Individuele rondreis Maleisisch Borneo – reizen op maat

Borneo reizen | Vakantie Borneo | Rondreizen Borneo | Bouwstenen Borneo

Lees hier alles over individuele reizen naar Maleisisch Borneo en tref de benodigde informatie voor úw rondreis door Maleisisch Borneo. Een rondreis naar Borneo staat garant voor de meest indrukwekkende flora en fauna. Maleisisch Borneo is opgedeeld in twee provincies, Sabah en Sarawak. Terwijl Sabah meer op natuur gericht is, richt Sarawak zich meer op cultuur. Droomt u van een rondreis door een wereld van groene jungles, traditionele dorpjes, vreemde dieren en modderige trekkings naar het onbekende? Dan is Borneo the place to be voor u! Borneo belooft u al deze magische stereotypen en nog veel meer!

Bekijk onze voorbeeldreizen Maleisisch Borneo.

Rondreis Borneo,
informatie over reizen door de provincie Sabah

Provincie Sabah is één grote tropische tuin met zeer gevarieerde fauna en vele fruit houdende bomen. Dit is het land van apen, olifanten en de machtige Mount Kinabalu die rijkt tot aan de hemel. Sabah is gezegend met schitterende grotten, koraalriffen, bossen en bergen, de perfecte bestemming voor de actieve avonturier!

Beklim de granieten maanlandschappen naar de top van Mount Kinabalu voor een ultieme Borneo zonsopkomst. De modderige Kinabatangan rivier stroomt door de jungle, een ware thuishaven van fluorescerende vogels en brutale makaken. Neem uw verrekijker mee als u de rivier bezoekt, kans is groot dat u een neushoornvogel spot of met een beetje geluk ziet u een orang-oetan die zijn nest bouwt. In het Sepilok Orang-oetan Centrum zult u zeker oog in oog komen te staan met onze roodharige aanverwant, de orang-oetan. Voor de ultieme jungle ervaring gaat u naar Danum Valley. Geniet van prachtige vergezichten, groen zo ver als het oog kan reiken in het beschermde primaire oerwoud van Danum Valley. En dan is er nog het verleidelijke koraalrif van Sipadan, dat u niet gemist mag hebben. De Semporna archipel is een absolute aanrader voor duik/snorkel liefhebbers, het duiken rondom Mabul is dan ook wereldberoemd.

De jungle van Sabah is dan nog wel wild en ongerept, maar het is een populaire bestemming voor een rondreis en de verblijfsmogelijkheden zijn beperkt. Wij raden u daarom absoluut aan om van tevoren uw rondreis vast te leggen! U kunt uw vakantie naar Sabah uitstekend combineren met een rondreis door West-Maleisië of Sarawak.

Rondreis Borneo,
informatie over reizen door de provincie Sarawak

Met zijn bloeiende inheemse bevolking die gekenmerkt wordt door diverse dialecten en stammen, zijn de oorspronkelijke bewoners van Sarawak de bewaarders van de verloren tradities en de oude verhalenvertellers van Borneo. Veel van de gemeenschappen houden nog vast aan de longhouse levensstijl, een begeerde wijze van een gemeenschappelijk leven doordrenkt door honderden jaren van mythes en legendes. De populatie van 2,2 miljoen bestaat vooral uit het oorspronkelijke volk, de Dajaks en een minderheid wordt gevormd door de Orang Ulu.

Maar vergis u niet, Sarawak biedt zoveel meer dan alleen blaaspijpen, rijstwijn en heilige dansen. Ook in deze provincie treft u vele natuurlijke wonderen. De stad Kuching vormt een uitstekende basis voor uw rondreis over Sarawak, vanwaar u de traditionele longhouses van de Dajaks, de wildreservaten en de nationale parken kunt bezoeken. De Niah Caves onthullen de 40.000 jaren van menselijke geschiedenis in dit gebied. In Gunung Mulu Nationaal Park treft u gigantisch grote grotten die meer vleermuizen huisvesten dan dat er mensen zijn in Sarawak. Mis niet de trekking naar de Pinnacles, een vreemde formatie van kalkstenen uitstekende rotsen. Al swingend van boom naar boom patrouilleren wilde makaken en neusapen langs de zuidkust in het Bako National Park, ook zeker een bezoekje waard tijdens uw rondreis!

Kortom, een rondreis over Borneo is een absolute droomreis, een plek waar fantasieën uitkomen! U kunt uw vakantie naar Sarawak uitstekend combineren met een rondreis door West-Maleisië of Sabah.

Voorbeeldreizen Maleisisch Borneo

Hoogtepunten van Maleisië

, , ,

Welke highlights mag u niet missen tijdens de vakantie naar Maleisië? Puur Azië maakt het u makkelijk met onze rondreis langs dé hoogtepunten van West-Maleisië & Borneo.

Kinabatangan Wildlife Safari

, , ,

Een reis naar de Kinabatangan Rivier is zeker weten een ervaring voor het leven! U heeft kans op een ontmoeting van dichtbij met een heuse Orang-Oetan.

Danum Valley

, , ,

Het oudste tropische regenwoud van Borneo is Danum Valley, een beschermd gebied dat bestaat uit tropisch regenwoud met een bijzonder rijke flora en fauna.

Tabin Wildlife Reserve

, , ,

Tabin is een paradijs voor vogelkenners. Er zijn vele unieke natuurlijke paden waar u de kans krijgt om het exotische regenwoud en de rijke fauna te ontdekken.

Duiken Sipadan & Mabul

, , , ,

De Semporna Archipel is een van de beste duikstekken ter wereld. Maar ook de niet-duiker kan er heerlijk chillen aan het strand en snorkelen naar hartenlust!

Koppensnellers en Iban longhouses in Batang Ai

, , ,

De Iban; oorspronkelijke bewoners van Sarawak en vroeger berucht als koppensnellers. Als u geïnteresseerd bent in de Iban cultuur, dan wordt de moeite rijkelijk beloond!

Bako National Park

, , ,

Op korte afstand van Kuching ligt het kleinste en oudste nationale park van Sarawak met als sterattractie de bizar uitziende neusapen die u gegarandeerd zult zien.

Grotten van Mulu & Headhunters’ Trail

, , ,

In Mulu treft u vele natuurlijke wonderen op een klein oppervlak. De Headhunters’ Trail is genoemd naar krijgers in de Kayan oorlog die de route in vroeger tijden gebruikten.

Authentieke Iban stammen in de diepe jungle

, , ,

Verblijf bij de authentieke Iban in hun originele leefomgeving. Ga de diepe jungle in en ervaar het regenwoud van Borneo. Maak kans om orang-oetans in het wild te zien!

Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan

wij nemen graag de tijd voor u

Vraag reisvoorstel aan