Individuele rondreis West-Maleisië:

Eilandhoppen & duiken langs de oostkust

Idyllische bounty eilandjes staan u te wachten wanneer u gaat eilandhoppen langs de oostkust van West-Maleisië. Bedekt met jungle, witte stranden en kristalheldere zee. Perhentian en Redang zijn de bekende en meer toeristische eilanden. Lang Tengah daarentegen is veel rustiger en minder ontwikkeld. Alle drie de eilanden zijn een uitstekend uitgangspunt als u wilt gaan duiken of snorkelen en staan hier ook om bekend, maar u kunt hier ook heerlijk relaxen en genieten van zon, zee en strand. Van ongeveer november t/m februari zijn de resorts op de eilanden grotendeels gesloten vanwege de moesson. Neemt u voldoende cash mee wanneer u naar de eilanden reist want er zijn (nog) geen pinautomaten aanwezig op de eilanden. Eilandhoppen langs de oostkust is een absolute aanrader tijdens uw vakantie naar Maleisië!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.

Route rondreis West-Maleisië: Perhentian – Lang Tengah – Redang

Dag 1 – Aankomst Perhentian

U vaart van de Kuala Besut jetty naar Pulau Perhentian. Het is ongeveer drie kwartier varen maar houdt u er rekening mee dat de boot ook de andere opvarenden zal afzetten bij hun resort.

De Perhentian eilanden bevinden zich aan de noordoostzijde van Maleisië en bestaan uit Pulau Perhentian Besar en Pulau Perhentian Kecil. Besar wordt ook wel gezien als het grotere en rustige eiland, waar Kecil als het kleine en drukke eiland wordt bestempeld. Over het algemeen vindt u de beste accommodatie op Besar. Beiden zijn uitermate geschikt voor snorkel- en duikliefhebbers. Ook voor diegene die het duiken wil leren is Perhentian perfect gezien de voordelige prijzen. De onderwaterwereld is dan ook reden nummer 1 voor een bezoek aan deze eilandengroep. Verder zult u er geen wegen aantreffen maar zogenaamde junglepaden die u naar een verlaten strand of strand van een resort leiden. Om u van het ene naar het andere eiland te verplaatsen varen er watertaxi’s.

Overnachting in Coral View Island Resort, inclusief ontbijt

Dag 2 / dag 3 – Perhentian

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Huur een kayak en ga op zoek naar de meest mooie en verlaten stranden, laat de watertaxi u naar het andere eiland brengen of probeer het lekkere eten van het restaurant Paradise, Tuna Bay Resort of van het Coral View Resort.

Perhentian staat als waar duikparadijs bekend dus neem zeker een kijkje onder water. Door het ietwat ‘platte’ landschap geeft het eiland u echt een bountygevoel. Er zijn voldoende goede duikscholen te vinden op het eiland waar u terecht kunt. Omdat de kustlijn vrij ondiep is, is Perhentian perfect voor snorkelaars. Pal voor het Coral View Resort treft u een goede snorkelplek.

Overnachtingen in Coral View Island Resort, inclusief ontbijt

Dag 4 – Perhentian – Lang Tengah

Vandaag verlaat u Perhentian om af te reizen naar Lang Tengah. U wordt opgehaald bij uw resort en vaart per privéboot naar Lang Tengah.

Het eiland Lang Tengah ligt tussen Perhentian en Redang in. Het is een nog vrij onbekend eiland waardoor u de kans heeft hier te verblijven met nog weinig andere toeristen. Het is vrij klein, u vindt er dan ook maar 3 resorts aan de westkust en dat is het. Er zijn verder geen winkeltjes of restaurants, puur genieten! De meeste bezoekers komen hier dan ook voornamelijk voor de rust, de hagelwitte stranden en perfecte duikcondities. Er is namelijk weinig stroming en goed zicht. Maar vergeet ook zeker de natuur niet. Het eiland is namelijk begroeit met tropisch regenwoud waardoor u een prima trekking kunt maken. Lang Tengah; een klein paradijs!

Overnachting in D’Coconut Lagoon, inclusief ontbijt

Dag 5 – Lang Tengah

Deze dag is ter vrije besteding. Geniet van het ware paradijsje waar u verblijft en ga zeker snorkelen of duiken.

Overnachting in D’Coconut Lagoon, inclusief ontbijt

Dag 6 – Lang Tengah – Redang

U wordt opgehaald bij uw resort en vaart per privéboot van Lang Tengah naar het eiland Redang.

Redang ligt aan de oostkust van West-Maleisië en is één van de grootste en meest ontwikkelde eilanden. Redang bestaat uit een eilandengroep van 9 welke samen een beschermd zee reservaat (marine park) vormen. Dit is dan ook de reden waarom het duiken hier echt adembenemend mooi is. De rest van de eilandengroep zijn onbewoond.

Het eiland is met name geschikt voor de wat luxere reiziger, de resorts zijn goed en van alle gemakken voorzien, het prijsniveau ligt hier dan ook iets hoger dan op de andere oostelijk gelegen eilanden. Op Redang vindt u een junglegebied waardoor verschillende wandelingen zijn uitgezet. Vraagt u naar een kaart in uw resort en volg de paden. Wandel bijvoorbeeld naar de top van Redang Hill (359 meter) of Kampung Air, het grootste dorp van Redang.

Overnachting in Taaras Beach & Spa Resort, inclusief ontbijt

Dag 7 / dag 8 – Redang

Deze dag is ter vrije besteding. Geniet van de onderwaterwereld, maak een wandeling of huur een kajak.

Overnachtingen in Taaras Beach & Spa Resort, inclusief ontbijt

Dag 9 – Vertrek Redang

U gaat naar de pier. Met de boot vaart u naar het vasteland, naar de jetty van Merang. Vanaf hier reist u verder naar uw volgende bestemming. Einde van een heerlijk strandverblijf.

Prijsindicatie

Vanaf € 530,- per persoon bij 2 personen

Inbegrepen: alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt, vermelde boottransfers

Niet inbegrepen: vliegtickets, marine park conservatie fees, optionele activiteiten, eventuele entreegelden, eventuele camera/video fees, fooien, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een rondreis door West-Maleisië en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Wilt u de rondreis verlengen, inkorten of andere bouwstenen in deze reis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar West-Maleisië met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen rondreis is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan