City.

Optioneel kunt u vanavond een foodtour achterop een Vespa maken. De tour zorgt voor een onvergetelijke avond vol eten en drinken, plezier en avontuur op een vintage Vespa. U proeft hapjes en drankjes in authentieke lokale restaurants en geniet van enkele van de beste lokale gerechten van Saigon. Vervolgens rijdt u langs beroemde bezienswaardigheden van Saigon terwijl u het drukke verkeer omarmt. U gaat ook naar een coffeeshop in Vietnamese stijl met speciale livemuziek en sluit de avond af in een gezellige muziekbar waar de nieuwe generatie Vietnamezen tot rust komen en pronken met hun unieke kleding- en dansstijlen.

Overnachting in Elios Hotel, 3*, inclusief ontbijt

Dag 16 – Ho Chi Minh City – Mekong Delta

Vandaag gaat u op weg naar de Mekong Delta tijdens uw individuele rondreis Vietnam. De Mekong Delta is een bijzondere regio in Zuid-Vietnam. Met de rivier Mekong en zijn web van zijtakken, verbindende kanalen, woonboten en drijvende markten is het een bijzonder gebied. De delta is met zijn wondere wereld van waterwegen groen en vruchtbaar en misschien wel een van de mooiste regio’s van het land. Het is de rijstschuur van Vietnam met mooie groene rijstvelden.

U gaat een fietstour doen waarbij u de omgeving van de Mekong verkent en leert over het dagelijks leven van de lokale bevolking. U fietst langs de rivier. Onderweg komt u langs een schooltje en in de buurt van de veerhaven kunt u een kleine plattelandsmarkt bezoeken. Vervolgens neemt u met uw fiets de veerboot, waarna u door een rustig dorp fietst. Onderweg komt u fruitboomgaarden (jackfruit, guave) tegen, bezoekt u huizen van de lokale bevolking en bewondert u de velden met groenten, rijst en apenbruggen. Ook bezoekt u een kleine tempel, waar u mooie foto’s van kunt maken. Hierna fietst u terug naar het startpunt langs de rivier en stopt u nog even om van vers fruit te genieten en thee te drinken in een lokaal tuinhuis.

Daarna wordt u naar uw homestay gebracht. Een homestay is een verblijfplaats voor toeristen welke gerund wordt door lokale mensen die uiterst gastvrij zijn. Het is vergelijkbaar met en kleine bed & breakfast. Het is kleinschalig en u komt veel in contact met de eigenaren ervan, die voor u koken en voor uw zorgen. Een bijzondere ervaring dus!

Overnachting in homestay My Thuan, inclusief ontbijt

Dag 17 – Mekong Delta – Ho Chi Minh City

‘s Ochtends vroeg wordt u opgehaald door uw gids en per auto naar de pier van Ninh Kieu gebracht.

Hier stapt u op de boot. U brengt een bezoek aan de drijvende markt van Cai Rang, een must om te zien in Can Tho. Uw gids vertelt u over de geschiedenis van de markt en het lokale leven aan de rivier.

Tijdens de tour bezoekt u een traditioneel noedelhuis waar u onder de indruk zult zijn van de kleurrijke noedels en hoe deze bereid worden. U krijgt een heerlijke noedel-pizza voorgeschoteld. Hierna stapt u wederom op de fiets voor een bijzondere fietstocht. U fietst door authentieke dorpjes, tropische boomgaarden en over slingerende plattelandsweggetjes. Af en toe maakt u een stop om apenbruggen en smalle kanalen te passeren. Ook brengt u een bezoek aan een biologische cacaoboerderij waar u informatie krijgt over cacao en hoe chocolaatjes, wijnen en cosmetica gemaakt worden. Neem een ​​glas cacaomelk en proef cacaowijn alvorens de tour eindigt bij de Tran brug. Hier wordt u opgehaald en terug naar Ho Chi Minh City gebracht, waar u in de middag zult aankomen.

Overnachting in Elios Hotel, 3*, inclusief ontbijt

Dag 18 – Ho Chi Minh City – Mui Ne

Vandaag reist u per pendelbus (samen met andere reizigers) naar Mui Ne om de laatste dagen van uw individuele rondreis Vietnam aan het strand door te brengen.

Mui Ne is een kustplaatsje aan de zuidkust van Vietnam. Voorheen was Mui Ne een rustig vissersdorpje waar reizigers op het strand kampeerden, maar ondertussen is Mui Ne ontdekt door het toerisme en zijn er langs de kuststrook hotels en resort gebouwd. Toch heeft Mui Ne nog wel haar charme en een relaxte sfeer. Daarnaast staat het plaatsje bekend als de beste surflocatie van Vietnam. Er zijn diverse surfscholen waar ook lessen worden aangeboden.

Overnachting in Allezboo Beach Hotel, 4*, inclusief ontbijt

Dag 19 / dag 20 – Mui Ne

Deze dagen zijn ter vrije besteding.  Onze tips:

Bezoek de zandduinen van Mui Ne. De rode duinen, zoals de naam al doet vermoeden, hebben roodbruin zand waardoor u er mooie foto’s kunt maken. Zand-rodelen is hier een veel voorkomende activiteit. De beste tijd om te duinen te bezoeken is vroeg in de ochtend of laat in de middag, omdat het zand overdag erg heet kan worden.

Een andere tip voor een uitstapje is een bezoek aan de Fairy Spring, een sprookjesachtig landschap dat is uitgesleten door een rustig stroompje water. Het water heeft zich door de eeuwen heen een weg gebaand door het roodbruine berglandschap met bijzondere rotsformaties als resultaat. Het is de mooie plek om te wandelen en foto’s te maken.

Overnachtingen in Allezboo Beach Hotel, 4*, inclusief ontbijt

Dag 21 – Mui Ne – Ho Chi Minh City

U verlaat Mui Ne en wordt naar de luchthaven van Ho Chi Minh City gebracht. Hier stapt u op de vlucht richting Nederland. Einde van een bijzondere individuele rondreis Vietnam!

Vraag reisvoorstel aan

Prijsindicatie

Vanaf € 2.295,- per persoon bij 2 personen

Inbegrepen: alle overnachtingen, vermelde maaltijden, vermelde vervoer, vermelde treintickets (deelcabine voor 4 personen), binnenlandse vlucht van Danang naar Ho Chi Minh City, vermelde activiteiten inclusief entreegelden voor bezoeken aan de vermelde bezienswaardigheden, lokale Engelssprekende gidsen, eventuele visumautorisatiebrief

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, overige entreegelden bezienswaardigheden, fooien, persoonlijke uitgaven, overige maaltijden, visumstempelkosten bij aankomst op de luchthaven in contanten te voldoen (USD 25 per persoon)

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Vraag reisvoorstel aan
Sapa - individuele rondreis Vietnam - Puur Azië
Hoi An lampionnen - individuele rondreis Vietnam - Puur Azië
Mekong delta drijvende markt - individuele rondreis Vietnam - Puur Azië

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een rondreis door Vietnam en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Wilt u de rondreis verlengen, inkorten of andere bouwstenen in deze reis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar Vietnam met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen rondreis is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan