Project omschrijving

Individuele rondreis West-Maleisië:

Aapjes kijken in het oerwoud van Taman Negara

Taman Negara is een van de oudste regenwouden ter wereld, geschat zo’n 130 miljoen jaar oud, en is dus een absolute must tijdens uw rondreis door Maleisië. Flora en fauna floreren in het gigantische landschap en bieden een schat aan ontdekkingen en avonturen voor natuurliefhebbers en eco-toeristen. Wilt u terug naar de natuur of gewoon even ontsnappen aan de drukte tijdens uw vakantie in Maleisië, een bezoekje aan dit ongerepte groene regenwoud biedt de perfecte kans om even helemaal te ontspannen. Taman Negara is een absolute aanrader om aan te doen tijdens uw rondreis en mag niet ontbreken in uw vakantie naar West-Maleisië!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis West-Maleisië: Kuala Lumpur – Taman Negara 

Dag 1 – Kuala Lumpur – Taman Negara

Uw rondreis over Maleisië gaat van start. Vanaf Kuala Lumpur reist u per bus (samen met andere reizigers) in 4 uur naar Kuala Tahan. Vanaf hier steekt u met een bootje de rivier over naar uw verblijf voor de komende dagen.

U verblijft in het Mutiara Taman Negara Resort, een resort gericht op ecotoerisme waar u een unieke ervaring wordt beloofd met basisbenodigdheden, maar ook voldoende modern comfort, te midden van prachtige natuur en wildlife. Na aankomst heeft u de tijd om u op te frissen en uw tas uit te pakken. U kunt vanavond gaan dineren bij het resort, maar u kunt ook met een bootje de rivier oversteken en daar bij een van de (boot)restaurantjes gaan eten. Tijdens de wandeling naar het restaurant heeft u al de kans op het zien van wild, variërend van insecten tot hagedissen tot fazanten, everzwijnen, aapjes, neushoornvogels en nog veel meer.

Na het avondeten wordt u meegenomen op een ontdekkingstocht door de jungle tijdens een avond jungle wandeling. Maak kennis met planten en insecten die bij het donker worden tot leven komen. Maak kans op het spotten van dieren van dichtbij bij de observatie schuilplaats.

Overnachting in Taman Negara, inclusief ontbijt

Dag 2 – Taman Negara

Vandaag neemt u de buitengewone natuurlijke schoonheid van het gebied in u op tijdens een tour. U trekt door het weelderige oerwoud. Beklim Teresek Hill, vanaf 334 meter hoogte heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de omgeving. Steek vervolgens de Canopy Walkway over, ’s werelds langste hangbrug, 40 meter boven de grond en 530 meter lang. Op grote hoogte heeft u adembenemende uitzichten over het woud!

’s Middags gaat u aan boord van een longtailboot naar de waterval van Lata Berkoh. Geniet van de prachtige natuur die u langs de waterkant passeert. Bij de waterval heeft u de mogelijkheid om te zwemmen in de heldere wateren van een natuurlijk jacuzzi. Stop onderweg bij de Fish Sanctuary, hier heeft u de mogelijkheid om te snorkelen tussen zoetwatervissen.

Overnachting in Taman Negara, inclusief ontbijt

Dag 3 – Taman Negara – Einde

Na het ontbijt neemt u afscheid van de jungle en vervolgt u uw rondreis door West-Maleisië. U wordt per boot naar de overkant gebracht, naar Kuala Tahan. Vanaf hier staat uw huurauto klaar of reist u per bus (samen met andere reizigers) weer terug naar Kuala Lumpur.

Buiten bovenstaande activiteiten is er nog veel meer te doen in Taman Negara! Zo kunt u hier ook grotten ontdekken, vissen, een nederzetting van de oorspronkelijke bewoners oftewel Orang Asli bezoeken, overnachten bij een wildlife observatie schuilplaats, bergbeklimmen en een andere waterval bezoeken. Het is dus uitstekend mogelijk om extra dagen aan bovenstaande rondreis toe te voegen.

Prijsindicatie

De prijs voor deze reis is op dit moment nog op aanvraag.

Inbegrepen: alle overnachtingen, vermelde maaltijden, vermelde vervoer

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, entreegelden, eventuele camera/video fees, fooien, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een vakantie in Maleisië en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Prijs is op aanvraag en afhankelijk van reisperiode, aantal reizigers, reisduur, enz. Wilt u de reis inkorten, verlengen of meerdere bouwstenen in één Maleisië rondreis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw rondreis door Maleisië met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen vakantie is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan