Project Description

Individuele rondreis Thailand:

Hoogtepunten van Thailand

Thailand is een prachtig land. Er is van alles te zien en te beleven. Het land heeft prachtige natuur en wildlife, culturele hoogtepunten en oogverblindende eilanden. Tijdens deze rondreis bezoekt u de échte hoogtepunten van Thailand. Tot slot geniet u aan het prachtige strand het eiland Koh Samet. Deze rondreis is een absolute aanrader wanneer u in één vakantie het beste van Thailand wilt zien!

Bekijk hieronder reisroute en prijsindicatie.


Reisroute: Bangkok – Kanchanaburi – Ayutthaya – Sukothai – Chiang Mai – Koh Samet

Dag 1 – Aankomst Bangkok

Aankomst op het vliegveld van Bangkok. Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok staat er een medewerker van onze lokale partner klaar om u naar uw hotel in Bangkok te brengen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Bangkok is de bruisende hoofdstad van Thailand. Een stad waar u zich niet hoeft te vervelen, maar ook eentje met veel tegenstrijdigheden. Hypermoderne warenhuizen staan pal naast 200 jaar oude dorpshuisjes, goed onderhouden en in goud beklede tempels grenzend aan oude en nalatige steegjes en kleine primitieve eetstalletjes worden overschaduwd door luxueuze bars en restaurants in de top van torenhoge wolkenkrabbers. Dit is de charme van Bangkok en samen met de gastvrijheid van de Thai gaat u het hier geweldig vinden!

Het zal geen enkel probleem zijn om vrije tijd in te vullen want Bangkok heeft veel te bieden! Naast de vele shoppingmalls, zoals bv Siam Discovery; Terminal 21 en Siam Paragon (luxe) zijn er tal van leuke markten te bezoeken. Thailand’s grootste markt, Chatuchak genaamd, ooit begonnen als vlooienmarkt op Sanam Luang, is een markt met meer dan 8000 kraampjes.

Ook leuk (in de avonduren) is de nachtmarkt Asiatique The Riverfront aan de oever van de Chao Phraya Rivier of breng een bezoekje aan het hoogste gebouw van Thailand, de Baiyoke Sky Tower. Op de 84e verdieping heeft u een geweldig uitzicht over de stad en op de 79e verdieping kunt u heerlijk lunchen.

Overnachting in Nuovo City Hotel, 4*, inclusief ontbijt

Dag 2 – Bangkok

Vandaag gaat u Bangkok verkennen! U brengt eerst een bezoek aan de grootste bloemenmarkt van Thailand. Wandel rond en geniet van de vele geuren en kleuren volop en dat 24 uur per dag want de markt sluit nooit. De drukste tijd is van 2 tot 5 uur in de ochtend.

Na de bloemenmarkt gaat u op pad met een traditionele tuktuk. U bezoekt de meest belangrijke bezienswaardigheden zoals het Grand Palace van Bangkok met de Wat Phra Keow (tempel). Dit paleis was van 1782 tot 1946 de officiële residentie van het koningshuis en blijft de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. De paleizen inclusief de troonzaal zijn architectonisch een groot meesterwerk en trekken dagelijks duizenden bezoekers. De felle kleuren van de paleizen die in hun schoonheid in de zon weerspiegelen zijn zelfs in werkelijkheid bijna “oogverblindend”!  De Wat Phra Keow tempel is de meest vereerde plek van het land en herbergt de beroemde smaragden boeddha die dagelijks door duizenden bezoekers wordt aanbeden! Aansluitend een bezoek aan de er naast gelegen Wat Pho, het grootste tempelcomplex van Bangkok. Wat Pho herbergt o.a. een liggende boeddha van maar liefst 46 meter lengte en 15 meter hoogte. Ook is Wat Pho de bakermaat van de traditionele Thaise massage en worden hier dagelijks massage lessen gegeven die al om 5 uur in de ochtend beginnen.

In de middag geniet u volop tijdens een fietstocht van het ware karakter van Bangkok. U ziet het Bangkok uit de tijd dat het nog een stad was met een rustiger levenstempo en het stadsleven zoals vandaag de dag nog ver te zoeken was. U fietst deels door China Town, door kleine woongemeenschappen en over smalle paden waar u geniet van flora en fauna. In dit deel van Bangkok komen nog maar nauwelijks auto’s en vormt dit een groot contrast met de files en drukte van de stad. Bijna iedereen die u tegenkomt wuift u vriendelijk tegemoet en schoolkinderen zwaaien u glimlachend na. Een geweldige en relaxte fietstocht waarbij u na afloop met recht kunt zeggen “nu hebben we het echte Bangkok gezien”.

Overnachting in Nuovo City Hotel, 4*, inclusief ontbijt

Dag 3 – Bangkok – Kanchanaburi

Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald. U gaat naar de beroemde drijvende markt van Damnoen Saduak waar u het laatste stuk een boottocht door de kanalen zult maken met een longtailboot. Deze markt ligt ongeveer 100 kilometer ten westen van Bangkok. Ondanks dat de markt tegenwoordig door massa’s toeristen wordt bezocht is het nog steeds een kleurrijk schouwspel om te zien hoe de Thai al varend hun koopwaar weet aan te bieden.

Vervolgens naar de beroemde Maeklong trein markt, in Thailand Talad Roftai genaamd. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is helemaal dicht gebouwd met o.a. parasols, manden en kisten. Komt er een trein aan, dan wordt de treinrails vrijgemaakt en kan de trein probleemloos passeren. (Helaas heeft deze trein soms enorme vertraging en kan het daadwerkelijk passeren van deze trein niet 100% worden gegarandeerd.) Het is prachtig en fotogeniek schouwspel! Vervolgens gaat u zelfs aan boord van deze unieke lokale trein. U vertrekt met de trein naar Baan Laem. De treinrit duurt een uur en u kunt genieten van de prachtige omgeving vanuit de trein. Aangekomen in Baan Laem staat een traditionele fietstaxi (samlors) voor u klaar. U maakt een tocht door Baan Laem en stopt bij bezienswaardigheden. Een leuk en traditioneel spektakel!

U rijdt verder naar Kanachanaburi aan de Rivier Kwai. Kanchanaburi ligt aan de samenvloeiing van twee rivieren, de Kwai Noi en de Kwai Yai. U bezoekt de beroemde “Bridge over the River Kwai” met zijn rijke oorlogsgeschiedenis.

U verblijft de komende nachten in een bijzondere accommodatie, de River Kwai Jungle Rafts. Uw kamer ligt op een drijvend vlot en u heeft een fantastisch uitzicht over de rivier.

Overnachting in River Kwai Jungle Rafts, 3*, inclusief ontbijt en diner

Dag 4 – Kanchanaburi

Na het ontbijt bezoekt u het oorlogsmuseum en brengt u tevens een bezoek aan Hellfire Pass waar u een wandeling maakt over het nog originele treinspoor van de oorspronkelijke dodenspoorweg die zijn naam dankt aan de vele slachtoffers die bij de aanleg van deze spoorlijn om het leven zijn gekomen. Onder het gezag van de Japanners was het op deze plaats waar de krijgsgevangenen onder erbarmelijke omstandigheden hun werk moesten verrichten. In de middag gaat u aan boord van de “Death Railway Train”. U maakt een rit over de dodenspoorweg. Tijdens de treinrit kunt u genieten van het prachtige panorama uitzicht.

Na de treinrit wordt u opgehaald en naar het Erawan National Park gebracht. U brengt een bezoek aan de Erawan waterval, een van de mooiste watervallen van Thailand! Deze waterval bestaat uit zeven ‘trappen’. De verschillende trappen zijn te bereiken via een avontuurlijk pad door de jungle. Onderaan iedere waterval is een kristalheldere poel waar u met het blote oog vissen ziet zwemmen. Hier kunt u een verfrissende duik nemen en lekker relaxen.

Overnachting in River Kwai Jungle Rafts, 3*, inclusief ontbijt en diner

Dag 5 – Kanchanaburi – Ayutthaya

Vandaag reist u verder naar uw volgende bestemming, Ayutthaya. Ayutthaya is de voormalige hoofdstad van Thailand en destijds een van de rijkste en machtigste steden van Zuidoost-Azië. Dat is nog steeds te zien aan alle tempels en paleizen die deze stad rijk is. Ayutthaya was ook een handelsstad en de eerste Europeanen hier waren de Portugezen, gevolgd door de V.O.C. die hier in 1604 voor het eerst aanlegden. Het historische belang, de ruïnes en de overige architectonische hoogstandjes van deze bijzondere stad levert Ayutthaya een plaatsje op de werelderfgoedlijst van UNESCO op.

In de middag maakt u een interessante fietstocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Ayutthaya waaronder de Wat Chai Wattanaraan, een van de mooiste tempels uit het Khmer tijdperk.

Overnachting in iuDia Hotel, 3*, inclusief ontbijt

Dag 6 – Ayutthaya – Lopburi – Sukothai

Vandaag verlaat u Ayutthaya. U rijdt in ongeveer 2 uur naar Lopburi. In Lopburi brengt u een bezoek aan de indrukwekkende apentempel.

Vervolgens rijdt u verder naar Sukhothai. Sukhothai is een kleine stad die van 1237 t/m 1350 de hoofdstad van Thailand was. De stad is nu een indrukwekkende verzameling van ruïnes en het oude koninkrijk Sukhothai. In tegenstelling tot de ruïnes in Ayutthaya zijn ze in Sukhothai goed bewaard gebleven. De meeste bezienswaardigheden zijn te vinden in het Historisch Park Sukhothai. Om de bijzondere stad te beschermen staat Sukhothai op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Overnachting in Sawadee Sukhothai Resort, 3*, inclusief ontbijt

Dag 7 – Sukothai – Lampang – Chiang Mai

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het Historisch Park Sukhothai. Hier kunt u de overblijfselen van de oude stad bezichtigen. U ziet de indrukwekkende ruïnes en de grote Boeddhabeelden. In zijn gouden jaren beschikte Sukhothai over een enorme rijkdom. De stad was onder leiding van Koning Ramkhamhaeng zijn tijd vooruit, hij streefde voor een goed leven voor iedereen. Deze koning is één van de belangrijkste koningen geweest in de Sukhothai periode. Hij was de stichter van een monarchie waarvan de tradities tot op heden nog van betekenis zijn. Met de introductie van een nieuw alfabet schiep hij de basis voor een nationale identiteit. Hij bracht zijn land rijkdom en vrede, Sukhothai was in die tijd één van de machtigste landen in Zuidoost-Azië. Koning Ramkhamhaeng was een paternalistische en welwillende koning. Zijn mensen waren blij. Sukothai was welvarend en werd goed bestuurd. Met deze stijl van het koningschap kunnen de hoogtijdagen van het koninkrijk Sukhothai gerust als een “Gouden Eeuw” worden beschouwd.

Na het bezoek rijdt u verder noordwaarts naar het plaatsje Lampang. Tijdens de autorit kunt u genieten van het bergachtige landschap. In Lampang bezoekt u de lokale markt waar veel bewoners hun dagelijkse inkopen doen. Vervolgens rijdt u in een uurtje verder naar de volgende bestemming, Chiang Mai.

Chiang Mai is de op één na grootste stad van Thailand. De stad ligt aan de oever van een rivier in een groene vallei in het bergachtige noorden. Chiang Mai werd in 1296 door Koning Mengrai gesticht en wordt ook wel de meest kleurrijke stad van Thailand genoemd. De stad beschikt nog over kilometers lange stadswallen en de oude binnenstad ademt een sfeer uit waarbij je jezelf al snel terug waant in een lang verleden. Ondanks dat de stad in de afgelopen 30 jaar enorm is gegroeid lijkt het meer op een “uit de kluiten gewassen dorp” dan een stad. In zijn “heyday” stond Chiang Mai vooral bekend om zijn vele soorten kunst, variërend van houtbewerking, schilderen en vele andere zaken. In die tijd was Chiang Mai een ware trekpleister voor handelsreizigers die hier goede deals wisten te maken. In de afgelopen 50 jaar heeft de handvaardigheid industrie een enorme groei doormaakt. De aangeboden artikelen werden zo populair dat ze over de gehele wereld worden geëxporteerd. Ook staat deze streek bekend om zijn vele olifanten die vele jaren bij boskapping in de jungle hebben gewerkt. Sinds 1987 is het kappen van bomen echter verboden en werden deze jumbo’s als het ware werkloos. In veel olifantenkampen werd een opvang gevonden en werden ze tevens een trekpleister voor het internationale toerisme. De stad is een combinatie van schitterende natuur, heilige tempels en een relaxte sfeer. Chiang Mai en omgeving is zo adembenemend mooi dat het als bijnaam ‘De roos van het Noorden’ heeft.

Overnachting in Banthai Village, 3,5*, inclusief ontbijt

Dag 8 – Chiang Mai

Na het ontbijt rijdt u de bergen in. U brengt een bezoek aan een van de belangrijkste en mooiste tempels in het noorden van Thailand, de Wat Phra Doi Suthep. Prestigieus gelegen en met een schitterende pagode is deze tempel zeker een bezoek meer dan waard. De tempel dateert uit 1346. In vroegere jaren was het een zware trek om de tempel te bereiken. In 1935 begon de overheid met de aanleg van een weg die een bezoek aan de tempel vereenvoudigde. Tegenwoordig is deze tempel zeer populair bij de Thaise bevolking. De tempel is niet alleen mooi, hier vandaan geniet men tevens van een indrukwekkend panorama over de stad Chiang Mai en zijn groene valleien. Na dit bezoek heeft u een paar uurtjes om te relaxen voordat u in de namiddag een Thaise kookcursus gaat doen.

In de middag gaat u kennis maken met de Thaise keuken. Laat u verassen door talloze ingrediënten en mooie smaken. Tijdens de kookcursus krijgt u uitleg over de Thaise keuken en komt u erachter waarom de Thaise keuken zo beroemd is. U gaat zelf aan de slag. Samen met een Thaise familie maakt u lekkere lokale gerechtenen wat u zelf heeft gekookt gaat u uiteraard ook zelf nuttigen.

Breng vanavond een bezoek aan de gezellige en beroemde avondmarkt, slenter over de markt en koop mooie souvenirtjes.

Overnachting in Banthai Village, 3,5*, inclusief ontbijt

Dag 9 – Chiang Mai

Vandaag brengt u een bezoek aan een van de mooiste natuurgebieden van het land, het Nationaal Park Doi Inthanon. Doi Inthanon is de hoogste berg van Thailand met zijn 2596 meter en staat bekend om zijn uitzonderlijke flora en fauna. Er komen diersoorten voor die elders in Thailand niet te vinden zijn, vooral bijzondere vogels. U kunt tijdens de wandeling genieten van het uitzicht en de prachtige natuur.

In de avond gaat u naar het Kantoke diner. Dit is een bijzondere eetervaring, een combinatie van klassieke Thaise dans met muziek en Thais eten.

Overnachting in Banthai Village, 3,5*, inclusief ontbijt

Dag 10 – Chiang Mai – nachttrein

Vandaag gaat u de dag doorbrengen met olifanten, een bijzondere en leerzame ervaring! U wordt opgehaald bij het hotel, verlaat Chiang Mai en rijdt naar de jungle waar de olifanten zich bevinden. Onderweg stopt u bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor de Jumbo’s. Even later arriveert u en zult u merken dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat u er bent, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleedt u zich om en gaat u de rest van de dag gekleed in een mahout (= olifanten verzorger) outfit. Vervolgens krijgt u uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geeft u ze te eten en vervolgens begint u aan een wandeling door de velden en jungle. Na deze wandeling is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaat u de rivier in en voorziet u de olifanten van een heerlijke wasbeurt, hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. Even later laat u ze alleen “ploeteren” in het verkoelende water en ziet u de olifanten in alle vrijheid genieten. Vervolgens wandelt u weer terug en is het tijd geworden om afscheid te nemen. De olifanten verdwijnen langzaam aan de jungle in waar ze de rest van de middag en nacht in alle vrijheid hun gang kunnen gaan. In de ochtend komen ze weer terug wetende dat ze eten krijgen van de Thaise mensen die de olifanten al jarenlang verzorgen. En dit is nodig want de jungle heeft hier helaas niet meer voldoende voedsel te bieden. Bovendien is er op deze manier een controle mogelijk op eventuele ziektes en verwondingen die op deze manier meestal snel kunnen worden opgelost. Een leerzame dag over het leven van de olifant. Zo kan het dus ook!

Na het bezoek aan de olifanten wordt u opgehaald en naar het treinstation gebracht waar u aan boord gaat van de comfortabele slaaptrein naar Bangkok.

Overnachting in de nachttrein

Dag 11 – Nachttrein – Bangkok – Koh Samet

In de vroege ochtend rolt de locomotief met aanhang Bangkok weer binnen. U wordt opgehaald en naar de Rayong pier gebracht (transfer). Hier gaat u aan boord van de ferry naar Koh Samet.

Koh Samet is een geliefd eiland dat vlakbij Bangkok ligt. Het is de perfecte plek om even de stad te ontvluchten. Het eiland heeft een prachtige jungle en prachtige witte zandstranden. Door de gunstige ligging heeft het eiland weinig last van het regenseizoen in Thailand. Het noorden van Koh Samet is levendig met hotels, restaurantjes en activiteiten. Het zuiden is wat rustiger en daar zijn meer luxe resorts.

Overnachting in Baan Supparod, 3*, inclusief ontbijt

Dag 12 / dag 14 – Koh Samet

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Geniet van de zon, zee en strand en kom helemaal tot rust!

Overnachtingen in Baan Supparod, 3*, inclusief ontbijt

Dag 15 – Koh Samet – Bangkok

Vandaag is het tijd om dit prachtige eiland te verlaten. U wordt per boot naar het vasteland gebracht en vervolgens naar de luchthaven van Bangkok gebracht. Hier stapt u op de vlucht richting Nederland. Einde van een bijzondere rondreis door Thailand!

Prijsindicatie

De prijs voor deze reis is op aanvraag.

Inbegrepen: alle overnachtingen in vermelde hotels, vermelde maaltijden, vermelde vervoer

Niet inbegrepen: vliegtickets, optionele activiteiten, entreegelden bezienswaardigheden, eventuele camera/video fees, fooien, persoonlijke uitgaven, overige maaltijden

Let op: de hierboven genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen en het aantal personen waarmee u reist, kan het tarief voor vervoer en verblijf soms lager of hoger uitvallen.

Vraag hier deze rondreis aan en ontvang de juiste reissom voor uw reisperiode en reisgezelschap!

Ayutthaya - individuele rondreis Thailand - Puur Azië
Strand Koh Samet - individuele rondreis Thailand - Puur Azië
Drijvende markt Damnoen Saduak - individuele rondreis Thailand - Puur Azië

Bovenstaande voorbeeldreis geeft u een idee van wat er mogelijk is tijdens een individuele rondreis door Thailand en is bedoeld als suggestie en ter inspiratie. Wilt u de rondreis verlengen, inkorten of andere bouwstenen in deze reis combineren, dan is dat natuurlijk mogelijk. Wij stellen uw vakantie naar Thailand met veel plezier volledig samen op basis van uw wensen en behoeften en geven u hierin een passend advies. Geen rondreis is hetzelfde! Wij informeren u met alle plezier over de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan